wypas 26.07.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) PROSZE O KOMENTARZE W DZIENNIKU, NIE BEDZIE OSOBNYCH Witam wszystkich sympatyków Muratora. Zamierzamy z żoną rozpocząc nasze wspólne budowanie. Działka 10 arów, budowlana została zakupiona w tym roku w gminie Długołęka. I tam właśnie zamierzamy wybudować nasz dom. Po wielu miesiącach szukania projektu, nasz wybór prawie ostatecznie padł na Hermes 2 odbicie lustrzane. http://www.extradom.pl/Projekt/StronaProjektu.aspx?projektID=4151&lustro=1 Edytowane 28 Października 2010 przez wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 24.08.2010 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Witaj Wypas...My również mamy juz ten projekt zakupiony. Działka w przygotowaniu a my w tym tyg. składamy wniosek o pozwolenie na budowę... Jak dobrze pójdzie to może na jesień wylejemy fundamenty...Dokonaliśmy drobnych, kosmetycznych zmian. Zastanawiam się jak wygospodarować trochę miejsca między przedsionkiem a kuchnią na spiżarkę...PS. H2 powstanie też niedaleko wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 28.10.2010 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 Jak pisalem juz wczesniej, nasz projekt ulegnie kilku zmianom. Przedstawiam link - rzut parteru http://lh3.ggpht.com/_8U-xIJiTohM/TMlvBrTjbmI/AAAAAAAAABE/Dc7O-t1Dseo/s800/parter.jpg a to juz po przerobcehttp://lh4.ggpht.com/_8U-xIJiTohM/TMlvCAwuHDI/AAAAAAAAABI/imlrqW8biYc/s800/parter%2Bpoprawka.jpg a dokladnie ma wygladac tak - projekt wstepny architektahttp://lh4.ggpht.com/_8U-xIJiTohM/TMlwVCiihLI/AAAAAAAAAB0/gKehBbT4vm4/s800/SYTUACJA%20revB%20copy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 28.10.2010 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 oraz zmiana wykusza na prostokatny oraz balkon nad nim - taki jak z tego zdjeciahttp://lh3.ggpht.com/_8U-xIJiTohM/TMlvCxnKHgI/AAAAAAAAABM/GBsgFdnWe4A/s800/nad_wykuszem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 10.01.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 hej hej i jak tam maja sie wasze hermesy ?? Bo mój też pod wroclawiem stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 16.02.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witam po dlugiej przerwie. Wlasnie zgromadzilismy silami architeta wszystkie dokumenty do PnB i mam nadzieje, ze juz niedlugo bedziemy mieli decyzje. Co do samego budowania to chcemy zaczac na koniec lata i to tylko fundamenty. Reszta na wiosne 2012 i mam nadzieje, ze wtedy ekipa uwinie sie w 2-3 miechy na SSO. Zalanczam kilka zdjec po adaptacji. Likwidacja balkonu na froncie. Zmiana wykusza na prostokatny i balkon nad wykuszem. Likwidacja balkonu i podcienia na tylach. PS. Jesli macie do polecenia ekipy budowlane z okolic Dlugoleki, Wroclawia itp to prosze na priva. Szukam takze kierownika budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xmarta27 16.02.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 Witaj Wypas..My też likwidujemy balkon na froncie i w związku z tym trzeba zmienić układ okien na poddaszu. U Ciebie te środkowe okno mieści się w pokoju czy w łazience?Świetne wizualizacje. Musisz miec dobrego architekta. Ja nie otrzymałam takich foto swoich adaptacji.POzdrawiamy i trzymamy kciuki za budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 16.02.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 witam Okno Oczywiscie jest w sypialni Co do wizualizacji to nie architekt a ja sam i kilka godzin spedzonych przed komputerem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 16.02.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2011 hej hej i jak tam maja sie wasze hermesy ?? Bo mój też pod wroclawiem stoi Hey Maroco11 pochwal sie jakimis zdjeciami z budowy oraz gotowego hermesa. Miales jakies przygody przy budowie, czy raczej wszystko gralo w tym projekcie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maroco11 15.03.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 WYPAS>> postaram sie coś pstryknąc i zamiescić , oczywiscie tylko wnętrza, bo na zewnatrz sie nic nie zmeiniło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 16.03.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 WYPAS>> postaram sie coś pstryknąc i zamiescić , oczywiscie tylko wnętrza, bo na zewnatrz sie nic nie zmeiniło ) Czesc maroco11, Czy mi sie dobrze wydaje, ze twoj domek stoi gdzies w okolicach Wrocka? Bylaby mozliwosc obejrzenia go na zywo? (mysle o koncowce kwietnia) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 26.03.2011 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 WItam, Dostalismy wlasnie PnB. Cieszymy sie wielce i teraz musimy sie zabrac za kontraktowanie ekipy i kierownika budowy Jezeli macie kogos godnego polecenia z rejonu to prosze walic bez ogrodek:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 06.04.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witaj Wypas i tutaj . Tak jak już pisałam na Twoim wcześniejszym dzienniku, u nas też padło na hermesa 2 w lustrzanym odbiciu z dwoma garażami jako faworyta naszego domku. Nasze zmiany to likwidacja balkonów, połączenie łazienki na dole ze spiżarką, likwidacja ściany z kominkiem,a tym samym rezygnacja z tego pokoiku przy salonie, zamknięcie podcienia, kominek przesunęliśmy całkiem do tyłu. Na górze bez zmian, doszły tylko pomieszczenia nad garażami: dodatkowy pokój, pralnia i zgraciarnia. Obecnie jesteśmy "zamknięci". W piątek zamontowaliśmy okna i bramy. Aaaa, i gratuluję bardzo PnB P.S. Jeżeli okolice Bielska-Białej wchodzą w rachubę aby obejrzeć hermesa na żywo to serdecznie zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 06.04.2011 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witaj Wypas i tutaj . Tak jak już pisałam na Twoim wcześniejszym dzienniku, u nas też padło na hermesa 2 w lustrzanym odbiciu z dwoma garażami jako faworyta naszego domku. Nasze zmiany to likwidacja balkonów, połączenie łazienki na dole ze spiżarką, likwidacja ściany z kominkiem,a tym samym rezygnacja z tego pokoiku przy salonie, zamknięcie podcienia, kominek przesunęliśmy całkiem do tyłu. Na górze bez zmian, doszły tylko pomieszczenia nad garażami: dodatkowy pokój, pralnia i zgraciarnia. Obecnie jesteśmy "zamknięci". W piątek zamontowaliśmy okna i bramy. Aaaa, i gratuluję bardzo PnB P.S. Jeżeli okolice Bielska-Białej wchodzą w rachubę aby obejrzeć hermesa na żywo to serdecznie zapraszamy Dzieki za zaproszenie. Niestety obawiam sie, ze nie damy rade. Mieszkamy w UK i mamy malo czasu za kazdym razem jadac do Polski. Mam prosbe czy wyslalabys mi kilka zdjec z realizacji waszego Hermesa. Zalezy mi glownie na zobaczeniu salonu (gdyz tez zlikwidowalismy podcien i pokoj polanczylismy z salonem oraz inne zdjecia jakie masz. Moj mail [email protected] Pozdrawiam i zycze szybkiego zakonczenia budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monisiaaa 06.04.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Co do zdjęć to nie ma problemu, podeślę wieczorkiem. Patrząc na Twoją wizualkę salonu boję się, że ten pokoik ze stołem bilardowym będzie bardzo malutki. I przemyśl też łazienkę na dole. Gdybyśmy jej nie połączyli ze spiżarką to jakoś nie wyobrażam sobie jak miałby się w niej zmieścić prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 06.04.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 (edytowane) Super, czekam na zdjecia. Wiem, ze pokoj na bilard jest maly, ale moze jesli tylko wstwie tam bilard to powinien byc ok. W ostatecznosci bilard moze wyladowac nad garazem. Co do lazienki to nie chcielismy jej powiekszac ze wzgledu, ze na pietrze jest duza. Ta powinna wystarczyc dla gosci Popatrze jeszcze na twoje zdjecia i zawsze bedziemy mogli to zmienic na etapie budowy. Podwyzszalas scianke kolankowa? Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2011 przez wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betiwobio 06.04.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Witam! Też zastanawiam się nad Hermes 2, bardzo odpowiada mi w środku, choć na zewnatrz trochę mniej. Monisiaaa czy jeżeli mocno poproszę to prześlesz mi też trochę zdjęć z Twojego domku na [email protected] Wprawdzie mieszkam dość blisko Bielska i może jak już będzie tak daleko z wyborem projektu to skorzystam z zaproszenia ,choć nie był on do mnie skierowany ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 06.04.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 hej ja też z gm Długołeka w moich komentarzach namiary na hurtownie:) a listę ekip nr wyslę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 06.04.2011 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Super, to czekam na namiary. Co do hurtowni to prosze wymien tez choc z nazwy. Szukalem w twoich komentarzach ale po 20 stronach zaczelo mi sie juz w oczach plontac. Strasznie duzo tych komentarzy. Milego wieczoru:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 10.04.2011 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2011 Wyceny budowlancow. Dostalem juz kilka wycen od ekip budowlanych i jak narazie zawiera sie to w przedziale 40-65tys zl. Czekam jeszcze tydzien i bedziemy sie decydowac. Juz za tydzien do Polski i wtedy podpiszemy umowe i prace czas zaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts