Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ZUZIA pracownia ARCHIPELAG

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 213
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam....

ja również zaczęłam budowe ''ZUZI''....już więźba ma być kładziona.....

mam pytanie do ludzi już mieszkających w zuzi......ile płacili za polożenie więźby dachowej ......i dachówki ceeramicznej...oraz orynnowanie całego domu...

mnie w okolicach Kielc....zaśpiewali.....28000zł....uważam ,,że to troche duzo....

może ktoś zagląda .....i podzieli sie swoimi wiadomościami...

pozdrawiam;-)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam.

Dawno mnie tu nie było. Widzę że przybyło nowych miłośników tego tematu. Ja nie za bardzo mam co nowego napisać poza tym że na wiosnę czeka mnie już odnawianie pokoi moich utalentowanych artystycznie dzieciaczków. Klatka schodowa też nosi znamiona nauki chodzenia juniora przy ścianie ale co tam ... będzie nowe zajęcie.

Domek puki co trzyma się kupy poza kilkoma drobnymi ryskami na skosach. Niestety ale ten dach jest bardzo ciężki a drewno jednak pracuje pomimo grubych belek.

Wiadomo .... sama dachówka to 14 ton [ m2 waży 45 kilo a pow. to 310 m2 ] plus jakieś 9 ton więźba [ 12 m3 x ok. 800 kg ] to daje niezły wynik.....

Poza tym wszzystko ok. Koszty ogrzewania [ gaz ziemny ] na przyzwoitym poziomie w granicach 400-600 zł przy temp. 0 do -10*C i 900-1200 przy tych dużo niższych i silnych wiatrach. Okazjonalnie palenie w kominku i wykorzystanie DGP. Oczywiście rachunki na dwa miesiące i do tego grzanie wody do mycia. Można wytrzymać.

Jak macie jakieś konkretne pytania to piszcie. Teraz mam wieczorami trochę więcej czasu to będe tu zaglądał.

Pozdrowienia dla wszystkich budujących i mieszkających.

• 3 weeks później...
Witam po dłuższej przerwie u mnie w budowieeee wiele zmian póki co jestem na etapie dachu kładziemy grafitową blachodachówke nie zdecydowalismy my się na typowa dachówkę gdyż troszkę zmieniliśmy układ wew. domu. okna dachowe zamówione velux uchylno klapowe i dobudowa kotłowni :) troszke sie dzieje.

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
Cześć wszystkim :) niestety coś mi nie przychodzą powiadomienia na e-maila, że się temacik ruszył witam jeszcze raz wszystkich jutro coś skrobnę może wrzucę nowe focisze na stronkę muszę tylko odnaleźć dane chyba do jakiegoś tam fotosika czy cuś :)

no to czekamy na foto:

• 4 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 year później...
  • 3 months później...