Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barbara, barierki będą z nierdzewki.

Tatarak, przepisy wymagają by w kotłowni były niepalne ściany:

http://www.budujemydom.pl/component/option,com_content/task,specialblogcategory/act,view/id,879/Itemid,47/

Poza tym kotlownię mamy ciemną i tylko biel wchodzi w grę, a łatwiej w razie czego czyścic białe płytki niż białe malowane ściany.

No chyba, że lamperie bym zrobiła :)

Poza tym płytki mnie kosztowały 13 zł za/m2 :)

ciemnoszara chyba byłaby za ciemna w dodatku z ciemnymi dachówkami, ja chyba bym zdecydowała się jednak na białą, aczkolwiek przeglądam inne domy grafitowe z grafitowymi dachówkami i mi się podobają- ja to wogóle jestem niezdecydowana Edytowane przez Barbara74

W kwestii koloru elewacji to ja wybrałabym białą lub jasnoszarą (ta druga chyba praktyczniejsza).

A patrzyliście na wizualki jasnoszara i ciemnoszara, tam gdzie deski?

I daj znać Salik, jak przyjedzie ten kontener, jakie ma w końcu wymiary, bo jak skończą ociepleciowcy w przyszłym tygodniu to też muszę zacząć sprzątać.

tak z ciekawości: po co robicie kafelki w kotłowni? przecież od takiego kotła gazowego ściany się nie brudzą, nie lepiej pomalować tylko?

Tatarak, sporo ludzi na forum kafelkuje. W zasadzie też nie wiem czemu. Chyba dla wygody przemycia scian itp.

My tylko malujemy. Ponoć pomieszczenie z piecem kondensacyjnym nie jest kotłownią.

ja jestem za białą albo szarą, ale jeszcze ciut jaśniejszą niż w wersji na samym dole.

ja też. Po prostu mijam czasami cały dom szary, w odcieniu jak na wizualizacji. I wygląda naprawdę ponuro w pochmurny dzień. A do mojej szarości już się przyzwyczaiłam, wygląda całkiem nieźle ;)

Ok, z tynkiem stanęło jednak na białym :)

Jak kiedyś zmienimy zdanie i będziemy chcieli zaszaleć, to przemalujemy na grafitowy albo różowy :p

Przyjechali Panowie od barierek, ale... przywieźli płaskowniki tylko na jedno okno.

Pozostałe 4 sztuki ma podobno zaraz dowieźć szef.

Pożyjemy, zobaczymy.

No to wygrał i tak biały - nie ma już w sumie odwrotu do szarego, bo nasz wykonawca elewacji pojechał właśnie po jasny grunt ;-)

Kontener dojechał - zgodnie z moimi podejrzeniami ma 7m3, a nie 7m długości.

Niech nam żyje rzetelność udzielania informacji.

Panowie zamontowali na razie 2 płaskowniki pod barierki do jednego okna, a za chwilę się zabierają za montaż wokół 2 kolejnych okien.

Jutro ma do nas dojechać konstrukcja daszku, także uprasza się baaaaardzo mocno o trzymanie kciuków.