salik 05.12.2011 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 monsanbia - nie wiem co to za pęknięcie (pękł tynk), ale niepokoi mnie że po obu stronach tej samej działówki pękło symetrycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.12.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Świetna jest ta bateria z półeczką - myślę, że będziecie z tego zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.12.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Mnie się najbardziej podobają baterie z dziecięcej łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 05.12.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Myszonik, zobaczymy czy się sprawdzi. Pewne jest tylko to, że jest koszmarnie cięzka. Paczka waży 11kg. nie mam pojęcia jak to ma sie na ścianie utrzymać. adk, te baterie z dziecięcej łazienki zmienialiśmy 3 razy. Niby nie są jakieś wielkie, ale niezamontowane wydaja sie ogromne, może przez to, że są bardzo ciężkie. I zupełnie przypadkiem okaże się, że najwięcej sprzętu w domu bedzie Kludi (w dolnej łazience, której nie opisałam są 2 baterie Kludi), choć w pierwotnym planie czyli z czerwca br , tylko 1 bateria była planowana tej firmy.Mam tylko nadzieję, że się sprawdzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Myszonik, zobaczymy czy się sprawdzi. Pewne jest tylko to, że jest koszmarnie cięzka. Paczka waży 11kg. nie mam pojęcia jak to ma sie na ścianie utrzymać. A ta półeczka to ona szklana jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 05.12.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 myszonik, szklana - lustrzana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.12.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 to dlatego taka ciężka - to kawał szkła jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2011 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Na zdjęciach tego nie widać, ale ta półka ma chyba 30 cm szerokości (w sensie po dłuższym boku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Szczerze mówiąc tyle razy walnęłam się w podobne półeczki w pewnym hotelu, że teraz mam zagwozdkę jak/co najlepiej zrobić pod prysznicem (w sensie miejsce na szampony i inne) i chyba będzie to wszystko stało na podłodze bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.12.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 adk - najlepszym rozwiązaniem jest wymurowanie i wyflizowanie (wykafelkowanie ) wnęk. Wnęki mogą być płytkie (15 cm). Ważne, żeby były wysokie na tyle, żeby wcisnąć tam butelkę szamponu. Miałem takie rozwiązanie - sprawdzało się rewelacyjnie. Na forum coś takiego miał majki. O mam: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?16760-Dziennik-Majkiego/page28 Tylko tak naprawdę przyda się ich znacznie więcej (ja miałem 4 a i tak były zastawione butelkami i buteleczkami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2011 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 dr_au - najlepsze rozwiązanie, to pojęcie bardzo względne My zrezygnowaliśmy z półek robionych we wnęce zabudowy GK bo zbierałbym się tam ciągle brud i ciężko byłoby to wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.12.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Salik - oczywiście, że względne . Aczkolwiek wybór możliwych rozwiązań nie jest duży. Mamy do wyboru różnego rodzaju półeczki (można się o nie obić i zajmują cenne miejsce na poruszanie się), można stawiać na brzegu kabiny (zalewa je woda, a przy schylaniu się można złamać nogę), albo można półeczki wymurować. Każda półeczka - niezależnie czy mocowana, czy murowana, wymagać będzie czyszczenia. Jeżeli kosmetyków pod prysznicem jest sporo, obawiam się, że murowane półeczki wielkiej konkurencji nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 05.12.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Zapomniałeś dopisać że w drodze pod prysznic może jeszcze w nasz dom wjechać TIR i możemy tam w ogóle nie dotrzeć Tak jak napisałem - jednemu pasuje coś, innemu coś innego. Wykonanie półek w zabudowie oznacza z reguły że trzeba wykonać zabudowę, która zabiera nam centymetry przestrzeni na całej długości/szerokości/wysokości zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dr_au 05.12.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 salik - oczywiście istnieje takie ryzyko. Aczkolwiek raczej jest ono większe przy domach położonych przy ruchliwych ulicach. A poważniej - można wykorzystać do tego załamanie ściany, wkuć się w ścianę (jak grubość pozwala) itp. Ale oczywiście masz rację - co komu pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 05.12.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Dr_au, Salik - rozważam i te murowane półeczki (nie z zabudowy KG). Nie cierpię KG.Powiększyłam łazienki naszą i dziecięcą i to rozwiązanie nie zabrałoby mi dużo miejsca. Co do szklanych półeczek jestem z zasady na nie bo u moich rodziców 4 takie poszły w drobny mak (bo ktoś zahaczył łokciem, ktoś się ratował i chwycił się takowej, itp). Jestem już do takich półek uprzedzona.Co do kurzu - zbiera się na wszystkim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.12.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 A ja mam ścianę z kg między łazienką a pralnią akurat tam gdzie prysznic i zamierzam zlecić pułeczki w tym kg, od strony pralni będą trochę głupio wyglądać, ale mi to lotto. Fajnie wygląda ta umywalka z ikei - to jest akryl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.12.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Monsanbio - w przypadku naszego dziecka, jak nie zaczniemy walczyć przy temp. 38,5 to w momencie się robi 40, a wtedy to już nie przelewki. Teraz przy regularnych dawkach leków p.gorączkowych nie spada mu poniżej 38 ale już się wyjaśniło, że tym razem to angina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 05.12.2011 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Wykonanie półek w zabudowie oznacza z reguły że trzeba wykonać zabudowę, która zabiera nam centymetry przestrzeni na całej długości/szerokości/wysokości zabudowy. Dlatego ja kazałam glazurnikowi wykuć wnękę i ją wykafelkować I bardzo żałuję że nie zrobiłam tak w drugiej łazience Też podoba mi się bateria ze szklaną półką. Był czas, że planowałam ją do wanny Kludi Balance świetne! Do dziecięcej łazienki idealne (albo kobiecej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 05.12.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Tatarak, umywalka jest z tłuczonego marmuru, jest płytka. Dla jednych to wada, bo sie rozchlapuje, dla innych zaleta, bo w szafce pod można sporo upchać. Co do wkuwanych półek to w jednej łazience nie mogliśmy, a drugiej nie chcieliśmy ,a w 3 zapomnieliśmy Dramatu nie będzie bo nie stawiamy obecnie na niej dużo rzeczy - zazwyczaj 4 kosmetyki, do tego kabiny będziemy mieli spore, więc obijać sie o półkę przy baterii nie powinniśmy. Jeśli chodzi o przecwigorączkowe to u nas zawsze najszybciej działały czopki. Wygodne są bo dziecka w nocy nie musieliśmy budzić, żeby podać. Z syropów - Bufenik, bo smaczny i niewiele go trzeba na 1 dawkę. Słuchajcie, glazurnik wchodzi na dniach i mamy dylemat. Kafelkowanie podłogi zaczynać od parteru czy poddasza? Jest w ogóle jakaś różnica? Monsanbia, a na co zamieniłaś tę baterię. Nie żebym miała zmieniać, ale .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.12.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 ja bym chyba kafelkowała od góry - chociaż nie umiem tego sensownie uzasadnić. u nas czopki sprawdzały się tylko we wczesnym niemowlęctwie, teraz bym się bała zaproponować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts