Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Dostałem odpowiedź z net-armatura.pl po przesłaniu im najniższych cen.

Zaproponowali rabat 3% przy zamówieniu całości, a oprócz tego dodali że "niektóre z tych cen są abstrakcyjne i dla nas nieosiągalne" :(

No to chyba sprawa się rozwiązała.

Poczekam jeszcze do jutra z wycenami, a potem trzeba będzie po prostu wszystko wyklikać.

oby sie ceny w nocy nie zmieniły

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

serio? na kg też? ile mnie przy tych dotychczasowych remontach ominęło... a jak się robi gładzie na kg? na całości czy tylko na łączeniach?

Tataraku, ja mam troszeczkę obniżony sufit na przedpokoju i mam gładź tylko na łączeniu, no i niestety to widać:-( Mój mąż ma kolegę, który robi gładzie i mówił, że powinno się kłaść gładzie na całości sufitu, po to, żeby tych łączeń nie było widać.

weź mi odpowiadaj jak człowiek

Ostatnio moja córka (2,5roku), jak jednym okiem spoglądałam w "Cynamona i trusię" a drugim w FM powiedziała:

-weś mi citaj jak ciowiek!

Najpierw zbierałam szczękę*z podłogi, a potem głowiłam się, skąd u niej taki tekst :lol2:

weź mi odpowiadaj jak człowiek albo wcale, bo wiesz - nerwowa się robię

jakie pytanie taka odpowiedź.

skoro wątpisz w to, ze mozna równiez połozyć gladź na calej płycie, czy tez wyszpachlować to Twoja sprawa.

ale fachowiec Monsanbii z pewnościa grzecznie i doglębnie wyjasni Ci za Jej posrednictwem wszelkie kwestie rownania ścian, by nawet 1000W halogen nie ujawnił drobniutkich pecherzyków.

monsanbia - no co Ty, wysłałem spis rzeczy z prośbą o podanie cen i dostępności.

No to OK, jakoś tak jak przeczytałam posta o net-armaturze wyobraziłam sobie taki tok działania ;)

j

ale fachowiec Monsanbii z pewnościa grzecznie i doglębnie wyjasni Ci za Jej posrednictwem wszelkie kwestie rownania ścian, by nawet 1000W halogen nie ujawnił drobniutkich pecherzyków.

:)

jeśli będzie taka konieczność ... :p

Tataraku, ja mam troszeczkę obniżony sufit na przedpokoju i mam gładź tylko na łączeniu, no i niestety to widać:-( Mój mąż ma kolegę, który robi gładzie i mówił, że powinno się kłaść gładzie na całości sufitu, po to, żeby tych łączeń nie było widać.

można odpowiedzieć po ludzku? można :) dziękuję, Magdo. to dla mnie ważna informacja, bo prawie wszędzie będziemy mieć obniżone sufity z kg.

Tatarak, moja pierwsza ekipa od wykończeniówki twierdziła, ze nie robią nawet samych łączeń tylko całość. Wtedy wychodzi najlepiej. Poza tym po zaszpachlowaniu łączeń i wkrętów wychodzi tego tyle, że już mała różnica zaszpachlować całość. Liczą sobie od m2 za całość.

http://mozaika-sklep.home.pl/mozaiki_szklane_kolor-k3-0-3-default.html

Całkiem ok mozaiki. Jakość ok.Chętnie realizują indywidualne zlecenia. Mozaika większa tj. 4x4cm w tej samej cenie jest. Wyślijcie zapytanie jeśli czegoś nie ma w ofercie sklepu.

Sprzedają też przez Allegro.

W poprzednim mieszkaniu mieliśmy wannę obudowaną mozaiką matową barwioną w masie - nic się z nią nie działo. Zawsze tak samo wyglądała. Przez lata.

Choć ja wybrałabym szklaną barwioną od spodu.

Światło się ładnie na niej odbija.

Kupiłam taką na wykończenie płytek na ścianę do kotłowni (w Leroyu za 29 zł za płat 30 na 30 - prostokątne kosteczki w odcieniach niebieskiego).

Potnę na paseczki z dwóch rządków - będą gdzieś na wysokości 120-130 cm.

Ale wypowiedzieć się będę mogła, jak położę - a położę, jak będę miała pewność, że zrobią mi wodę - okaże się next week.

PS Wasz projektant od gazu obraził się na mnie, bo powiedział, że przypomniał sobie, że rozmawiał ze mną przed wakacjami i miałam mu dosłać rzuty, a nie dosłałam (czekałam na zmieniony rzut piwnic, który projektanta zrobiła mi dopiero we wrześniu) i od początku tygodnia, kiedy wykonałam pierwszy na jesieni telefon (i chciał sie podjąć zlecenia) do wczoraj - odmieniło się o 180 stopni (teraz ma mnóstwo pracy i się nie wyrobi). Więc znów nie mam projektanta:bash:

Sheenez - ja bym się zastanowiła jaki charakter ma mieć cala łazienka, jakiej wielkości powierzchnia pod mozaikę, czy taka duża mieniąca się powierzchnia to nie będzie zbyt wiele? Jak będzie się miała do pozostałej części.

Jak wiesz, jestem zwolenniczką matów, a błyszczące elementy podobają mi się jako dodatki, na małej przestrzeni. Dla mnie taka duża by za bardzo świeciła.

Ale nie znam całej koncepcji Waszej łazenki.