wojgoc 23.10.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 salik, mamy wspólna projektantkę, w stopce mozesz popatrzec na część naszego parteru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.10.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Barbaro, tzw. inwestor zastępczy czy inspektor nadzoru jest u nas przy budowach na razie rzadkością. Po częsci chodzi o pieniądze. Jednak przede wszystkim jest to kwestia znalezienia profesjonalisty i osoby, której mozna zaufać. Z tym już większy problem. W którymś z ostatnich Muratorów szukano dobrego inspektora nadzoru i wielu reklamujących się jako taki inspektor kompletnie się do tego nie nadawało. Z moim charakterem i tak musiałabym potem sprawdzać takiego inspektora. Ale może byłoby łatwiej. Dokładnie Spireo dlatego nie mam, bo nikt mi nie przypilnuje tak jak ja to zrobię, miałąm inspektora i i tak miałam niezgodnie z projektem co wyszło potem. Poza tym nikt nie będzie przez cały dzień na budowie, tylko przyjedzie na chwilę i sprawdzi efekt końcowy,a co tak naprawdę jest pod spodem to nie zobaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.10.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 inspektor nadzoru a inwestor zastepczy to dwie rózne bajki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.10.2011 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 inspektor nadzoru a inwestor zastepczy to dwie rózne bajki. znam różnice ale zaufanie do jednego i drugiego to jedna bajka. Moja sąsiadka na uwagę że ocieplają jej fundamenty na podłożu z gliny normalnym styropianem , a nie styrodurem ,odpowiedziała mi że ma zaufanie do wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.10.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 znam różnice ale zaufanie do jednego i drugiego to jedna bajka. Moja sąsiadka na uwagę że ocieplają jej fundamenty na podłożu z gliny normalnym styropianem , a nie styrodurem ,odpowiedziała mi że ma zaufanie do wykonawcy.pytanie, jaki ma poziom wód gruntowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.10.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 zaufanie do inwestora zastepczego to podstawa takiej współpracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 taaa a nieufność to podstawa sukcesu na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.10.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 uważaj Tatarak bo w paranoje popadniesz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.10.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 popadniesz? myślisz, że jeszcze nie popadłam a tak na serio - i tak mam wrażenie, że czasami jestem zbyt łatwowierna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 cóż Tatarak - jak się buduje bez przeklinania to trudno nie byc łatwowierną. rzuc na wejściu zamiast Dzień dobry ze 2x ku..a mać, pierd...ne opierdalasy brac się do roboty i czekaj na efekt:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 23.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 no własnie za mało przeklinam na budowie - wcale-a za dużo w domu:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.10.2011 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2011 Właśnie mnie olśniło że zarówno w górnej łazience, jak i w kotłowni ekipa od zabudowy mogła natrafić na przewody w miejscu mocowania profili Ciekawe czy zerknęli na zdjęcia które im dałem. Jutro rano będę miał dodatkowe zadanie w postaci puszczania zasilania w obwody i sprawdzania wykrywaczem przewodów czy są pod napięciem... Wie ktoś jakie napięcie powinno być na przewodach wpiętych w centralkę alarmową? +12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.10.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 alarmówka jest na 12V,wszystkie kabelki w domu całe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.10.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Jak tak Was czytam to wychodzi na to że ja dopiero jestem naiwna budując na odległość i nie majac na miejscu nikogo kto dopilnowała by majstrów Do stanu surowego miałam zaufana i dobra ekipe i w tym okresie jeszcze tato "pilnował" budowy ale począwszy od instalacji ciagniemy to sami.Niestety okupione jest to wieloma nerwami i pewnie niejedną wpadką ktora wyjdzie po czasie ale nie mamy wyjśćia. Salik dziękuję za propozycję przesłania panela ale nie wiem kiedy Balbinka będzie nadawać przesyłke a nie chcę Cie specjalnie do niej fatygować zwłaszcza że ewentualne "drewno" położymy jak już będziemy mieszkać więc może uda mi się zobaczyć to gdzieś w okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.10.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 kakusek,my też budujemy na odległość. łatwo nie jest ale przey do przodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 24.10.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 No pre ale w bardzo slimaczym tempie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.10.2011 03:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Wojgoc - ciężko powiedzieć bo niektóre są przelotowo z innych gniazdek i musiałbym obsadzić gniazdka żeby sprawdzić.Z alarmowymi jeszcze gorzej, bo one nie idą z napięciem tylko zwarcie/rozwarcie - no i nie są wszystkie podpięte po stronie centralki, więc alarm sabotażowy linii się też nie włączy.Czyli klasycznie - poczekamy, zobaczymy.Z innych wieści - wczoraj pojawił się vadiol i kładzie kafle w kotłowni.Dzisiaj chciałby skończyć, popołudniu mają też przywieźć z Armasanu (tam wynegocjowaliśmy najlepszą cenę na Junkersa) wszystkie bebechy typu kocioł, zasobnik itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) wojgoc, gdzie ten rzut parteru? A przy okazji, moze ktos akurat potrzebuje:super cena na Tolomeo Sospensione:http://www.fafarafa.pl/pl/p/Artemide-lampa-Tolomeo-sospensione-z-satynowym-abazurem/2144 Zresztą to w ogole fajny sklep jest. Edytowane 25 Października 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.10.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Lubię Tolomeo, ale wolę metalowy klosz A cena faktycznie dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 25.10.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 (edytowane) Spirea, ale to jest cena z metalowym kloszem - szary satynowy to o kolor chodzi Edytowane 25 Października 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts