savanna12 26.07.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam w pozwoleniu na budowe mam dom ocieplony 12 cm styro a chcieliśmy dac 15 cm..czy to istotna zmiana?czy moga byc z tym potem jakies problemy przy odbiorze domu do uzytku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 26.07.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 A co mówi Twój kierownik budowy? To ważne, bo on później będzie się musiał pod tym podpisać. Mój powiedział, że nie ma problemu ze zwiększeniem grubości ocieplenia o ile nie spowoduje to zbliżenia się budynku do granicy działki na nieprzepisową odległość (3-4 m w zależności czy jest okno czy nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 26.07.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 U mnie też KB powiedział, że mogę zwiększyć o te 3cm grubość izolacji. Ja nie mama problemu z odległościami, ponieważ nigdzie nie zbliżam się do 4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 26.07.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 a jak za blisko to daj styro ciepły (grafit), trochę drożej, za to przy cieńszej warstwie masz kilka cm do przodu w stosunku do std. styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 27.07.2010 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Dom mam odsuniety od granicy 4 m ....musze sprawdzic czy moze 4m z kawałkiem :)Kierownika mam takiego ze wszystko podpisze i dlatego sie obawiam... teraz mam sciane 30 porotherm i chce dać 15 cm styropianu fasada austrotherm...ale jak dam te 12 cm fasada austrotherm to czy to duza róznica w ociepleniu? Prosze o radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiakulka 27.07.2010 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 ja też mam w projekcie 12cm, ale chciałam 15cm styro, a budynek był odsunięty na 4m, ale geodeta powiedział że liczy się odległość otworów okiennych i mogę ocieplać nawet 20. ociepliłam 15... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokamil 28.07.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Hej, Architekt który adaptował mi projekt domu również powiedział że nie ma się co tym przejmować bo nikt tego nie sprawdza i nie robi z takich rzeczy problemów. A ja akurat mam dom tak na styki z obu stron, ale i tak zamiast 18cm które początkowo uzgodniłem z nim, dam chyba 20cm, a co zaszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
savanna12 28.07.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dziekuje ;)To dam 15 bo chyba teraz to minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokamil 28.07.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mądrzy ludzie na forum mówią ze inwestycja w styropian zawsze się zwraca W przeciwieństwie do solarów i takich tam... Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 28.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dziekuje ;)To dam 15 bo chyba teraz to minimum... ty nie dziękuj tylko idź do geodety, który Ci inwentaryzację powykonawczą będzie robił i zapytaj konkretnie, nic nie kosztuje a dostaniesz info z pierwszej ręki, możesz też zaczepić o jakiś nadzór budowlany (tudzież zatelefonować jeśli osobiście się boisz ), forum to jednak taki twór że sobie każdy pisać może co chce, może też być tak, ze co u jednego przeszło u innego już może stworzyć problemy, także do wszelkich "anonimowych" porad jednak podchodź z dozą logiki i ostrożności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekokamil 28.07.2010 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 ty nie dziękuj tylko idź do geodety, który Ci inwentaryzację powykonawczą będzie robił i zapytaj konkretnie, nic nie kosztuje a dostaniesz info z pierwszej ręki, możesz też zaczepić o jakiś nadzór budowlany (tudzież zatelefonować jeśli osobiście się boisz ), forum to jednak taki twór że sobie każdy pisać może co chce, może też być tak, ze co u jednego przeszło u innego już może stworzyć problemy, także do wszelkich "anonimowych" porad jednak podchodź z dozą logiki i ostrożności A to tez prawda .. zawsze trzeba tutajsze info przesiac i oddzielić ziarno od plew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts