Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Myszonik, zobaczymy czy się sprawdzi. Pewne jest tylko to, że jest koszmarnie cięzka. Paczka waży 11kg. nie mam pojęcia jak to ma sie na ścianie utrzymać.

adk, te baterie z dziecięcej łazienki zmienialiśmy 3 razy. Niby nie są jakieś wielkie, ale niezamontowane wydaja sie ogromne, może przez to, że są bardzo ciężkie.

I zupełnie przypadkiem okaże się, że najwięcej sprzętu w domu bedzie Kludi (w dolnej łazience, której nie opisałam są 2 baterie Kludi), choć w pierwotnym planie czyli z czerwca br , tylko 1 bateria była planowana tej firmy.

Mam tylko nadzieję, że się sprawdzą.

adk - najlepszym rozwiązaniem jest wymurowanie i wyflizowanie (wykafelkowanie ;)) wnęk. Wnęki mogą być płytkie (15 cm). Ważne, żeby były wysokie na tyle, żeby wcisnąć tam butelkę szamponu. Miałem takie rozwiązanie - sprawdzało się rewelacyjnie. Na forum coś takiego miał majki. O mam:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16760-Dziennik-Majkiego/page28

Tylko tak naprawdę przyda się ich znacznie więcej (ja miałem 4 a i tak były zastawione butelkami i buteleczkami).

Salik - oczywiście, że względne :). Aczkolwiek wybór możliwych rozwiązań nie jest duży. Mamy do wyboru różnego rodzaju półeczki (można się o nie obić i zajmują cenne miejsce na poruszanie się), można stawiać na brzegu kabiny (zalewa je woda, a przy schylaniu się można złamać nogę), albo można półeczki wymurować. Każda półeczka - niezależnie czy mocowana, czy murowana, wymagać będzie czyszczenia. Jeżeli kosmetyków pod prysznicem jest sporo, obawiam się, że murowane półeczki wielkiej konkurencji nie mają.

Zapomniałeś dopisać że w drodze pod prysznic może jeszcze w nasz dom wjechać TIR i możemy tam w ogóle nie dotrzeć ;-)

Tak jak napisałem - jednemu pasuje coś, innemu coś innego.

Wykonanie półek w zabudowie oznacza z reguły że trzeba wykonać zabudowę, która zabiera nam centymetry przestrzeni na całej długości/szerokości/wysokości zabudowy.

Dr_au, Salik - rozważam i te murowane półeczki (nie z zabudowy KG). Nie cierpię KG.

Powiększyłam łazienki naszą i dziecięcą i to rozwiązanie nie zabrałoby mi dużo miejsca. Co do szklanych półeczek jestem z zasady na nie bo u moich rodziców 4 takie poszły w drobny mak (bo ktoś zahaczył łokciem, ktoś się ratował i chwycił się takowej, itp). Jestem już do takich półek uprzedzona.

Co do kurzu - zbiera się na wszystkim.

Wykonanie półek w zabudowie oznacza z reguły że trzeba wykonać zabudowę, która zabiera nam centymetry przestrzeni na całej długości/szerokości/wysokości zabudowy.

Dlatego ja kazałam glazurnikowi wykuć wnękę i ją wykafelkować

I bardzo żałuję że nie zrobiłam tak w drugiej łazience

Też podoba mi się bateria ze szklaną półką. Był czas, że planowałam ją do wanny :yes:

Kludi Balance świetne! Do dziecięcej łazienki idealne (albo kobiecej ;) )

Tatarak, umywalka jest z tłuczonego marmuru, jest płytka. Dla jednych to wada, bo sie rozchlapuje, dla innych zaleta, bo w szafce pod można sporo upchać.

Co do wkuwanych półek to w jednej łazience nie mogliśmy, a drugiej nie chcieliśmy ,a w 3 zapomnieliśmy :)

Dramatu nie będzie bo nie stawiamy obecnie na niej dużo rzeczy - zazwyczaj 4 kosmetyki, do tego kabiny będziemy mieli spore, więc obijać sie o półkę przy baterii nie powinniśmy.

Jeśli chodzi o przecwigorączkowe to u nas zawsze najszybciej działały czopki. Wygodne są bo dziecka w nocy nie musieliśmy budzić, żeby podać.

Z syropów - Bufenik, bo smaczny i niewiele go trzeba na 1 dawkę.

Słuchajcie, glazurnik wchodzi na dniach i mamy dylemat. Kafelkowanie podłogi zaczynać od parteru czy poddasza? Jest w ogóle jakaś różnica?

Monsanbia, a na co zamieniłaś tę baterię. Nie żebym miała zmieniać, ale .. ;)