Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

czasami trzeba jej miskę myć i 2-3 razy, bo inaczej dobiera się do naszych szklanek ;)

u mnie to samo!

3 godziny po wymyciu i nalaniu świeżej wody i tak wybierze szklankę z wodą (najczęściej oczywiście jest to szklanka małej, bo stoi gdzieś niezauważona)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy macie jakąś wiedzę o Paffoni? Chodzi mi konkretnie o zestaw natynkowy - deszczownica, słuchawka, bateria termostatyczna. Czy warto brać tego rodzaju firmę (ok. 1500 zł) czy lepiej sprawdzoną. Problem tkwi w tym, że sprawdzone ww kosztują przy deszczownicy od 20cm wzwyż grubo ponad 2 tys. zł.

Spirea, ja kupiłam jedną baterię Paffoni, bo niezmiernie mi się*spodobała i już innej sobie nie wyobrażałam (wannowa, na płytce)

Jak powiedziałam o tym teściowi przeraził się, bo twierdzi że włoska armatura to totalny szajs. Jak swojego czasu organizowali zamówienia publiczne na baterie zawsze mieli w ppkt-cie zastrzeżenie - z wyjątkiej włoskich i hiszpańskich marek.

Mam jednak nadzieję, że to Paffoni to nie totalny syf i będzie działać dłużej niż 5 lat

Spirea, ten zestaw z termostatem Kludi Esprit, ktory na pioprzedniej stronie podawałam ma deszczownice 14x24cm. W sieci go mozna juz za ok 1900zl kupic.

http://www.amarik.pl/kludi-esprit-dual-shower-system-zestaw-natryskowy-3634.htm

Co do armatury to u nas tak wyszło ,że głównie Kludi i Hansgrohe.

Mnie się po prostu malo co podoba w rozsądnych cenach.

u mnie to samo!

3 godziny po wymyciu i nalaniu świeżej wody i tak wybierze szklankę z wodą (najczęściej oczywiście jest to szklanka małej, bo stoi gdzieś niezauważona)

na razie mamy 2 rozwiązania: zostawiamy w łazience pod prysznicem miednicę z wodą - bo zauważyliśmy, że uwielbia z niej pić (przyłapaliśmy ją raz na chłeptaniu mydlin!) oraz dziecku nalewamy wodę do takich wysokich i wąskich szklanek, do których koci pysk się nie mieści ;)

dziecku nalewamy wodę do takich wysokich i wąskich szklanek, do których koci pysk się nie mieści ;)

Mój jak nie dosięga przewraca łapą.

Mimo że to wiemy, regularnie mniej więcej raz w tygodniu lecimy w nocy ze ścierą ;)

Sheenaz, ja prysznicowe zestawy też*kupiłam Hansgrohe, umywalkowe Grohe (bo hans ma jakiś mniejszy wybór)

No ale nie z termostatem :no:

Mam nadzieję!!! :)

To szwajcarska firma

Jak chcesz zobaczyć jak wygląda, efilo ma w białej łazience taką.

Moja jest z nowej serii, troszeczkę się*różni, ale nie na pierwszy rzut oka

Mam 80x100 z drzwiami na szerszej stronie właśnie i 90x120

Szkło 8mm, 2m wysoka

ale produkcja to chyba w Wałbrzychu jest ;)

Paffoni to loteria, można trafić super, można niestety na bubla. To nie jest tak wyrównana jakość jak grohe/ hansgrohe.

Spirea, ja skompletowałam zestaw (podtynkowy) z Kludi zenta, deszczownica fi 25, niecałe 1200. Ceny niższe od najniższych w sieci ;) Tylko trzeba brać osobno, nie zestaw. W miejsce elementu podtynkowego taniego można wziąć termostatyczny: (ostatnia liczba to cena)

6651105 - 00 kludi deszczownica A-QA 250mm DN15 348

66 514 05 - 00 ramię natryskowe kludi A-QA 400mm DN15 184

6070005-00 Kludi Rączka natrysku - Seria Zenta 90

6054705-00 przyłącze kątowe Kludi wraz z uchwytem 53

5706405-00 Kludi Wąż natryskowy - Seria Amphora 77

387160576 kludi bozz bateria prysznicowo-wannowa podtynkowa 195

38624 element podtynkowy 236

bo Ronal ma swoja fabryke w walbrzyskiej strefie ekonomicznej - jedna z wiekszych w tej strefie.

ale Twój model kabiny widac przyjechał ze Szwajcarii

Ja wiem, że byłam uprzedzona że muszę czekać na swoją kabinę ponad 10 tyg bo jest robiona na zamówienie w Szwajcarii, przyjechała osobnym kurierem, nie z resztą ceramiki i armatury.

Może te inne modele - 6mm szyba, i 190cm wysokości są robione w Pl

a bardzo możliwe. Zresztą to przecież nie ma znaczenia

Ale to Ty napisałaś - "ale produkcja w Wałbrzychu" :p

Kabiny zamawiałam w maju, więc spokojnie sobie od lipca czekają na budowie, i czas oczekiwania akurat w tym przypadku nie miał żadnego znaczenia