wojgoc 08.12.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 aha,ja chce połozyć odpadki z płyt regipsowych i okleic folią - tektura do mnie nie przemawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.12.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 O ile dzisiaj się nic nie wydarzy, to się wybieram na szkolenie Kafelkowanie do sufitu - to znaczy? Na ścianach w łazienkach w sensie? A zapisywałeś się na to szkolenie? Masz jakiś namiar? Wiesz ile będzie trwało? I pytanie było czy kładziecie kafelki od podłogi aż do sufitu? Ja kładłam trochę ponad prysznic i wtedy kładłam od dołu i kończyłam tam, gdzie się kończył kafelek, bez konieczności cięcia. A do czego chcecie tę tekturę? Myślałam, że to tylko deski się zabezpiecza? A Wy nie macie desek na podłodze. Ja na moje płytki na parterze nic nie kładłam, a chodzą po nich cały czas, stawiają jakieś maszynki i nic się nie dzieje. A do zabezpieczenia podłóg drewnianych przy kolejnych pracach to myślę albo o wykorzystaniu kartonów po płytkach (są ich olbrzymie ilości, choć nie mieliśmy aż tak wiele glazury!) albo sprawdzę filc, jak u Anuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Balbina - mam namiary na szkolenie, ale w pracy. Mogę Ci wysłać później, ale dopiero jakoś ok. 13 Tak, trzeba się zapisać. Aaaa. To pytanie kafle czy najpierw dół czy góra to się tyczyło podłogi Pamiętaj że u nas są też kafle na poddaszu. A na ściany mamy wyliczone pełne kafle i pod takim kątem był robiony projekt wnętrz Nie chcemy ryzykować uszkodzenia kafli bo komuś coś spadnie (a u nas po podłogach będą jeszcze robione kartongipsy na parterze), nie mówiąc już o fudze epoksydowej, którą podobno po zabrudzeniu baaaaardzo trudno doczyścić Wojgoc - my nie mamy niestety aż 200m2 odpadków po KG, żeby je wykorzystać do przykrycia podłóg... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 póki co to niewiele masz odpadów z kg - regipsy dopiero przed Tobą.ja też nie mam 200m2 odpadów , ale z tego co mam pozasłaniam newralgiczne miejsca komunikacyjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 jaką szeroką fugę dajesz na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Przy dużych kaflach chyba min. 3mm, przy Monocibecu i innych - nie pamiętam.W jakim sensie 'regipsy dopiero przede mną'?Przecież mamy skończone całe poddasze, zostało nam tylko częściowe zabudowanie sufitu na parterze i tyle.Poza tym odpadki które mam, leżały na podwórku i teraz bym wolał raczej ich nie kłaść do domu (są całe mokre, brudne i zasyfione).No i nie mówiąc już o tym, że tych odpadów mam może z 5m2... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 aha,widać nie jestem na bieżąco w Twoimi pracami.u mnie też "szaleje" kafelkarz - przy kaflach 60x60 zrobiłem fugę 2,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.12.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Salik, kładź tekturę, nie zastanawiaj się Naprawdę*się sprawdza Jak się położy tylko szlaki komunikacyjne, to potem piach, jakieś grudki z gipsu, wszystko się tam wnosi i nie ma bata żeby nie "zjechało" na boki Wiem, bo też u nas tak było, brudna "droga" i syf dookoła. Wystarczy 3-ech wykonawców wychodzących po 10 razy na dwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Monia - a miałaś u siebie tektury gładkie czy faliste? Dzisiaj rano dotarł do nas glazurnik. Właśnie trwa gorączkowe omawianie różnych tematów między nim, a żoną (jak np. czy wejdzie nam odpływ liniowy, bo się okazało że centralnie w miejscu syfonu mamy pod cienką warstwą styropianu rurki CWU/CO). Przy okazji już wiemy że odpada u nas niestety Kessel - najniższa wersja ma 8cm wysokości (do dna syfonu), a u nas jest w najlepszym razie 7.5cm miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.12.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Falistą oczywiście Też*mi wypadały rurki pod odpływem. Hydraulik musiał przyjeżdżać i przenosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Balbina - mam namiary na szkolenie, ale w pracy. Mogę Ci wysłać później, ale dopiero jakoś ok. 13 Tak, trzeba się zapisać. Już znalazłam i się zaanonsowałam:). To do zobaczenia! I mamy się nie przyznawać, że jesteśmy indywidualni inwestorzy:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Salik, też mam problem z baterią kupioną na allegro. Złożyłam reklamacje. W ciągu 14 dni ma pojawić sie ktoś z serwisu Kludi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea - a z jaką baterią i od kogo kupowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 08.12.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Monia - a miałaś u siebie tektury gładkie czy faliste? Dzisiaj rano dotarł do nas glazurnik. Właśnie trwa gorączkowe omawianie różnych tematów między nim, a żoną (jak np. czy wejdzie nam odpływ liniowy, bo się okazało że centralnie w miejscu syfonu mamy pod cienką warstwą styropianu rurki CWU/CO). Przy okazji już wiemy że odpada u nas niestety Kessel - najniższa wersja ma 8cm wysokości (do dna syfonu), a u nas jest w najlepszym razie 7.5cm miejsca a nie możecie lekko podkuć? U mnie szły kartony z płytek. Strasznie dużo ich było. No i z AGD i mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie możemy podkuć, niestety nie w tym miejscu No nic - zamówiłem właśnie odpływ Aco Showerdrain C. Sporo ludzi na forum takie ma i są zadowoleni - ma tę zaletę że wysokość montażowa to tylko 65mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 08.12.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea - a z jaką baterią i od kogo kupowałaś? bateria wannowo-natryskowa New Waves, sklep Quatro z Katowic. Już się zajęli reklamacją. Jestem dobrej myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ja też wykorzystam kartony po płytkach, ktorych jeszcze kafelkarz nie zabrudziłjak tektura to polecono mi gładką w Casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 08.12.2011 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Salik, gwoli ścisłości, moja tektura też jest gładka ( z dwóch stron) ale w środku ma 3-cią*warstwę - falowaną. Żeby była gruba, wytrzymała (nie przerywała się*przy byle szurnięciu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Spirea - no to nieciekawie. A ta Twoja wannowa jest jeszcze Y-grekiem, czy już 'krzyżem'? Czyli jednak mam kupić gładką tekturę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Czyli jednak mam kupić gładką tekturę falistą w środku:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts