Gość pegassus 10.02.2004 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2004 We wszystkich ustawach przedmiotowych tj. dotyczących przekształcenia użytkowania wieczystego w prawo własności nieruchomości, mówi się że: "TYLKO" użytkownicy wieczyści NIERUCHOMOŚCI ZABUDOWANEJ NA CELE MIESZKANIOWE lub stanowiących NIERUCHOMOŚCI ROLNE - osoby fizyczne będące (w dniu 26.05.1990r. oraz w dniu wejścia w życie ustawy z dnia 26.07.2001) ICH UŻYTKOWNIKAMI na mocy prawa mogą się przekształcić "gratisowo". PYTANIE:Co z tymi, którzy byli w trakcie budowy?Ja dostałem decyzję odmowną ponieważ, co prawda jestem następcą prawnym z roku 1990, ale nie ukończyłem budowy ( m.in. nie ujawniłem budynku w księdze wieczystej) do dnia 26.07.2001[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2004 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2004 Tych w trakcie budowy , trza szczególnie przypilnowac i w razie wątpliwości odwoływac POZWOLENIA na budowe. Radny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts