sylwerson 09.11.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) pomyliłam wątkisorry Edytowane 10 Listopada 2011 przez sylwerson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.11.2011 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Salik, co do tej ekipy poddaszowej. Panowie jak widać są z tych, co to twierdzą, że "nikt się nie skarży, tylko Panu nie pasuje", w domyśle "to z Panem coś nie tak". Zresztą rozmawialiśmy o tym. To, że nikt się nie skarżył nie jest dowodem na to, że u Ciebie zrobili dobrze. Nie wyczytałam u Ciebie, czy odebrałeś od nich te prace i zapłaciłeś czy jeszcze nie?Druga sprawa, to moim zdaniem powinieneś wpisać tę firmę na Waszą regionalnę czarną listę. Do tego wysłałabym informację do osób, u których robili (albo wpisała się u nich w komentarzach), że u Ciebie ta ekipa nie sprawdziła się. Tak ku przestrodze dla innych forumowiczów, aby nikt już ich nie polecał. Oczywiście to drugie nie pomoże Wam z Waszym problemem, chyba, ze firma zreflektuje się i przyjedzie poprawić. Tylko pytanie, czy oni wiedzą jak powinno być zrobione dobrze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.11.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Taaak. Właśnie dostałem kolejnego maila w którym wykonawca próbuje tym razem zrzucić odpowiedzialność na żonę, sugerując że żona chciała określoną wysokość zabudowy od podłogi, więc oni ją wykonali zgodnie z wolą inwestora. To zaczyna być jakaś tragikomedia i brzmieć jak kiepski żart Skąd się do cholery biorą tacy ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.11.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 prawda jest taka, że każdemu trzeba patrzeć na ręce, nawet najlepszemu. U mnie niby super fachowcy, a nie zauważyli, że gniazdka krzywo obrobili, nie w linii. Albo gruntowanie do poprawki (to akurat wykrył kafelkarz, ja się aż tak nie przyglądałam - jak widać, błąd). Drobiazgi, ale wkurzające. Na szczęście nie migają się od poprawek, bez słowa robią.Współczuję przejść, tym bardziej, że na lekko krzywe ściany można machnąć ręką, bo będzie pole do manewru chociażby przy tynkach. A tu dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.11.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Madeleine,a na czym polegał błąd w gruntowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.11.2011 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 krzywo było? nierówno? nie wiem, ja już zobaczyłam po wszystkim, tzn. wcześniej nie zwróciłam uwagi. Arek to wychwycił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 10.11.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Salik współczuje przejść z ekipą, zawsze zastanawiałam się jak inni wychodzą z takich sytuacji bo ja osobiście zawsze czułam się totalnie bezradna . Trzymam kciuki żeby wasze argumenty jednak trafiły i wszystko zakończyło się pomyślnie i szybko. Przejrzałam zalegle dziennik ... przepięknie wyszła elewacja. A samodzielne malowanie drewna, szacun dla żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 To mi się nie podoba, ale to ponoć jest prawidłowy sposób montażu: Jeśli chodzi Ci o coś innego to napisz, bo nie wiem czego miałabym szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.11.2011 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Balbina - górny widziałem, chodziło mi raczej o dolny glif. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 13.11.2011 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Wysłałam mailem, bo mi się limit na Picassie skończył Muszę się gdzieś przerzucić. Gdzie Wy zamieszczacie zdjęcia? Okna wg mnie normalne, obróbka pionowa do dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.11.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 zmniejszone zdjęcia można wrzucać bezpośrednio na muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.11.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Czy kupowaliście odpływy liniowe z nóżkami?I jakie w ogóle firmy/modele są sensowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 tak, z nózkami, ale nie wiem czy kafelkarz je potrzebował.odpływ Teac jak dobrze pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Hmm, Drobiazgi mi właśnie dezorganizują kompletowanie zamówienia do łazienek.Czy jest zauważalna różnica 8cm długości między muszlami.Chodzi o Roca Meridian N (56cm) i to samo w wersji Compacto (48cm). Ktoś z Was ma któryś z tych modeli i może się wypowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.11.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wysłałam mailem, bo mi się limit na Picassie skończył Muszę się gdzieś przerzucić. Gdzie Wy zamieszczacie zdjęcia? Okna wg mnie normalne, obróbka pionowa do dołu. ja od wielu lat korzystam z ImageShack.us. Na razie mam ok. 400 zdjęć. Sheenaz, między Meridian zwykłym a Compacto w samej wielkości muszli jest różnica 3 cm, reszta została ucięta w tej części juz między sedesem a ścianą. Myślę więc, że w użytkowaniu nie będzie to miało znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dzięki spirea, to faktycznie nie dużo.Ale w takim razie dlaczego ten większy rozmiar jest droższy?Jakoś nie widzę w tym logiki ze strony p[producenta. Mam dużo miejsca na kibelek, więc 10cm w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy, ale może wizualnie ten większy bardzo traci na żywo.Widziałaś oba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.11.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 widziałam jeden, ale nie wiem, który. Chyba zwykły. Zwracałam jednak bardziej uwagę na ogólny kształt przodu niz długość. Na logikę producenta nie zwracałabym uwagi. My np. zrezygnowaliśmy z Meridian, bo bardzo spodobał się nam na żywo model z tego roku - Gap. I komplet z deską wychodzi o 300 zł taniej niż Meridian. http://img443.imageshack.us/img443/5871/rcgapwallhungtoilet.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Roca Gap u nas skończy w dolnej łazience zamiast Kerasan Ego Też mnie zauroczył. Natomiast w dziecięcej mam Meridiany i już nie chce zmieniać na inne, ale producent mnie dobija opcjami wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.11.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dla nas Gap połączył to, co chcieliśmy od Meridian i Ego/Element. Mały minus za to wcięcie z boku. W Cermagu widać tam śrubę, ale z pozycji uzytkownika nie będzie ona widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.11.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 mnie te wcięcia po bokach potwornie irytują i na pewno będę szukać takich misek, które są "gładkie", ale podsłuchałam w cermagu, że niektórym to się właśnie bardzo podoba - de gustibus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts