Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mad, ale to właśnie tak wygląda że bez światła jest dobrze, a błędy, niedoróbki wychodzą*przy świetle.

Dlatego wszystkie tynki gładzie kartongipsy odbiera się z halogenem i jeszcze specjalnie stycznie świecąc

Nie może być*takiego efektu

My ostatnie gładzenia i docierania mamy teraz (nasz malarz wszystko chce mieć*na równo) a podłoga już*leży (przykryta oczywiście)

Salik, jaki bierzecie odpływ do wanny? W Kaldewei są zestawy przepływowo-odpływowe za 440 i za ponad 1000 zł. O co chodzi z nimi? Jaki bierzecie? Ja nie rozpoczęłam castingu, bo utknęłam na wannach i walce z samą sobą - czy poprzestać na jakości czy dopłacić za design.

Madeleine, odpisywałam Ci na wrocławskiej, ale mi padł internet i nie wiem,czy zdążyło sie wysłać. no więc w mieszkaniu we wrocku miałam 50 m2 sufitów podwieszanych i nigdzie nie było takiego efektu - wszędzie było idealnie równo i żadnych gładzi nie robiliśmy. gładzie to się przecież robi dla wygładzenia tynków wapiennych, nie? moim zdaniem to jest do poprawki.

a ja mam jeszcze pytanie co do strategii kupowania łazienek. Czy od razu podawaliście, że chcecie np. 3 baterie umywalkowe, czy negocjowaliście cenę za 1 szt. a potem ewentualnie jako ostatni argument w negocjacjach, że weźmiecie 3 i żeby jeszcze obniżyli?

Jakie akcesoria trzeba uwzględnić? - np. w wannie są to nóżki i ten zestaw odpływowy, w umywalce - syfon + np. click-clack. A co z tymi zaworkami do wody? braliście je też od razu? Jakieś specjalne?

salik

uważajcie na cento - ja tam zamawiałam zlewozmywak - czekałam w sumie chyba 3 razy dłużej niż było ustalone, informacji od nich zero - to ja musiałam godzinami wisieć na telefonie żeby coś z nich wycisnąć, tłumaczyli się wadliwymi dostawami, ale ostatecznie nie byłam zadowolona - posprzedażowa obsługa klienta marna...

Spirea - robiliśmy zestawienie na wszystko co potrzebujemy (włącznie z kabinami, których w tej chwili jeszcze nie potrzebujemy).

Nie zamawialiśmy syfonów, bo na chwilę obecną potrzebujemy baterie aby wykonać poprawnie podejścia i coby potem nie kuć świeżo położonych kafli.

Montaż armatury jako takiej zrobimy pewnie później.

Myszonik, ale czy towar dotarł bez uszkodzeń? Reklamowałaś coś?

Towar w końcu dotarł ok, nie musiałam niczego reklamować. Problem polegał na tym, że podano mi pierwotny termin dostawy ok. 10-14 dni, a czekałam na ten zlewozmywak chyba ponad 1,5 miesiąca. I na dodatek to ja musiałam się bardzo intensywnie dobijać do nich o informacje co z zamówieniem, gdyż oni nawet się nie fatygowali do mnie zadzwonić i powiadomić o opóźnieniu. Jako powód opóźnienia podawali, że otrzymali wadliwy towar od dostawcy i musieli sami czekać na powtórną dostawę, ale to moim zdaniem jednak nie zwalnia z rzetelnego informowania klienta na bieżąco co się dzieje z jego zamówieniem.

Dostałem odpowiedź z net-armatura.pl po przesłaniu im najniższych cen.

Zaproponowali rabat 3% przy zamówieniu całości, a oprócz tego dodali że "niektóre z tych cen są abstrakcyjne i dla nas nieosiągalne" :(

No to chyba sprawa się rozwiązała.

Poczekam jeszcze do jutra z wycenami, a potem trzeba będzie po prostu wszystko wyklikać.