Trigger 27.07.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 WitamMieszkam w budynku siedmiopiętrowym na pierwszym piętrze i praktycznie codziennie bulgocze mi z brodzika, sedesu i wanny a bardzo często chlupnie wodą najczęściej z syfonu brodzika. Dwa razy pion kanalizacyjny zapchał się gdzieś pode mną i w związku z tym miałem wątpliwą przyjemność brodzić w w tym co spłynęło w góry. I tu moje pytanie, jak się zabezpieczyć przez cofką ścieków w momencie zapchania pionu. Zasuwa burzowa jest za duża i nie zmieści mi się w tej przestrzeni między geberitem a pionową rurą ogólnościekową. Czy są jakieś mniejsze zawory? Jak zabezpieczyć mieszkanie przed zalaniem. Bardzo liczę na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 27.07.2010 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Ja mam podobny problem ale rozwiązałem go dzięki temu że mam piwnice pod łazienką Wykonałem coś takiego Na pionie syfon z rur i kolanek fi 75 ; Niebieskie to zasilanie syfonu / odpływ z pralki/ Gdy pisałeś o klapie przeciwburzowej pomyślałem ,że można by ją zastosować zamiast syfonu ; Dać ją w pionie u góry . Wysoki poziom podniesie klapę. W przypadku przytkania pionu wpda wylewa sie na korytarz piwnic.Wszyscy zgłaszają w administracji. Wielokrotnie mnie to uratowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts