Gość 26.10.2001 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2001 Chciałbym ocieplić wylewkę na parterze domu przyczepiajac styropian do syfitu piwnicy. Codzi o to, że nie chcę tracić na wysokości parteru. ma tam przyjść na wylewkę ogrzewanie elektryczne i płytki ceramiczne. Czy mój pomysł jest rozsądny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 28.12.2001 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2001 Tak, pod warunkiem, że zablokujesz przenikanie ciepła na połączeniu stropu nad piwnicą ze ścianą zewnętrzną. Ze względu na ogrzewanie podłogowe należy to wykonać bardzo starannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2002 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2002 Mam podobny problem - duża zimna piwnica. Sciany piwniczne są do połowy w ziemi (czysty beton). Od parteru wzwyz sa juz sciany ocieplane. Jeszcze sie nie orientuje w szczegolach budowlanych - ale jak mozna uniknac strat na zlaczach scian z podlogą ? Zamierzam ocieplic steropianem zew. ściany piwnicy oraz sufit w piwnicy. Zostaje jednak problem tych polaczen "sciana piwniczna - podloga na parterze". Z gory dziekuje Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 28.02.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2002 Jesli bedziesz mial ciagla izolacje na scianie fundamentowej to nie bedzie mostkow cieplnych i nie bedzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aziel 02.03.2002 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2002 Podłączam się do pytania:Jak najtaniej wykończyć taki styropianowy sufit?Myślałem o suficie podwieszonym z płyt g/k, ale robię go teraz na piętrze i widzę, że dużo zachodu i koszt niemały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts