karcio102 28.07.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Witam W projekcie budowlanym ( i pozwoleniu na budowę ) mam wpisaną instalację wentylacyjną grawitacyjną. Czy jeśli będę chciał zamontować wentylację mechaniczną muszę zmieniać projekt budowlany ( i wystąpić o zmianę w pozwoleniu na budowę ) czy też wystarczy wpis przez kierownika budowy ? Podobnie sytuacja dotyczy instalacji CO. Czy jeśli mam w projekcie na piętrze i parterze grzejniki a chciałbym zrobić na parterze ogrzewanie podłogowe to czy wymagana jest aktualizacja projektu budowlanego ( i pozwolenia na budowę ) czy wystarczy wpis do dziennika dokonany przez kierownika budowy ? I ostatnie to zmiana pieca na paliwo stałe na pompę ciepła z kolektorem poziomym. Czy zmiana pozwolenia na budowę czy tylko wpis w dzienniku budowy. Oczywiście wszystkie te instalacje są wykonane zgodnie ze sztuką i dla każdej z nich jest odpowiedni projekt / wyliczenia wykonany przez firmę sprzedającą i montująca w/w instalacje. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 28.07.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Nie trzeba robić żadnych zmian w projekcie, czy w pozwoleniu na budowę. Rób tak jak ci pasuje.Aktualnie chyba tylko na wykonanie inst. gazowej potrzebny jest projekt i pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karcio102 28.07.2010 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 DziękiFaktycznie zadzwoniłem potem do Inspektora nadzoru i ogólnie tylko zmiany wymiarów budynku czy ilość kondygnacji wymaga aktualizacji pozwolenia na budowę.I bardzo dobrze bo na samą myśl o przejściu przez te procedury biurokratyczne robiło mi się słabo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M K 29.07.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Nie ma za co dziękować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts