Tai 27.07.2010 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Witam. Mam takie pytanie do znawców. Chcialbym docieplic sobie dach piolistyrenem XPS 120mm - dach plaski, jednospadowy, (obecnie mam ok 15cm zuzla). Poczytalem, poogladalem zapytalem tez znajomego majstra i niestety nie do konca wiem, jak powinien byc wykonany taki dach. Generalnie problemy mam 2 - Jako ze polistyren winien lezec na dachu, a dach bedzie mial lekki spad, boje sie, zeby mi po prostu z dachu nie zjechal ew zeby go nie poderwal wiatr (na razie nie planuje wysypywac na niego piasku, ani klasc betonu). Widzialem na rysunkach bardzo madre rozwiazania - tzw profile, ktore maja za zadanie utrzymac go w miejscu. Nie wiem jednak gdzie takowe profile kupic (jak to sie fachowo nazywa) oraz przede wszystkim jak sie toto montuje. Na rysunkach pogladowych niestety tego nie widac. Wszystkie uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 28.07.2010 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Przyklej , albo na kołki. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi3335 05.08.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Bede kład pape icopal extra dach 5,2mm Widziałem że są do tej papy lakier UV który wydłuża żywotność papy. Stosował ktoś to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts