salik 06.11.2011 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Anula - mi się też Sant Agostino najbardziej podoba, ale niestety nie jest to dylemat z gatunku 'dołożyć 3 tysie', tylko raczej 'dołożyć 13 tysi' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.11.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 7 tysijeśli się wahasz między czymś za 200 zł a czymś za 300 zł, a masz 70 m2. Poszukaj taniej, a napewno znajdziesz za 250 a nie za 300. 70 m2 to bardzo duzo. No i wtedy bedzie dylemat 3 tysie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 06.11.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 gdzie kupiliście te białe płytki pod prysznic w niezłej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.11.2011 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 szukajcie dalej, płytek drewnopodobnych jest zatrzęsienie na rynku. To widzieliście?http://wnetrzarka.blogspot.com/2010/12/pytki-drewnopodobne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 06.11.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Poza dużym wyborem jest jeszcze jedna furtka - oficjalna cena to jedno, a cena z rabatem, to drugie. Nasze płytki ze startowej ceny staniały o 40% przy konkretnym, dużym zamówieniu. Pisz do sprzedawcy, proś o wycenę na konkretne ilości metrów, potem pisz do innych o to samo podpierając się tamtą wyceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 18:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Anula - ta cena 300zł to już była przy tej ilości i dostawach całopaletowych. Wszystkiemu winne drogie euro - ceny płytek w ciągu ostatnich kilku miesięcy skoczyły o 20-25%... azakrzew - białe płytki kupiliśmy w Yeti na Bartyckiej 26 (ale są też w innych miejscach). Madeleine - dzięki za linka. Żona mówi że już widziała tą stronę, ale raz że tam kolekcje których nie można zobaczyć i dotknąć (przynajmniej tam gdzie bywaliśmy), a dwa że tam jednak większość jest z gatunku postarzanego drewna, którego nie chcemy Ok, to jeszcze raz. Ceny które podawaliśmy dotyczą dużej dostawy, standardowe ceny były o kilkadziesiąt procent wyższe. Oczywiście będziemy pisać i szukać, ale też bez przesady - nie liczę na to że płytki kosztujące normalnie 360zł, spadną nagle do 200zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 06.11.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Ja kupiłam Rexy za 260/m2, we Włoszech wyceniali mi je na 90 euyro/2, w jednym salonie w PL 440 /m2, w innym 300/m2, a stanęło na 260. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.11.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 salik szukajcie, szukajcie może się uda jakiś fuks cenowy. Ja kupiłam metalwoody, które w normalnym sklepie dochodziły do 300 zł/m2 za niecałe 140 zł/m2. Do dziś mi się gęba śmieje na samą myśl o tej transakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Problem polega na tym że nie tak łatwo znaleźć to co nam się najbardziej podoba.Wygląda że te konkretnie kolekcje nie są zbyt popularne w Polsce (trudno się dziwić, taka cena jest jednak mocno zaporowa).Google wypluwa prawie nic jeśli chodzi o sprzedawców w Polsce, więc pozostaje nam dzwonienie w ciemno i pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.11.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 To jak szukacie w ciemno to spróbujcie tuhttp://www.twojnowydom.com.pl/a nóż, a widelec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 No, jutro wezmę listę firm z Google'a i będę dzwonił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.11.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Gdzieś było jeszcze inne zestawienie płytek drewnopodobnych. Sprawdźcie jeszcze grespania escandinavia, to jest całkiem popularna kolekcja i przez to ceny lepsze. Albo Ragno origini.Znalazłam, jak się moje płytki nazywają - porcelanite dos roble, kupowałam po 225, a brałam b. mało - i to stacjonarnie, w raczj drogim sklepie, tzn. niechętnym rabatom. Jeśli chodzi o szukanie - to nie wrzucajcie do googla całej nazwy kolekcji, tylko producenta, łatwiej wyszukać, bo firmy nie wrzucają wszystkich kolekcji do sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Madeleine - a kiedy kupowałaś tego Porcelanite Dos w takiej cenie? I który rozmiar? Bo raz że różnicowe cenowe przy różnych rozmiarach wychodzą w okolicach 50%, a dwa że jak to było 2-3 miesiące temu to patrz komentarz o obecnym kursie euro. Nam najmniej krzyknęli 250zł przy tej dużej ilości. No nic - najpierw się musimy na coś zdecydować, a potem szukać gdzie to najtaniej kupimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.11.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 a te płytki to już 100%? bo przy cenie 250+ położenie pewnie z 60 + chemia macie naprawdę już spory wybór drewnianych podłóg, w tym ładnie bielonych, od dobrych producentów. ja kupowałam w końcu września, 16,6x100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Madeleine - na razie z rekonesansu odnośnie drewna bielonego wychodzi że jednak nie jest to dla nas dobry wybór.Faktycznie są produkty lepsze i gorsze, ale nawet na tych lepszych efekt bielenia będzie z czasem zanikał (lepsze to te gdzie dąb bielony nie żółknie, a jedynie szarzeje).Rozwiązaniem jest wzięcie podłogi już poszarzonej, ale taka z kolei to zupełnie nie jest to czego chcieliśmy na podłodze.Zresztą sprzedawcy uprzedzają lojalnie że teraz po boomie na podłogi bielone, odchodzi się powoli od nich właśnie ze względu na procesy związane ze zmianą koloru, które następują kilka lat po położeniu.Oczywiście - można później olejować ponownie preparatami z pigmentem itp. ale to już tylko spowalnianie procesu i wcale nie takie tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 ale kładąc podłogę drewnianą zostawiacie sobie furtkę pt. "jeśli za 5-10 lat znudzi nam się, ściągniemy olej i położymy normalny lakier albo zabejcujemy na ciemno albo coś jeszcze innego". Kładąc płytki nie macie tej możliwości. Pewnie, że można skuć i coś innego zrobić, no ale... wiadomo, jeszcze większe koszty.Nie wiem, może jestem asekurantką, ale bielone płytki udające drewno są zobowiązujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 06.11.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Elena - to ja dziękuję za wizytę, jako że mieszkamy tam gdzie wrony zawracają, mało kto nas w ogóle odwiedza (albo wszyscy dojeżdżają tylko do rasi ) A próbki Rodeo podrzucimy jakoś przy okazji, szczególnie że niedługo będziemy mieli kilka wizyt 'budowlanych' w Łomiankach No i głaski dla wszystkich kotów! Super, to przy okazji obejrzycie, jak spożytkowałam styropian A propos dylematów drewno vs płytki drewnopodobne - my mamy takie w salonie i w jadalni i póki co po roku użytkowania jesteśmy nimi tak samo zauroczeni. Sorki, że fota budowlana, ale jakoś nie mogę odgrzebać bardziej współczesnych zdjęć To N4 Impronta, były dostępne też inne "odcienie". Bardzo też polecam sklep na płytkowe zakupy - Akcess z Białegostoku (www.akcess.com.pl) - kupiliśmy tam wszystkie płytki i wówczas ceny to było 2/3 tego co na Bartyckiej. Jak będziecie zainteresowani to podam namiar bezpośrednio na pana, który nas obsługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 06.11.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 salik szukajcie, szukajcie może się uda jakiś fuks cenowy. Ja kupiłam metalwoody, które w normalnym sklepie dochodziły do 300 zł/m2 za niecałe 140 zł/m2. Do dziś mi się gęba śmieje na samą myśl o tej transakcji. I ja dzięki Tobie też! Często o Tobie myślę kiedy na nie patrzę Salik szukajcie a znajdziecie. Przewertujcie net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 06.11.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Elena - to ja poproszę namiary na Pana na priva Madeleine - wiesz, my kładziemy kafle na całym parterze (w tym w salonie) i jakoś nigdy się nie zastanawiałem nad opcją "a co jeśli zmienię zdanie za 5 lat" W sensie - podłogi raczej robimy na więcej lat niż te 5-10 i właśnie dlatego chyba zrezygnujemy z drewna, skoro się już uparliśmy na wersję bieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.11.2011 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 dla mnie w ogóle wydaje się kosmosem fakt, że być może urządzam wnętrze na 10 lat. Dotychczas w dorosłym życiu mieszkałam w jednym miejscu najdłużej 2,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts