sheenaz1719505693 24.11.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Balbina, ze świeceniem się nie powinno byc problemu. Mozaika ma być tylko pod prysznicem, jednokolorowa, do tego w łazience bez okna. Chyba zacznę rzucać monetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 czegoś nie kumam - wczesniej piszesz o 12m2 a teraz tylko o prysznicu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.11.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Wojgoc - wiesz, prysznic ma nie tylko podłogę, ale i ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 biorąc pod uwagę rozmiar prysznica max 120x100 przy wys 3m to i tak jest tylko 6m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 24.11.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Bo mozaiki potrzebujemy 12m2, ale tej co do której mam wątpliwości czy będzie ok to własnie jest 6m2 pod prysznicem. Salik, slusznie wojgoc sie zapytał, bo nawet 12m2 pod prysznic to wciąz za dużo, no chyba, że bysmy prysznic w szkole robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 28.11.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Hej, Salik Anula mnie do Ciebie wysłała, cobym mogła pooglądać meteory.... Zaczęłam czytać Twój dziennik z wypiekami bo planowaliście mieć na elewacji płyty Euronit Natura i osobiście żałuję, że ich w końcu nie położyliście A żałuję, ponieważ ja je będę miała i za późno na zmianę (są już wyprodukowane i czekają na odbiór). O ile same płyty widziałam, widziałam też całe budynki nimi obłożone, to nie udało mi się znaleźć takiego budynku, gdzie na jednej płaszczyźnie byłby tynk i płyta (a ja tak właśnie mam). Dodam, że mam dach bez okapów i elewacja będzie mocno narażona na działanie wody, wiatru i słońca. Jeszcze nie przekopałam się przez Twój dziennik i komentarze, więc nie wiem, czy gdzieś tam jest odpowiedź na pytanie: Czy znaleźliście gdzieś takie rozwiązanie? Widzieliście na żywca połączenie tynku i płyty? Będę bardzo wdzięczna za namiar w promieniu do 100 km od W-wy i/lub w promieniu do 100 km od Katowic + Kraków i Wrocław W zasadzie podobieństw między naszymi domami jest więcej: stodoła, domino na dachu, podobnie zapowiadające się wnętrza (szare podłogi), a nawet folia kubełkowa kubełkami na zewnątrz Pozdrawiam i lecę poczytać dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.11.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 merenwen - nasze meteory (jeszcze niepołożone) są na zdjęciach w dzienniku, a kłaść się będą miejmy nadzieję za kilka dni My zrezygnowaliśmy z Euronitu z kilku powodów (o ile nie pomyliłem czegoś): - Euronit wymagał bardzo podobnej szczeliny wentylacyjnej do drewna - wymagał stalowej (zimnej) podkonstrukcji - nie można było zamówić w fabryce przycięcia części płyt na inny wymiar i obrobienia krawędzi, więc część płyt nie miałaby fabrycznego zabezpieczonego rantu, który jak przyznał sam sprzedawca - ciężko zabezpieczyć - dostaliśmy od jednego z forumowiczów zdjęcia Euronitu na budynku który ma już kilka lat - efekt był średni, wyglądało to dużo gorzej niż niekonserwowane drewno Okazało się więc że nie dość że koszt spory, to problemów technologicznych też dużo. Mieliśmy kłaść drewno, ale z niego też zrezygnowaliśmy ze względu na opcje wentylacji drewna i trudność ładnego zgrania tego z tynkiem i styropianem po bokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 28.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ten forumowicz wysyłający zdjęcie Euronitu to miał go na własnym domu (poproszę o namiar) czy po prostu gdzieś znalazł i zrobił fotę (w tym wypadku poproszę o rzeczoną fotkę, jeśli jeszcze macie). Euronit docina płyty na wymiar, ale strasznie dużo sobie za to liczy. My postanowiliśmy oddać płyty do przycięcia do zakładu kamieniarskiego. Do impregnacji przyciętej płyty Euronit ma swój własny preparat - można go bez problemu kupić. My postanowiliśmy (po konsultacji z doradcą technicznym z Euronitu) przykręcić płyty do stelaża drewnianego, zrobionego przez naszą ekipę od elewacji (nie mamy ich dużo, więc tak można). Odrzuciliśmy aluminiowy profil ze względu na mostki termiczne, a budowaliśmy z silikatów, więc ocieplenie jest dla nas kluczowe. My nie możemy się już wycofać - dom stoi otynkowany i przygotowany do montażu płyt. Rozważaliśmy drewno, ale zrezygnowaliśmy, bo do okresowej konserwacji musielibyśmy rozkładać rusztowanie przy domu, a to wiązałoby się z niszczeniem ogrodu. Na etapie projektowania elewacji byłam zachwycona płytami z włókno-cementu, ale teraz, biorąc pod uwagę problem z montażem, najchętniej bym z nich zrezygnowała. Z niecierpliwością będę czekać na okazanie położonych meteorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.11.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Postaram się odszukać te zdjęcia, ale może mi to zająć chwilę Co do krawędzi - nam właśnie sprzedawca Euronitu mówił że z tym jest największy problem. Inna sprawa że to było prawie rok temu, więc może w międzyczasie coś się zmieniło (na lepsze). Z innej beczki - zrezygnowaliśmy z jakichkolwiek zakupów około-łazienkowych w cento.pl Ceny mają konkurencyjne, ale za to odbijają sobie to na kosztach przesyłki. Przesyłka 4 sztuk baterii umywalkowo-bidetowo-natryskowych , to koszt ok. 100zł, gdzie inni za to samo liczą sobie np. 35zł W sumie wyszło że chcąc zamówić sporo elementów wyposażenia u nich, za transport musielibyśmy zapłacić kilkaset złotych. Czyni to cały interes średnio opłacalny, w związku z czym zrezygnowaliśmy z dokonywania jakichkolwiek zakupów w tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.11.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Salik , Sheenaz sorki że wpisałam się do dziennika, dopiero teraz to zauważyłam. Salik my rozładowanie kafli przekładamy z miesiąca na miesiąc.Kafle kupiliśmy w kwietniu, bądź maju i do tej pory są w sklepie.Nie chcę tam dzwoinć bo boję się że mi każą je zabrać,a ja nie mam gdzie ic wypakować -dalej jestem przed wylewkami -jak Wam zazdroszczę że macie gdzie gromadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.11.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 a jakby tak temu panu sprzedawcy od kafli odpłacić szczerością za szczerość, że Was w sumie nie obchodzi, jak on to załatwi, ale chcecie mieć wszystkie kafle w jednym odcieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.11.2011 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Barbara - my na wylewce tego nie trzymamy, bo to za duży ciężar. Także pociecha marna Tatarak - tak właśnie powiedzieliśmy. Pan ma napisać do fabryki i zapytać o co kaman, ale już widzę problemy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.11.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 nie no, nie nakręcaj się - może będzie cud i wymienią ten odcień na identyczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 29.11.2011 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Właśnie - cud. Ale nic to - dla wyrównania atmosfery, w piątek mają przywieźć wannę Kaldeweia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 30.11.2011 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Salik - gdzie zamawialiście kafle? bo już się boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.11.2011 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 sylwerson - w Kielcach, ale to specyficzne kafle na poddasze. Słuchajcie - czy termostat się przydaje/sprawdza w bateriach umywalkowych?Bo mi się wydaje że tam właśnie najmniej, bo raz się chce wodę trochę chłodniejszą, a raz cieplejszą...Ale może się mylę?Z drugiej strony tych baterii się często używa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.11.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Nigdy nie miałam termostatu w baterii umywalkowej, ale wiem, że u nas na pewno by się nie sprawdził, bo mamy z kolegą małżonkiem dość rozbieżne upodobania co do temperatury wody i to co dla niego ciepłe to dla mnie ledwie letnie, a co dla mnie ciepłe dla niego jest ukropem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 30.11.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 myszonik - ok, to u nas ten argument (różnych gustów cieplnych) nie ma znaczenia, bo będą 2 oddzielne umywalki Szukam po prostu odpowiedzi czy jest sens dopłacać 100zł (20%) do baterii umywalkowej z termostatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 30.11.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 Jeśli używasz tej baterii w taki sposób, że zawsze satysfakcjonuje Cię ta sama temperatura wody (i do mycia rąk i zębów i do golenia) to moim zdaniem jest sens. Masz komfort tego, że nie musisz za każdym razem kombinować aby odpowiednią temperaturę uzyskać. Chyba w ogóle niewiele jest na rynku umywalkowych baterii termostatycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 30.11.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 salik - o ile bateriom termostatycznym pod prysznicem mówię stanowczo TAK, o tyle nie potrafię wyobrazić sobie celowości umieszczania takich baterii na umywalce (raz potrzebuję zimnej, raz ciepłej wody i generalnie zazwyczaj długo się ona nie leje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts