cineck 27.07.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, czy w czasie lania posadzek należy dawać w całym domu siatkę zbrojoną czy tylko np. w garażu, jak mi to powiedział pan z jednej ekipy. Że niby w całym domu nie ma takiej potrzeby .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 27.07.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 jak mi to powiedział pan z jednej ekipy Wykonawca zawsze poleca najlepszą metodę - najlepszą DLA SIEBIE! Dajesz siatki WSZĘDZIE do tego włókna. Wylewka to ważna rzecz. Jeśli ci schrzanią to będziesz miał dopiero problem. Ile zaoszczędzisz na tych siatkach 300? 500zł ? Pomyśl ile będzie cie kosztować skuwanie wylewki. Pamiętaj o przykryciu wylewki folią (zapewnieniu jej wilgoci podczas wiązania) - nawet jeśli ci powiedzą że nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogus33 27.07.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam, czy w czasie lania posadzek należy dawać w całym domu siatkę zbrojoną czy tylko np. w garażu, jak mi to powiedział pan z jednej ekipy. Że niby w całym domu nie ma takiej potrzeby .... witam! ja dawałem wszędzie, koszt niewielki, a cięzko poprawić . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 27.07.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Siatkę dałam tylko w garażu w innych pomieszczeniach mam dodane do betonu włókna.Mam zrobione szczeliny dylatacyjne żeby wylewka nie popękała. A może inaczej napiszę - bo nie wiem o którą wylewkę chodzi. Na stanie zero zanim wylali wylewkę na fundament zasypany piaskiem była kładziona czarna folia i na to grubsza siatka na całości budynku powiązana ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 27.07.2010 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 w garażu na pewno i to nie siatkę przeciwskurczową a zbrojącą z drutu 6mma w domu to zależy, zależy czy będą włókna, ile i jakie, zależy tez od grubości wylewki, jeżeli jest to 7-8cm z włóknami i plastyfikatorem (czyli typowo na podłogówkę) to siatki bym sobie darował, jeżeli beton 5-6cm bez dodatków to siatki obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 27.07.2010 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Hey , wszystko już wiem. jutro zamawiam siatkę , dzięki za info :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 27.07.2010 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 U nas też siatka na całości (10x10 cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 28.07.2010 06:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Czyli reasumując , lecąc od dołu , chudziak, folia, styropiany, folia , na to zbrojenie, dalej posadzka i na koniec wszystko przykrywamy folią aby ładnie wiązało. Czy tak fachowo ma to wyglądać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 29.07.2010 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Ja zrobiłem (patrząc od góry):=wylewka- siatka (w wylewce)- rurki ogrzewania podłogowego (w wylewce)= styropian do mocowania rurek ogrzewania podłogowego- folia= styropian- folia- dysperbit= chudziak~ zagęszczony grunt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek5 01.08.2010 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam, od siatki ważniejsze jest właściwe zagęszczenie gruntu gdyż prawidłowa grubość, proporcje mieszanki, jakość kruszywa i przemyślane dylatacje dadzą gwarancje bezproblemowego użytkowania. Oczywiście nie odradzam dawania siatki tylko zwracam uwagę na kolejność. Źle zagęszczony grunt to pierwszy błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts