Spirea 08.12.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 (edytowane) Salik, jest igrekiem i te wannowe dalej produkują w tym wzorze. Wyszło coś takiego Widać tylko po przechyleniu, więc po montażu nie widać, ale może coś się z tym dZiać. Salik, też szukam niskiego odpływu. On dobry jest? Łatwo się czyści syfon? Edytowane 8 Grudnia 2011 przez Spirea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 No to kurde coś musi być z tym New Waves, bo u nas w tym samym miejscu jest problem (tylko inny - jest wykrzywione pokrętło). Co do odpływu - podobno dobry, syfon się wyjmuje w całości i łatwo czyści.Będzie za jakiś czas go montować, to mogę dać znać jak wygląda w praktyce (ale pisałem do kilku użytkowników Aco na FM i wszyscy byli zadowoleni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 salik,macie juz parter zrobiony w płytkach?jaka daliscie/dacie fugę - epoksydową czy zwykłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 08.12.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Nie, zaczęliśmy od poddasza.I właśnie dzisiaj pojawił się temat fugi.Nasz glazurnik odradza fugę epoksydową na podłogówce, bo mówi że szczególnie przy większych rozmiarowo kaflach i pracy podłogi, fuga epoksydowa się będzie kruszyć.Ale mi się do tej pory wydawało że fugę epoksydową się daje właśnie na podłogówkę.I szczerze mówiąc już sam nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 to mamy ten sam dylematmój kafelkarz stwierdził, ze epoksydowa latwiejsza w utrzymaniu w czystości niz zwykła, bardziej elastyczna jak zwykła.kruchość powoduje złe położenie tej fugi i ponoc producent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 ale cena epoksydowej porażająca a potrzebuje tego ponad 20kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 09.12.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Salik, ja mam epoksydową 2mm, na podłogówce. Płytki 30x60. Nikt nic nie mówił o pękaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.12.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Ech. Fuga epoksydowa wygląda na kolejny temat 50/50 Znalazłem wypowiedzi że np. doradcy techniczni Mapei nie polecają fugi epoksydowej na podłogówkę, a potem że Ci sami doradcy ale w innym okresie czasu - polecają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 ja dam epoksydową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 rzuć link do tych ekspertyz technicznych doradców Mapei.znowu jestem w kropce - epoksydowa jako fuga zywiczna jest nie do usunięcia. zwyklą mozna usunąć mechanicznie i zasmarować na nowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.12.2011 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Dokładnie tak. Do tego znalazłem dzisiaj sporo wypowiedzi ludzi którzy mają jasne fugi epoksydowe, w których zrobiły się mikro pory i w które wszedł brud. Taka fuga jest potem nie do doczyszczenia, więc np. biała fuga wygląda jakby była ciapkowana Do tego fugę cementową można zaimpregnować, epoksydowej oczywiście nie. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 ja chce zrobić u siebie fuge Mapei kolor 132 - beż. Wg mnie zalicza sie bardziej do jasnych.Kurka - nie myslalem, że to bedzie taka trudna decyzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 strona z komentarzami mi się otworzyła od tekstu Spirei "Salik, jest igrekiem i te wannowe dalej produkują w tym wzorze" i zbaranialam,jak nigdy w życiu :rotfl: proszę na mnie nie zwracać uwagi. opijam w samotności zakończenie dachu, zaraz przestanę odróżniać literki (klnąć na ludzi to mnie budowa może nie nauczy, ale kto wie, czy w alkoholizm nie popadnę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.12.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tatarak - o widzę że dołączasz do klubu samotnych alkoholików forumowych Ja bym dzisiaj się też chętnie napił jakiegoś wina, gdyby nie to że nie bardzo mogę ruszać lewą częścią szczęki (niech żyje dentysta!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 a ja piwko właśnie kończę współczuję dentysty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 a ja piwko właśnie kończę współczuję dentysty. ja mogę byc u Ciebie za 15min - zawsze to jakies towarzystwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 z żoną przyjedziesz? czy samego Cię puści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.12.2011 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Tatarak - myślę że nie możesz nie skorzystać z takiej propozycji kolegi U nas jednak pojawiło się wino - czerwone, wytrawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 z żoną przyjedziesz? czy samego Cię puści? drzewa do lasu nie wozi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 09.12.2011 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 No, no Tekst o drzewach i lesie, to ulubiony tekst żony Szczególnie kiedy ją próbuję gdzieś wyciągnąć, np. potańczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts