wxdeveloper 26.07.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 W instalacji wody zimnej (PCV) jest jedno miejsce gdzie chce zastosować śrubunek mosiężny z uszczelką z fibry, a następnie całość zatynkować (dokładnie jest to podejście zimnej wody do prysznica).Usłyszałem od znajomego, że umieszczanie śrubunku w tynku to nie jest dobry pomysł i nabrałem wątpliwości. Śrubunek wydawał mi się najprostszym sposobem połączenia rury PCV z listwą prysznica (dokładnie z kolankiem na niej umieszczonym).Czy jest to złe rozwiązanie (chodzi o trwałość uszczelki np.? ) Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuna 07.08.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Znajomy ma rację , to nie najlepszy pomysł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wxdeveloper 01.07.2016 04:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Ostatecznie umieściłem ten śrubunek pod tynkiem, minęło sześć lat - prysznic działa, nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 01.07.2016 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) Ostatecznie umieściłem ten śrubunek pod tynkiem, minęło sześć lat - prysznic działa, nic się nie dzieje. I super -trzymam kciuki, żeby tak było dalej, inaczej "trza będzie kuć" . Z tego właśnie powodu nie powinno się montować połączeń gwintowanych pod tynkiem - ale jak jest szczelnie, to OK. Edytowane 1 Lipca 2016 przez przemo1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts