Madeleine 16.11.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Dzięki spirea, to faktycznie nie dużo. Ale w takim razie dlaczego ten większy rozmiar jest droższy? Jakoś nie widzę w tym logiki ze strony p[producenta. Mam dużo miejsca na kibelek, więc 10cm w tą czy w tamtą nie robi mi różnicy, ale może wizualnie ten większy bardzo traci na żywo. Widziałaś oba?ja widziałam oba. Wzięłabym normalny jednak, krótszy wygląda trochę dziwnie, jak do dzieci bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) O dzięki, Madelaine Jeden drobiażdżek z glowy i 50zł w kieszeni To jak już tak łazienkowo lecimy: Da się kupić dobrą baterię z kwadratową deszczownią z termostatem za mniej niż 1500zł? Tatarak, mnie te wcięcia nie rażą, traktuję to jako znak rozpoznawczy firmy Rażą mnie za to wystające pod spodem fragmenty rury odpływowej, jak w tym Subwayu: http://www.sklepkati.pl/galerie/v/villeroy-boch-subway-2-0_26547_m.jpg Edytowane 16 Listopada 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.11.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 o tak, mnie też rażą. ogólnie to podobają mi się takie obłe formy bez żadnych wcięć i wystających elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 prawie wszystkie sedesy mają widoczny odpływ, tylko zazwyczaj na zdjęciach katalogowych tego nie widać. I na żywo też nie, bo to nisko i z tyłu. Sheenaz, bateria kwadratowa czy deszczownia? możesz osobno kompletować wszystkie elementy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Madeleine, da się Villeroy Subway - inna wersja. http://www.sydneytapcentre.com.au/products/images/v&b%20subway.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 dlatego napisałam "prawie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Racja To mi "prawie" wystarczy. Ma to swoje plusy - mniejszy wybór. Czyli zamiast spośród kilkuset, bedę wybierać spośród kilkudziesięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.11.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Sheenaz, w Gapie też chyba widać. Przynajmniej na jakimś zdjęciu katalogowym widziałam. Mam jednak fotkę zrobioną komórką w sklepie "na poziomie miski" i jeszcze jej nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Gap u mnie będzie stał tak, zę nie bedę mu się przyglądać inaczej niż od przodu, więc kłuło w oczy nie będzie, mam przynajmniej taką nadzieję. Ale muszę się jeszcze przyjrzeć, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.11.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Ktoś z Was ma któryś z tych modeli i może się wypowiedzieć? Ja mam do łazienki córki kupionego krótszego Meridiana. Jest droższy, bo nietypowy:(, ale dobrze wyglądają obydwa. Oglądałam. Wybrałam krótszy wc i bidet, bo mam zabudowane rury z boku i sięga mi równo do linii tej zabudowy, więc się lepiej komponuje. No i moja Mała jest niewysoka (taką ma budowę), więc będzie jej wygodnie i nie wpadnie:lol2: A do dolnej łazienki planuję tego dłuższego (klasycznego) Subwaya. Napisz, gdzie będziecie brać albo możemy razem zamowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Madeleine, da się Villeroy Subway - inna wersja. http://www.sydneytapcentre.com.au/products/images/v&b%20subway.jpg wyjątkowo fajnie ten Subway tu wygląda. Ile dobre zdjęcie potrafi zdziałać ... Co do baterii, celuj w tres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Zmyłka.Byłam pewna, że skoro zestaw tres cuadro to koszt 1200-1300 pln z ternostatem nie przekroczy 1700pln.Ups A tak swoją drogą. Mus być termostat? Ja w dwóch domach miałam i zawsze był zbędny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Tres ma w wielu bateriach końcówkę w kranie zintegrowaną z wylewką, więc jak się kamień osadzi, to się baterii nie rozkręci i nie wyczyści. Jednak lepiej grohe/ hansgrohe/ kludi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.11.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 monsanbia, nie mam pojęcia czy termostat być musi, małż sie uparł Ale na szczęście tę łazienkę gdzie potrzebujemy deszczownię w kwadracie będziemy kończyć jako ostatnią więc może małż do tego czasu zmieni zdanie, ale na wszelki wypadek wolę wiedzieć na czym cenowo stoję. Jak na razie najbardizej podoba mi się ta z serii Kludi. Nie jest bardzo kwadratowa jak Tres Cuadro, a jednak zupełnie okrągła też nie. http://www.amarik.pl/products/max/3634.jpg Termostatu za to nie będzie w baterii wannowej. Balbina, dzięki za opinię. Zamawiam dłuższe Meridiany. Kupowałaś odpływ liniowy z nóżkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 termostat w wannowej jest zasadniczo niepotrzebny. A nie chcesz deszczowni wychodzącej ze ściany albo z sufitu? wtedy możesz dobrać samą deszczownię nawet z innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wcale się nie uparłem na baterię termostatyczną, tylko wiem jak w obecnym domu wygląda ustawianie wody.Niby tutaj nie ma cyrkulacji wody, a w nowym domu będzie - ale to zawsze stracone sekundy i litry wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wcale się nie uparłem na baterię termostatyczną, tylko wiem jak w obecnym domu wygląda ustawianie wody. Niby tutaj nie ma cyrkulacji wody, a w nowym domu będzie - ale to zawsze stracone sekundy i litry wody. No tak, ale tu wystarczy na kotle ustawić sobie odpowiednią temperaturę do mycia (np 40 st), taka przy puszczeniu ciepłej leci i masz załatwione 2 sprawy - oszczędność na baterii (wiem wiem, to żadne już pieniądze) ale i energii, bo najgorszym jest ustawienie na kotle za ciepłej wody i zawsze wmieszywanie w taki ukrop zimnej, to jest czyste wyrzucanie kasy w błoto (bo piec musi ten ukrop potrzymywać, a to kosztuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Salik, a czemu nie ma baterii termostatycznych do bidetu? odpowiedź: bo ona przydaje się wtedy, kiedy człowiek siedzi pod prysznicem, a gdzie indziej ktoś odkręci wodę i przez chwilę pod prysznicem poleci zimna woda. Ale jak patrzyłam cenowo, to dało radę za te 1500 kupić deszczownicę termostatyczną (patrzcie na elementy osobno, np. kludi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.11.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monsanbia - ale przecież rozmawiamy tylko o bateriach termostatycznych w kontekście prysznica. Gdzie się leje duuużo wody i ustawienie temperatury na zasobniku nic nie da, jeśli ktoś w tej samej chwili odkręci wodę. Pamiętaj że my mamy 3 łazienki i jednak lubimy wodę Madeleine - ale ja właśnie z tego powodu chcę baterię termostatyczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 ustawienie temperatury na zasobniku nic nie da, jeśli ktoś w tej samej chwili odkręci wodę. Ostatnio rozmawialiśmy na ten temat z serwisantem Vailanta, tłumaczył coś o pompie cyrkulacyjnej, i że właśnie ma nie być tego zjawiska. To nie moja bajka, więc tematu nie rozwijam Ma być dobrze, zobaczymy w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts