salik 16.11.2011 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monsanbia - pompa cyrkulacyjna nie zapewnia wyrównania chwilowego niedoboru ciepłej wody w układzie.Ona odpowiada tylko za to aby w rurach krążyła ciepła woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.11.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Wcale się nie uparłem na baterię termostatyczną, tylko wiem jak w obecnym domu wygląda ustawianie wody. Niby tutaj nie ma cyrkulacji wody, a w nowym domu będzie - ale to zawsze stracone sekundy i litry wody.no to najbardziej powinieneś nalegać na baterie termostatyczne w umywalkach, nie pod prysznicem, który bierzesz max dwa razy dziennie. Strata na podgrzaniu wody i amortyzacja baterii termostatycznej - to się jednak nie broni. Ale oczywiście poza aspektem ekonomicznym jest kwestia wygody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Monsanbia - pompa cyrkulacyjna nie zapewnia wyrównania chwilowego niedoboru ciepłej wody w układzie. Ona odpowiada tylko za to aby w rurach krążyła ciepła woda. To o co chodziło panu serwisantowi, kiedy mówił "to jest po to żeby, kiedy mąż będzie brał kąpiel pod prysznicem, a pani zacznie zmywać naczynia po kolacji, mąż nie krzyknął że mu zimno" Swoją*drogą niezły scenariusz - on pod prysznicem, ja nad zlewozmywakiem ... Nie zapytam męża o co kaman, bo zasnął chłopina To jedna sprawa A druga - wyjaśnijcie mi, co robi ta bateria termostatyczna, podgrzewa ten niedobór wody? Nie znam się, nigdy się*nie interesowałam, a lubię wiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.11.2011 01:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Madeleine - a robi ktoś w ogóle baterie termostatyczne umywalkowe? Poza tym tutaj czynność trwa krótko i jednak budowa baterii umywalkowej ułatwia poprawne załączenie mieszania wody o takiej temperaturze jak chcemy (zakładając że bateria to tzw. wajcha) Monsanbia - niestety nie mam pojęcia co miał na myśli Twój serwisant, ale tego cyrkulacja naprawdę nie załatwi Bateria termostatyczna działa w ten sposób że termostat w baterii reguluje (mieszaczem?) ilość napływającej wody ciepłej/zimnej, przez to temperatura wody wyjściowej jest zawsze taka sama. W sytuacji kiedy nie ma możliwości utrzymania temperatury, zamykany jest zawór wypływowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.11.2011 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 ja planuję termostatyczną pod prysznic i do wanny. Mówicie, że do wanny nie ma sensu? Tez wygodnie chyba ustawić sobie temperaturę stałą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.11.2011 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Spirea - do wanny trzeba dolewać czasami wody (cieplejszej) i wtedy termostat się nie sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 17.11.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Macie może jakieś listy adresów email firm od armatury, gdzie wysyła(ły/li)ście zapytania o wycenę? Szukam dodatkowego źródła odnośnie sensownych firm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 17.11.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ja kupowałam w łazienkaplus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Salik & Sheenaz - u nas będą kafle "prawie" na całości (mąż się uparł na panele w sypialniach), a wierzę, że to byłby dobry krok Sheenaz - jesteś wielka z tym wybieraniem armatury... mnie to przerasta - podczytuję Wasze rozważania i już czuję, że wolę wybierać membrany dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.11.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Oczywiście, że są umywalkowe termostatyczne.Nie ma jedynie bidetowych. Dlaczego? czy przy korzystaniu z bidetu nie ma znaczenia, że najpierw leci zimna woda? Na jakie płytki się zdecydowaliście ostatecznie? Wyślij zapytanie do net-armatura.pl i firmy Kafel z Wrocławia [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.11.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Zdecydowaliśmy się na plytki Monocibec Ontario Faggio Naturale http://www.qualipiastrelle.it/img/piastrelle/esterni/346_5.jpgArmaturę opisze gdy już będzie kupiona, bo znając moje szczęście to zaraz coś będzie niedostepne i trzeba będzie zmieniac.. Edytowane 17 Listopada 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Salik, OK, rozumiem. Zobaczymy jak będzie u mnie. Zapytaj za kilka mies Ja baterie termostatyczne kojarzę z tym, że muszę zawsze (u rodziców) kręcić termostatem i dodatkowo mieszaczem. To jest uciążliwe. Jeśli o mnie chodzi, ja całość wyposażenia do łazienek (kabiny Ronal, wannę, pisuar, umywalki V&B, sanitariaty V&B, baterie grohe, przyciski geberit...) kupowałam w sklepie Hermes Instal. Po wycenie wszystkiego zaproponowałam swoje ceny (najniższe jakie znalazłam w necie) i p. Agnieszka zeszła jeszcze poniżej. Fajna obsługa, transport przywiózł mąż, zdejmował wszystko z pomocnikiem, wnosił do garażu, sam otwierał, prezentował i po moim zaakceptowaniu pakował z powrotem. Bardzo zadowolona - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.11.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Monsanbia a te kabiny Ronal są ok?Potrzebujemy jedną 80x100, z dzwiami na tej szerszej stronie i kompletnie nei znam tego rynku.Jakie kabiny są godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Monsanbia a te kabiny Ronal są ok? Mam nadzieję!!! To szwajcarska firma Jak chcesz zobaczyć jak wygląda, efilo ma w białej łazience taką. Moja jest z nowej serii, troszeczkę się*różni, ale nie na pierwszy rzut oka Mam 80x100 z drzwiami na szerszej stronie właśnie i 90x120 Szkło 8mm, 2m wysoka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 mam ronala od 6 lat - i nie widzę, do czego bym się mogła przyczepić. jesteśmy zadowoleni. u mnie z jednej strony jest stała szyba, a z drugiej otwieranie "dwudrzwiowe". (kamieniem mi strasznie zaszedł, ale ja mam taką wodę, że kamień się odkłada nawet w kociej misce na wodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 nawet w kociej misce na wodę jak to możliwe? Codziennie wymienianej i mytej!? Na kamień kup Sodasan. Pisałam kiedyś*u siebie. Cilit bang wymięka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 (edytowane) Monsanbia, a rzucisz linkiem do Twojej kabiny? I najlepiej napisz od razu gdzie dobra cenę dostałaś Dzięki za namiary, jakoś nie mam siły rozgryzać tematu kabiny, chce po prostu zamówić i już Ide popatrzeć do efilo. Edytowane 17 Listopada 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.11.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Na kamień kup Sodasan. Pisałam kiedyś*u siebie. Cilit bang wymięka si, robi się taki zielony osad. a kota mam wybrednego i czasami trzeba jej miskę myć i 2-3 razy, bo inaczej dobiera się do naszych szklanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 17.11.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 I najlepiej napisz od razu gdzie dobra cenę dostałaś Właśnie w Hermes Instal. Od tego zaczęła się moja przygoda z resztą wyposażenia łazienek. Przy wpłacie z góry za kabiny dostałam (wywalczyłam) jeszcze dodatkowy rabat Tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.11.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 dzięki za wyjasnienie z tą baterią wannową. Eliminując z listy termostatyczną oszczędzę jakiś grosz. Ogólnie biorę armaturę Hansgrohe. Wyżej pisaliście jeszcze o Grohe i Kludi. A czy macie jakąś wiedzę o Paffoni? Chodzi mi konkretnie o zestaw natynkowy - deszczownica, słuchawka, bateria termostatyczna. Czy warto brać tego rodzaju firmę (ok. 1500 zł) czy lepiej sprawdzoną. Problem tkwi w tym, że sprawdzone ww kosztują przy deszczownicy od 20cm wzwyż grubo ponad 2 tys. zł. Sheenaz, Salik nietypowa decyzja z tymi kaflami na całości. U nas chyba gdzieś przewinął się taki temat, ale jednak odpadł. W pokojach też dajecie kafle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts