Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Dzięki spirea, to faktycznie nie dużo.

Ale w takim razie dlaczego ten większy rozmiar jest droższy?

Jakoś nie widzę w tym logiki ze strony p[producenta.

Mam dużo miejsca na kibelek, więc 10cm w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy, ale może wizualnie ten większy bardzo traci na żywo.

Widziałaś oba?

ja widziałam oba. Wzięłabym normalny jednak, krótszy wygląda trochę dziwnie, jak do dzieci bardziej.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O dzięki, Madelaine :)

Jeden drobiażdżek z glowy i 50zł w kieszeni :)

To jak już tak łazienkowo lecimy:

Da się kupić dobrą baterię z kwadratową deszczownią z termostatem za mniej niż 1500zł?

Tatarak, mnie te wcięcia nie rażą, traktuję to jako znak rozpoznawczy firmy :)

Rażą mnie za to wystające pod spodem fragmenty rury odpływowej, jak w tym

Subwayu:

http://www.sklepkati.pl/galerie/v/villeroy-boch-subway-2-0_26547_m.jpg

Edytowane przez sheenaz

Ktoś z Was ma któryś z tych modeli i może się wypowiedzieć?

Ja mam do łazienki córki kupionego krótszego Meridiana. Jest droższy, bo nietypowy:(, ale dobrze wyglądają obydwa. Oglądałam. Wybrałam krótszy wc i bidet, bo mam zabudowane rury z boku i sięga mi równo do linii tej zabudowy, więc się lepiej komponuje. No i moja Mała jest niewysoka (taką ma budowę), więc będzie jej wygodnie i nie wpadnie:lol2:

A do dolnej łazienki planuję tego dłuższego (klasycznego) Subwaya. Napisz, gdzie będziecie brać albo możemy razem zamowić:)

monsanbia, nie mam pojęcia czy termostat być musi, małż sie uparł :)

Ale na szczęście tę łazienkę gdzie potrzebujemy deszczownię w kwadracie będziemy kończyć jako ostatnią więc może małż do tego czasu zmieni zdanie, ale na wszelki wypadek wolę wiedzieć na czym cenowo stoję.

Jak na razie najbardizej podoba mi się ta z serii Kludi.

Nie jest bardzo kwadratowa jak Tres Cuadro, a jednak zupełnie okrągła też nie.

http://www.amarik.pl/products/max/3634.jpg

Termostatu za to nie będzie w baterii wannowej.

Balbina, dzięki za opinię. Zamawiam dłuższe Meridiany.

Kupowałaś odpływ liniowy z nóżkami?

Wcale się nie uparłem na baterię termostatyczną, tylko wiem jak w obecnym domu wygląda ustawianie wody.

Niby tutaj nie ma cyrkulacji wody, a w nowym domu będzie - ale to zawsze stracone sekundy i litry wody.

No tak, ale tu wystarczy na kotle ustawić sobie odpowiednią temperaturę do mycia (np 40 st), taka przy puszczeniu ciepłej leci i masz załatwione 2 sprawy - oszczędność na baterii (wiem wiem, to żadne już pieniądze) ale i energii, bo najgorszym jest ustawienie na kotle za ciepłej wody i zawsze wmieszywanie w taki ukrop zimnej, to jest czyste wyrzucanie kasy w błoto (bo piec musi ten ukrop potrzymywać, a to kosztuje)

Salik, a czemu nie ma baterii termostatycznych do bidetu? odpowiedź: bo ona przydaje się wtedy, kiedy człowiek siedzi pod prysznicem, a gdzie indziej ktoś odkręci wodę i przez chwilę pod prysznicem poleci zimna woda.

Ale jak patrzyłam cenowo, to dało radę za te 1500 kupić deszczownicę termostatyczną (patrzcie na elementy osobno, np. kludi)

Monsanbia - ale przecież rozmawiamy tylko o bateriach termostatycznych w kontekście prysznica.

Gdzie się leje duuużo wody i ustawienie temperatury na zasobniku nic nie da, jeśli ktoś w tej samej chwili odkręci wodę.

Pamiętaj że my mamy 3 łazienki i jednak lubimy wodę :)

Madeleine - ale ja właśnie z tego powodu chcę baterię termostatyczną :)

ustawienie temperatury na zasobniku nic nie da, jeśli ktoś w tej samej chwili odkręci wodę.

Ostatnio rozmawialiśmy na ten temat z serwisantem Vailanta, tłumaczył coś o pompie cyrkulacyjnej, i że właśnie ma nie być tego zjawiska.

To nie moja bajka, więc tematu nie rozwijam

Ma być dobrze, zobaczymy w praktyce