sheenaz1719505693 16.10.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 wojgoc, ok 130 euro o średnicy 25cm. były też inne rozmiary, ale cen nie znam.Występuje też w wersji czarnej:http://cdn.yoox.biz/58/58002505eu_12_f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 16.10.2011 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Madeleine - ROFTLMAO. Dawno się tak nie ubawiłem. Oczywiście z wypowiedziami na forum różnie bywa (choć niekoniecznie było w tym przypadku), ale walka z nimi w ten sposób przynosi więcej szkody niż pożytku. Co innego narzekania niezadowolonego klienta na forum, zresztą nie wyłażące na pierwsze strony google, a co innego informacja, że taka a nie inna firma wysyła do niezadowolonego klienta listy adwokackie. O ile to pierwsze można złożyć na karb ogólnie pojętych problemów ze współpracą, o tyle to drugie mnie, jako potencjalnego klienta, zdecydowanie zniechęca do skorzystania z usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.10.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Przejrzałam te Cercomy w katalogu.Te nasze - najjaśniejsze na żywo wyglądają ciemniej. A może to kwestia tego, że mamy okna od wschodu i północy dodatkowo zadaszone z powodu sporego tarasu.Za to imitacja drewna wygląda świetnie!Będzie jeszcze malowana? Jakie farby się do tego stosuje?Co to jest? W jakiej cenie?Napiszcie coś więcej. A brak drzwi zewnętrznych nie przeszkadza w kładzeniu tynków? Nie będą tynkować od futryny drzwi do wnętrza?I jak wrażenia z grubym styropianem? Bo mój mąż mówi, że nasz dom wygląda jak mury Jerycha i kto przechodzi obok to kręci głową, że pojechaliśmy z tą grubością. Nie żeby mi to przeszkadzało, ale jestem zdziwiona, że budzi to takie emocje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.10.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Acha! I te miejscowe szkliwienia, które mi się niezbyt podobają widać dokładnie na tym ostatnim zdjęciu.Na żywo w moich zacienionych wnętrzach na szczęście za bardzo ich nie widać (ale też są jeszcze zakurzone:D).I mam dla Ciebie Kakusek sporo tych odciętych płytek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Madeleine - ROFTLMAO. Dawno się tak nie ubawiłem. Oczywiście z wypowiedziami na forum różnie bywa (choć niekoniecznie było w tym przypadku), ale walka z nimi w ten sposób przynosi więcej szkody niż pożytku. Co innego narzekania niezadowolonego klienta na forum, zresztą nie wyłażące na pierwsze strony google, a co innego informacja, że taka a nie inna firma wysyła do niezadowolonego klienta listy adwokackie. O ile to pierwsze można złożyć na karb ogólnie pojętych problemów ze współpracą, o tyle to drugie mnie, jako potencjalnego klienta, zdecydowanie zniechęca do skorzystania z usługi. nooo, obecnie po wpisaniu "renata dolińska site:forum.muratordom.pl" już się wyszukuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 wojgoc, ok 130 euro o średnicy 25cm. były też inne rozmiary, ale cen nie znam. czyli 69,9euro jest cena okazyjną, choć mi sie wydawalo, ze to drogo - taniej raczej nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.10.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Balbina, u nas też ten styropian wzbudzał konsternacje, zwłaszcza wśród sąsiadów (mamy kilku budujących wokół), którzy co najwyżej 15cm kładą a i tak uważają, że to za dużo.Generalnie uchodzimy w okolicy za dziwaków co nie mają co z pieniędzmi robić ;DNie mam pojęcie jak będize z dzwiami. Wszyscy od drzwi mówią, żeby je montować na samym końcu gdy już wszystkie najgorsze prace zostaną wykonane w tym elewacja, ale własnie, jak je zamontować potem bez uszkadzania tynku. "Drewno" to http://rodeo-dr.pl/Szer. 14cm, dł. 3m. składają sie z xps na to gruba warstwa klejo-tynku, w której odbity jest wzór deski. Klei sie do na zwykły elestyczny klej do płytek.Cena 160 zl/m2 netto.Oryginalny kolor jest taki jak u nas na elewacji czyli brudny biały. Maluje sie to po przyklejeniu dowolną lakiero-bejcą do drewna. Wojgoc, a gdzie masz takie ceny na te zegary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 w Brukseli jest w takim jednym designerskim butiku, który sie likwiduje w tym miesiącu - tylko nie wiem, czy średnica 24cm czy 20cm, ale stawiam na 24cmw kazdym bądź razie mial super special offers - mnie sie wydawalo, ze to i tak duzo.a ze charakterystyczny to go zapamietalem.czekam az lampy Cabochcce(tak sie to pisze?) zaczną wyprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.10.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 (edytowane) Wybieramy kolor "desek". Uderzamy w kolorystyke - tek-calvados-czereśnia-daglezja-mahoń. I mam wrażenie, że wszystko wygląda tak samo. No może poza pomarańczowym calvados. Tek wpada ciut w czerwień, czereśnia bardziej w brąz. To obok to dachówka (gdyby ktoś nei skojarzył.). Edytowane 16 Października 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.10.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ja chciałam na moment wrócić do tematu "armaty na dachu" - mój mąż uznał, że super wygląda i już się cieszy, że też taką będziemy miec, bo nasi dachowcy innych nie robią mam też pytanie odnośnie tej rury dwupłaszczowej - czy ona ma w środku wkład z ceramiki? bo o czymś takim mi dachowcy wspominali. i że to strasznie ciężkie jest, takie coś macie? Cudna ta ściana "na gotowo" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.10.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Sheenaz, jakby te deski z dachówką na jakimś tle neutralnym leżały, to łatwiej byłoby się skupić, bo tak to - mnie przynajmniej - wybrać, który kolor lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.10.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 btw, ja mam chyba coś dziwnie ustawiony monitor, bo Wasza dachówka na nim wygląda, jakby była taka raczej niebieska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 No w końcu jakieś zdjęcia Podpisuję się pod Tatarakiem. Ad kolorów - sama nie wiem, calvados opatrzył mi się mocno, wygląda niby fajnie, ale na dużej powierzchni może być mocno plastikowy. Poszłabym w odcień z kierunku orzechowych. Wojgoc, Caboche chyba? Sheenaz, ja robiłam elewację na gotowo z wyjątkiem ściany z drzwiami i bramą (akurat mamy tam osobne ścianki). Zamontowałam ww. i teraz panowie przychodzą kończyć, dokleją styropian nad bramą (bo miałam dziurę) i obrobią wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ale postępy. Ładnie wszystko wygląda Czy u Ciebie jak u Balbiny tynk miał mniejszą*wydajność? On jest zupełnie biały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.10.2011 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tatarak - ten komin dwupłaszczowy jest w 100% stalowy (zarówno rura wewnętrzna, jak i zewnętrzna).O ile pamiętam to on waży coś ok. 10kg na mb, czy jakoś tak. Monsanbia - szczerze mówiąc, to nie wiem jak z tą wydajnością ale mój wykonawca zdaje się ma swoje normy (na spółę ze sprzedawcą) i jest tak jak miało być.Dla mnie ważny jest efekt końcowy, ten Caparol (cenowo) i tak nam wyszedł w cenie dużo gorszych systemów.Nasz tynk jest biały (tzw. baza), czyli niebarwiony w masie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.10.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Salik - a może pamiętasz nazwę producenta tej rury? mam nadzieję, że nie malujecie jednak tynku? super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.10.2011 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Tatarak - producent rury to Jeremias (komin był malowany proszkowo mniej więcej pod dachówkę - RAL7024 o ile dobrze pamiętam), tynk będzie biały tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 16.10.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Elewacja już wygląda fajnie. Biel, szarości i drewno - efekt końcowy musi być dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.10.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Salik, elewacja świetnie wygląda. Aż żałuję, że na swoją będę musiała poczekać.Sluchaj, czemu w łazience masz tę obróbkę od dołu okna puszczoną do ścianki kolankowej, a nad klatką schodową najpierw wypuszczoną prostopadle i potem do ścianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.10.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja, mimo, że uwielbiam orzech, wybrałabym kolor z ostatniego zdjęcia.Wygląda jaśniej, czyściej, optymistyczniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts