Patryk18 26.07.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam, jutro zamierzam malowac pokoj, jednak jestem kompletnym laikiem. mam kilka pytan. 1.Czy przed malowaniem musze klasc gladz szpachlowa?, 2.czy moge zagipsowac dziury w scianach gladzia szpachlowa? 3.Mam srodek grzybobojczy, najpierw mam oczyscic grzyb nim, a potem szarym mydlem umyc sciany 2 razy? 4.ile warstw farby mam zamalowac?, i czy po nalozeniu gladzi, czy bez niej?. 5.i tu pytanie dla kobiet raczej Rolety sa o kolorze jasno zielonym, i mam zamiar ta sciane pomalowac na ten wlasnie kolor, reszta scian i sufit beda mialy kolor blekitny, czy to sie nie bedzie gryzlo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielon 26.07.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) witam. 1. no jeśli na ścianie sa jakies ubytki to zaszpachluj jesli sa pekniecia daj dodatkowo siatke. jesli tynk w niektorych miejscach odchodzi skuj to i zaszpachluj. 2. odp w 1. 3. tak, ja bym tak zrobil przeczysc i przemyj to mydlem.4. wiesz 1 warstwa raczej nie wystarczy bo beda przeswity polaluj 2 razy. aha i przed malowaniem zagruntuj gruntem najlepiej i poczekaj 12h az wyschnie. po nalozeniu gladzi na dziury.5. wiesz sa rozne gusty i gusciki ale ja bym zrobil tak pomalowalbym te sciany na kolor zielony jasniejszy niz kolor rolet. hmm.. raczej nie bedzie sie gryzl z blekitem. Edytowane 26 Lipca 2010 przez danielon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 28.07.2010 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 A co masz na ścianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
timon07 31.07.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 Jeśli jasnozielone rolety powiesisz na jasnozielonej ścianie, to zleją się z tłem i nie będzie efektu. Wyobraź sobie, że masz zielone jabłko. Połóż je na zielonym talerzu. A potem na czerwonym. A potem jeszcze na brązowym. W dwóch ostatnich przypadkach wygląda dużo lepiej. Czerwony tworzy ostry kontrast z zielonym, brąz jest neutralny. I obydwa są ciepłe. Jeśli ściany będziesz miał zielone i niebieskie (jasno), to są to kolory zimne i powinieneś zadbać o ciepłe dodatki: pomarańczowy, czerwony, brązowy... Raczej tego kolory rolety bym wybierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UżytkownikMichał 31.07.2010 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2010 no zgadzam sie;) Przydałby sie tam jakis kontrast:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk18 01.08.2010 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Aha dziekuje timon, i jedno pytanko, tu bo niewiem gdzie to dac,Jezeli farba ma date waznosci do 2008 listopada, to moge jej uzyc? , i pisze na niej ze nie mieszac z pigmentami, wiec na pewno nie mozna?, to dosyc glupie pytanie ale nie mam za bardzo kasy, a taka farbe mam w domu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.08.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 farba nadaje sie do wyrzucenia niestety po dwuch latach nastepuje rozwarstwienie farby jesli jednak wymieszasz i pomalujesz to mozesz miec rozne plamy na scianie przebicia itym podobne historie. w ten sposob tylko narazisz sie na dodatkowe koszty. farba nie jest taka droga poszukaj farby " nie reklamowanej " a bedzie duzo taniejkiedys uzywalem farby MAL-FARB i byla o polowe tansza o tych z reklamami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patryk18 01.08.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Dzieki, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts