Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Salik, co do tej ekipy poddaszowej.

Panowie jak widać są z tych, co to twierdzą, że "nikt się nie skarży, tylko Panu nie pasuje", w domyśle "to z Panem coś nie tak". Zresztą rozmawialiśmy o tym. To, że nikt się nie skarżył nie jest dowodem na to, że u Ciebie zrobili dobrze. Nie wyczytałam u Ciebie, czy odebrałeś od nich te prace i zapłaciłeś czy jeszcze nie?

Druga sprawa, to moim zdaniem powinieneś wpisać tę firmę na Waszą regionalnę czarną listę. Do tego wysłałabym informację do osób, u których robili (albo wpisała się u nich w komentarzach), że u Ciebie ta ekipa nie sprawdziła się. Tak ku przestrodze dla innych forumowiczów, aby nikt już ich nie polecał. Oczywiście to drugie nie pomoże Wam z Waszym problemem, chyba, ze firma zreflektuje się i przyjedzie poprawić. Tylko pytanie, czy oni wiedzą jak powinno być zrobione dobrze....

Taaak. Właśnie dostałem kolejnego maila w którym wykonawca próbuje tym razem zrzucić odpowiedzialność na żonę, sugerując że żona chciała określoną wysokość zabudowy od podłogi, więc oni ją wykonali zgodnie z wolą inwestora.

To zaczyna być jakaś tragikomedia i brzmieć jak kiepski żart :(

Skąd się do cholery biorą tacy ludzie...

prawda jest taka, że każdemu trzeba patrzeć na ręce, nawet najlepszemu. U mnie niby super fachowcy, a nie zauważyli, że gniazdka krzywo obrobili, nie w linii. Albo gruntowanie do poprawki (to akurat wykrył kafelkarz, ja się aż tak nie przyglądałam - jak widać, błąd). Drobiazgi, ale wkurzające. Na szczęście nie migają się od poprawek, bez słowa robią.

Współczuję przejść, tym bardziej, że na lekko krzywe ściany można machnąć ręką, bo będzie pole do manewru chociażby przy tynkach. A tu dupa.

Salik współczuje przejść z ekipą, zawsze zastanawiałam się jak inni wychodzą z takich sytuacji bo ja osobiście zawsze czułam się totalnie bezradna :(. Trzymam kciuki żeby wasze argumenty jednak trafiły i wszystko zakończyło się pomyślnie i szybko.

Przejrzałam zalegle dziennik ... przepięknie wyszła elewacja. A samodzielne malowanie drewna, szacun dla żony :lol:

Wysłałam mailem, bo mi się limit na Picassie skończył:( Muszę się gdzieś przerzucić. Gdzie Wy zamieszczacie zdjęcia?

Okna wg mnie normalne, obróbka pionowa do dołu.

ja od wielu lat korzystam z ImageShack.us. Na razie mam ok. 400 zdjęć.

Sheenaz, między Meridian zwykłym a Compacto w samej wielkości muszli jest różnica 3 cm, reszta została ucięta w tej części juz między sedesem a ścianą. Myślę więc, że w użytkowaniu nie będzie to miało znaczenia.

Dzięki spirea, to faktycznie nie dużo.

Ale w takim razie dlaczego ten większy rozmiar jest droższy?

Jakoś nie widzę w tym logiki ze strony p[producenta.

Mam dużo miejsca na kibelek, więc 10cm w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy, ale może wizualnie ten większy bardzo traci na żywo.

Widziałaś oba?

widziałam jeden, ale nie wiem, który. Chyba zwykły. Zwracałam jednak bardziej uwagę na ogólny kształt przodu niz długość. Na logikę producenta nie zwracałabym uwagi. My np. zrezygnowaliśmy z Meridian, bo bardzo spodobał się nam na żywo model z tego roku - Gap. I komplet z deską wychodzi o 300 zł taniej niż Meridian.

http://img443.imageshack.us/img443/5871/rcgapwallhungtoilet.jpg