Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Balbina - dzięki :)

Już się znaleźli, ale nie dość że mają same produkty hiszpańskie, to jeszcze mają tylko w określonych kolorach i akurat nie w tych które potrzebujemy :(

A projektantka nam jeszcze podsunęła coś co się nazywa Monocibec Ontario Faggio Natural:

http://www.monocibec.it/_virtual/images/news/124/Ontario_Faggio_s.jpg

Produkt włoski, na pierwszy rzut oka wygląda nieźle (dzisiaj oglądane w ciągu dnia) i cena też sensowna.

Niestety wygląda że jest to produkt nowy i mało kto ma.

Rozmawiałem też dzisiaj z naszym wykonawcą podłogi drewnianej i zarzeka się że w fabryce krótko mówiąc 'mijają się z prawdą' i nie ma problemu zażółcenia po jakimś czasie i że wystarczy to pielęgnować co roku.

No i sam już nie wiem, ale skoro kilku niezwiązanych sprzedawców - różnych firm, mówi to samo i nawet jeden z producentów też mówi to samo to nie wiem czy chcemy się jednak pchać w drewno, tylko aby się przekonać kto miał rację...

Edytowane przez salik

Jak u nich kupowałam to powiedzieli, że zmieniają profil, ale mają jeszcze zapasy magazynowe, które wyprzedają, stąd takie ceny.

Kupowałam u nich i serię 7000 (do łazienki córki) i 3000.

Przypomnij, że u nich kupowałam i że jeszcze myślę nad umywalkami;).

Jeśli by już nie mieli to wysłałam Ci namiary na kolejną firmę - tam zaraz po nich znalazłam najlepsze ceny.

Balbina - dzięki jeszcze raz za namiary na drugą firmę :)

Spirea - no to tak jak mówiłem. Mogą być różne rozdzielacze i w Twoim może to akurat wyglądać inaczej.

Jak nie złapiesz instalatora to może zadzwoń do jakiegoś sklepu sprzedającego te rozdzielacze i zapytaj.

Przy okazji - dzisiaj rano dostałem maila od wykonawcy zabudowy KG informującego mnie że według niego zabudowa jest wykonana ok, wszystko jest super, wełna jest też ok i o co mi w ogóle chodzi. I że on odmawia przyjechania i nawet patrzenia na cokolwiek, już nie mówiąc o poprawkach.

To by było na tyle z serii ekip polecanych na forum, które zwyczajnie partaczą pracę i wciskają inwestorom kit że 'tak jest dobrze, Pan się nie przejmuje'.

Żeby nie było - dokładnie obfotografowałem rozebraną przeze mnie zabudowę skosów, opisałem problemy które zostały zgłoszone przez kilka osób itp.

Ba - posłałem te same zdjęcia do producenta użytego systemu zabudowy KG z prośbą o opinię.

Doradcy techniczni nie zostawili suchej nitki na zabudowie, dodatkowo wypunktowując wiele innych błędów wykonawczych których my nie zauważyliśmy.

Pytanie - kto mi teraz zapłaci za poprawki i materiały które muszę ponownie zakupić?

Wojgoc - mam, ale nie publicznie.

Wbrew temu co zarzucał mi jeden z wykonawców, nie szkaluję nikogo i daję każdemu szansę na poprawienie błędów.

Natomiast w sytuacji kiedy wykonawca zaczyna się uchylać od poprawek albo staje się nieosiągalny, nie bardzo widzę potrzebę ukrywania ewidentnych błędów wykonawczych.

Tatarak - nie lubię straszyć ludzi, poza tym zależy mi na poprawieniu tej zabudowy jak najszybciej.

Ale może inaczej się faktycznie nie da.

Tatarak - nie lubię straszyć ludzi, poza tym zależy mi na poprawieniu tej zabudowy jak najszybciej.

Ale może inaczej się faktycznie nie da.

no to wiadomo - nikt normalne po takie metody nie sięga... chyba że nie da się inaczej :( ale jak napisałeś: kto teraz zapłaci za poprawki i materiały? niechby chociaż robociznę wykonawca wziął na siebie.

Kłaniam się w progu uśmiechając się do miłych Gospodarzy :).

Cieszę się ogromnie, że tu zajrzałam :). Przybyłam z tematu płytkowego, a znalazłam rozwiązanie elewacji, której potrzebuję :).

Trzymam mocno kciuki za dalsze postępy :)