monsanbia 16.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja, mimo, że uwielbiam orzech, wybrałabym kolor z ostatniego zdjęcia. Ha! I ja bym ten wybrała Od razu odrzuciłam dwa pierwsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.10.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Sheenaz jeszcze raz dziekuję za cierpliwość i dokładny opis płytek.Faktycznie w katalogu te płytki wpadaja w brąz ale na fotce dokładnie widać że jest to szary kolor .Osobiście mi te srebrne wstawki wogóle nie przeszkadzają-może dlatego że ciagle byłam nastawiona na płytki lappato;) Rozumiem że skoro miałaś tak długo płytke testową zrobiłaś z nia doświadczenia wszelkiej maści i testy wypadły pozytywnie Ja chciałam lappato ponieważ ponoć są najmniej obługowe ale może i takie matowe z połyskiem są równie łatwe w utrzymaniu . Podumam jeszcze i poczekam na Wasze podłogi a potem podejme decyzje.Strasznie cieżko jest znależć ładne i fajne płytki w rozsądnej cenie Chciałabym przed nowym Rokiem polecieć do Pl i poogladać "moje typy" niestety nie znalazłam cercomow w Krakowie i chyba bede uśmiechać sie do Balbinki o przysłanie jednego skrawka Jeśli chodzi o kolor na elewacji to mi również podoba sie ten calvados.Jest taki radosniejszy Nie wiem czy planujesz taras drewnany ale jeśli tak to aj dobrałabym kolor pod kątem przyszłego tarasu. My podczas robienai elewacji ciagle musieliśmy dokupowywać jakieś dodatkowe materiały (kleje,siatki itd) mimo że ilość była wcześniej obliczona.Nie ma nas na miejscu wiec nie wiem jak naprawde byłoz tym zużyciem w każdym razie wyszło nas dużo drożej niż pierwotne obliczane koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 17.10.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 I teraz sobie przypomniałam, że kiedyś Sheenez pokazywała tę broszurkę w pdf-ie (kiedy temat nie płytek nie był u mnie na topie) to najbardziej podobał mi się kolor Mineral (wydawał mi się akuratny - ani za ciemny, ani za jasny). A potem zupełnie o tym zapomniałam. I jak szukałam na żywo (i w ogóle właśnie nie pamiętałam o tych) to tylko ten zinc był do naszych ciemniejszych wnętrz ok.Jakby Sheenez i Salikowi został kawałek płytki to (jeślibyśmy się jakoś spotkali) mogłabym Ci wysłać oba kawałki.Kakusek - a może masz ochotę na rekonesans na żywo? Zapraszam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.10.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 U mnie na monitorze dachówka też jest jakby niebieskawa...Drewno moim zdaniem 1 lub 2 (u mnie na zdjęciach raczej się nie różnią).I gratuluję szalonych postępów w elewacji - biały tynk wygląda super, lekki, świeży. Bałabym się strasznie, że go pouszkadzają przy montażu drzwi zewnętrznych... teraz chodzę i drżę nad tynkiem, oczywiście oszołomy od schodów zewnętrznych już zmajstrowały dwa uszkodzenia... w ogóle mam wrażenie, że im bliżej końca tym bardziej mnie wkurzają kolejni fachowcy, ciągle któryś zepsuje coś co już było gotowe i znów trzeba poprawiać... to zdaje się być jakieś błędne koło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 A w ogóle wyjaśniło się ze wskazaniem wodomierza? przypomnieliście mi się, bo podawałam właśnie odczyt do wodociągów. Od początku budowy zeszło 11,3m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.10.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Niestety nie. Wyszło że przez 3 miesiące zużyliśmy... 450m3 wody. Przyszła faktura na ponad 5k, napisaliśmy odwołanie i czekamy. Gdyby nie to że wodomierz ma jeszcze gwarancję przez rok, to nie byłoby problemu i uznaliby z automatu, a tak... Myszonik - z wykonawcą elewacji ustaliliśmy że nie będziemy tynkować otworu drzwiowego i zostanie on dopiero otynkowany po osadzeniu drzwi. Wysłałem zapytania do wielu firm o drzwi aluminiowe i drewniane. Przyszło na razie kilka odpowiedzi o drewnianych i koszty wychodzą rzędu 6.5k brutto (do tego z ograniczeniami odnośnie pochwytów, klamek, montażu w otworze itp) Balbina/monsanbia - zerknąłem dzisiaj na fakturę za Caparol. Kleju poszło więcej niż miało pójść (ale tego się spodziewałem), gruntu ciut więcej, a tynku tyle ile miało pójść (miałem podane zużycie 2.7kg/m2). Nie bardzo rozumiem jak ekipa może narzekać że mało tynku wychodzi z wiadra, skoro to inwestor płaci i on ma podaną cenę za m2 (wiedząc czy mu się to opłaca czy nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Jakaś kurde abstrakcja. Co oni na to? chyba wiedzą, że to niemożliwe, abyście tyle zużyli. U mnie dziś zaczęli kończyć elewację. Specjalnie zwróciłam uwagę na zawiasy (bo mnie one nie rażą) - styropian jest dociągnięty bardzo do futryny (i potem kąt lekko rozwarty, aby się drzwi lepiej otwierały), że prawie do zawiasów sięga. Przez co są naprawdę mało wyeksponowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.10.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Basia - bo to nie drewno, tylko płyty udające drewno Madeleine - oni na to krótko mówiąc nic... "jest licznik, podaje takie zużycie, więc tak musiało być". Podobno w ciągu 1.5 tygodnia mamy mieć odpowiedź prezesa na nasze odwołanie (wnioskowaliśmy o korektę faktury z obliczeniem średniego zużycia wody z ostatnich 12 miesięcy). No nic - najpierw musimy wybrać i zamówić drzwi, a potem się będziemy martwili o tynk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 17.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Salikowa rodzino, pięknie się u Was robi! W ogóle muszę napisać, że u Was tak zawsze czysto, pięknie i porządnie. Od linijki, katalogowa budowa. Zazdroszczę Wam tego. Już sobie wyobrażam jak dopieścicie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Salik to co to są za płyty ,wklej linka.A potem te nie drewniane płyty normalnie bejcujesz na jaki chcesz kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Salik, odpisz mi na to pytanie z obróbką, please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.10.2011 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Spirea - przepraszam, przeoczyłem. Dolne glify mamy wszędzie obrobione tak samo (źle?), a górne glify w łazience mamy jako kąty rozwarte, bo tam jest sufit niżej i nie dało się zrobić tak jak w pozostałych oknach. Basia - sheenaz pisała dokładnie o płytach jakieś 2 dni temu, zerknij trochę wcześniej w komentarzach Edytowane 18 Października 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.10.2011 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Anula - nie mam pojęcia o czym mówisz z tą czystością Jak chcesz to Ci zrobię zdjęcie wnętrz - może wtedy Twoje wrażenie pryśnie Żebyś Ty wiedziała jak ja Ci zazdroszczę przeprowadzki która u Ciebie wkrótce nastąpi... (*wzdech*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.10.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 U nas własnie sie kończy elewacja, ale fotki wkleimy pewnie gdy sie uda pomalować. Na tapecie teraz cokół. Najbardziej pasuje nam klinkier, ale to nietanie i jednak trochę sie trzeba naukładać.Ekipa od elewacji może nam zrobić cokół marmolitowy - ktoś z Was ma albo planuje? Na jakim etapie robi się cokół, czy lepiej teraz, czy dopiero gdy będziemy chodnik przy domu robić.Z czego robićie cokół. Czy ktos ma taki z marmolitu, tego typu:Lepszy grubszy czy drobniejszy. http://www.mpkvalitne.cz/fotky/materialy/marmolit.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 18.10.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 U mnie cokół robiony był na etapie razem z tynkiem, ale to klinkier, marmolit nie wiem jak, ale na logikę w tym samym czasie. Na cokół dałabym grubszy i raczej ciemniejszy kolor, coś jak te szarości z czarnym po prawej na dole lub 2 od lewej z pierwszego rzędu od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja będę miała robiony marmolit teraz razem z elewacją*i opaską*wokół domuI mam ciemny (dodawałam do standardowego caparola jeszcze 15% czarnego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 18.10.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hmm... a czy marmolit to inaczej tynk mozaikowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Hmm... a czy marmolit to inaczej tynk mozaikowy? Si Jamajko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 18.10.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Ja mam, dość ciemny, ale... jakie jest właściwie pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.10.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 J ale... jakie jest właściwie pytanie? jaki kolor oczu ma sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts