salik 03.11.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 No to idę zerkać na kolejne produkty A o drzwi chodziło wewnętrzne - musimy odgrodzić kotłownię od reszty domu (gaz, reku) i się zastanawiam ile mogą kosztować sensowne niepalne (niepalne nie oznacza 'przeciwpożarowe') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.11.2011 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 ja zrobiłam takie, jak reszta wewnętrznych. Różnica między zwykłymi a ppoż jakieś 500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 03.11.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 a mnie się to białe myway podoba - w każdym razie na zdjęciu. może dlatego, że jest nienachalnie drewniane Salik - a może faktycznie pomyślicie nad innymi płytkami w kolorze, który Wam pasuje, ale nie udającymi drewno? chyba że Wam nie przeszkadza, a ostatecznie to Wam ma się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.11.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 (edytowane) Ja obecnie mam parkiet dębowy i bukowy olejowany, wcześniej miałam lakierowany( przed cyklinowaniem)Na początku rzeczywiście parkiet z lakierem jest wygodniejszy, oba na początku piękne (jeśli lakier matowy) .Olej wymaga droższych środków ( droższych nie drogich!).To jak bedzie po jakimś czasie wygladał oczywiście zależy od sposobu użytkowania.Jak masz lakier to lepiej ściągać buty, wszytko dokładnie podbić filcem i ogólnie kazać ściągać gościom buty.Ja mam olej teraz i się nie przejmuję , chodzę w butach,rysa to trzeba wziąć olej na wacik i przetrzeć, co jakiś czas robię renowację, smaruję nierozcieńczonym płynem i zostawiam na noc, wyglada jak nowa. Teraz kupiłam do nowego domu ( poza strefami z płytkami) dąb Narbonnes z Kahrsa- był w promocji,czy nadal nawet jest i kurczę jest on lakierowany a nie olejowany -szkoda.Aha cyklinowanie to katorga -bezpyłowe też !!!! jak masz olej to jak masz pełno drobnych rys to zamawia się ekipę i oni nie szlifują tylko polerują takimi padami, a potem znowu olej nakładają.Mój kuzyn w tym samym czasie co ja cyklinował podłogę, ja olejowałam , on lakierował, gdyby miał olej piękne by miał mieszkanie-żałuje teraz i czywiście koniecznie trzeba ściągać buty jak się wchodzi!!!! Edytowane 3 Listopada 2011 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 04.11.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Salik, dzięki za pokazanie Waszego domku i za styropek na ocieplenie domku dla kotów Zapomniałam zabrać próbki "drewna" dla męża - efekt super, dałam się nabrać No i zapraszamy do nas na skróty przez las to niecałe 10km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 04.11.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Salik namiary na kamieniarzy http://www.danstone.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.11.2011 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 tofee - dzięki za namiary Elena - to ja dziękuję za wizytę, jako że mieszkamy tam gdzie wrony zawracają, mało kto nas w ogóle odwiedza (albo wszyscy dojeżdżają tylko do rasi ) A próbki Rodeo podrzucimy jakoś przy okazji, szczególnie że niedługo będziemy mieli kilka wizyt 'budowlanych' w Łomiankach No i głaski dla wszystkich kotów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 04.11.2011 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Słuchajcie - czy jak się wygrzewa wylewkę w domu z wentylacją mechaniczną, ale jeszcze bez uruchomionej wentylacji mechanicznej, powinno się uchylić okna w celu zapewnienia obiegu powietrza?Bo nie wiem czy mam zamawiać ekipę od reku i montować rekuperator przed zimą, czy jednak wystarczy uchylenie okien na czas wygrzewania jastrychu?A może nie trzeba nic otwierać i niewielka ilość wilgoci która pewnie wyjdzie ze ścian i osadzi się na oknach, nie będzie problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 wręcz nie powinieneś teraz używać rekuperacji, bo sobie zapaskudzicie rury. Wietrzyć trzeba jak najbardziej, robić przeciąg kilka razy dziennie, na pół godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 to kiepsko, my jeździmy co parę dni na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 to zostawcie na stałe uchylone okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 to zostawcie na stałe uchylone okno A może odszczelnione wystarczą? Wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 chodzi o przewiew. Nie wiem, nie mam pojęcia. Ale w ogóle akcja: "protokół wygrzewania wylewki", którą się Spirea przejmowała, to chyba mocno umowna sprawa jest. Ma się nagrzać, ma stygnąć. Można cykl powtórzyć, pomoże to podłodze. I tyle. I wietrzyć. Swoją drogą mój parkieciarz każe mi zejść z wilgocią do 1%. Co jest nierealne wg mnie, więc będziemy pewnie odcinać wilgoć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Swoją drogą mój parkieciarz każe mi zejść z wilgocią do 1%. Co jest nierealne wg mnie, więc będziemy pewnie odcinać wilgoć... Też odcinałam wilgoć ... niestety (dla mojej kieszeni) Odszczelnione okna (wszystkie) też*wietrzą Bo uchylenie na dłużej raczej nie bardzo przy kilkudniowej nieobecności. Wietrzyć wtedy kiedy się*jest. I zostawić rozszczelnione, my tak robiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 no to jutro pojadę i spróbuję rozszczelnić. Dachowe da się na pewno. Tych zwykłych nie sprawdzałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 ja rozmawiałam ze dwa tygodnie temu, jak było deszczowo na dworze, i wtedy mi parkieciarz powiedział, że okna otworzone cały czas są bez sensu, bo na dworze panuje wilgotność rzędu 60-70% i wietrzenie jest nieskuteczne (podobnie jak byłoby nieskuteczne osuszanie posadzki osuszaczami, bo wyciągałyby wilgoć z powietrza). I dlatego - wygrzewać posadzkę i wietrzyć krótko, ale intensywnie.Chemię już droższą opłaciłam, zabolało. Mam nadzieję, że to koniec wydatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 u mnie nie będzie drewna, więc może to nie takie istotne, ale nie znam się na tym. Madeleine, a czym gruntowałaś pod Caparol - ichniejszym gruntem, czy dawałaś może farbę podkładową Śniezki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 śnieżką. Takie coś, co się nazywa baza pro? zielone wiaderko w każdym razie. Spirea, jeśli nie chcesz paneli kleić, wilgotność musi być w miarę, typu 2%, ale pewnie prawie tyle już masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 04.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 dzięki za informacje Madeleine, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.11.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Jestem za Ceramica Sant' Agostino. Chyba to właśnie widziałam we Włoszech.Akurat na podłogach oszczędzać nie należy, takie jest moje zdanie. Będziecie na to patrzeć non stop - i albo się każdego dnia zachwycać albo do końca życia ględzić - a mogliśmy dołożyć 3 tysie i byłoby ładniej...Podłogi muszą być najpiękniejsze. Reszta przyjdzie z czasem albo się wymieni.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts