Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

lazienkaplus.pl mnie rozczarowała.

Mieli dosyć niskie ceny, ale kilkanaście/kilkadziesiąt złotych wyższe niż konkurencja.

Zebrałem więc najniższe ceny jakie znalazłem i wysłałem do nich.

Dzisiaj rano przyszła wycena z identycznymi cenami jak za pierwszym razem.

Trudno się mówi.

Na razie rozbiłem zestawienie najniższych cen tak, aby skompletować całość zamówienia w 3 sklepach.

To nam powinno zapewnić sensowne minimum logistyczne i wynegocjować darmowy transport :)

Monsanbia - wysłałem zapytanie kilka dni temu, żadnego odzewu.

Poza tym niestety u nich niewiele rzeczy jest tanich, a np. Villeroy&Boch jest masakrycznie drogi (wątpię żeby zeszli z obecnej ceny 1100zł na 650zł).

hmm

Niewiele rzeczy jest tanich (ale na stronie), jednak wszystko ostatecznie wyszło taniej niż na allegro czy w innych sklepach int.

Ja mam całą ceramikę v&b i wszystko było tańsze

ale to tak naprawdę zależy, nie ma sklepu, który absolutnie 100% towaru ma najtaniej. W zależności od tego, o co pytamy, może być różnie.

Aha, ja robiłam jeszcze jedną iterację - jak dostałam ceny, dziękowałam, po czym pisałam, że od konkurencji dostałam takie (tu lista najniższych cen), co oni na to. Albo czy są w stanie zmienić ceny na produkty 1, 3, 6.

Madeleine - problem polega na tym że każdy ze sklepów wymienionych wyżej (a przynajmniej z tych z których dostałem wycenę) nie ma ani jednego elementu najtaniej.

Na pojedynczych elementach jest kilkanaście/kilkadziesiąt/kilkaset złotych różnicy.

W najlepszej sytuacji - daje to całościową wycenę o jakieś 1500zł wyższą niż kompletowanie tego w 3 różnych sklepach, więc jakby nie bardzo jest sens.

Ja się właśnie przygotowuję do drugiej rundy (część wycen już rozesłałem), ale też nie wierzę w cuda (jak choćby z V&B).

ale to tak naprawdę zależy, nie ma sklepu, który absolutnie 100% towaru ma najtaniej. W zależności od tego, o co pytamy, może być różnie.

I tak właśnie jest.

Po czym ja napisałam, że realizuję zamówienie w całości jeśli to i to, tamto i owamto będzie w cenie takiej i takiej.

Takim sposobem kupiłam w jednym sklepie wszystko najtaniej