wojgoc 11.12.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 epoksydową Mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.12.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ja miałam fugowane na sam koniec kafli, wszędzie (czyli w łazienkach leżały sobie płytki bez fugi). Potem były solidnie przykryte i nie było czego czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.12.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Ja po tym jak teraz wyglądają moje fugi (choć wszystko było dokładnie przykryte) jestem zdecydowanie za opcją fugowania na końcu. I to się tylko mówi, że zostały gładzie i malowanie, ale tak naprawdę to jeszcze milion ludzi będzie łazić - montowanie gniazdek, lamp, ceramiki i armatury, montaż kuchni, schodów, parapetów i pewnie mnóstwo innych, które mi w tej chwili nie przychodzą do głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 a miałas zwykłą fugę czy epoksydową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 wstrzymałem fugowanie, zrobili tylko spiżarnię kontrolnie - kolor nie bardzo mi odpowiada, niech Małż decyduje o kolorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.12.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 a miałas zwykłą fugę czy epoksydową? zwykłą niestety chyba.... choć nie wiem czy epoksydowa lepiej by to zniosła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.12.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 epoksydowa to żywiczna, więc robi się bardzo twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.12.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Mam epoksydową na tarasie. Jedyne co mogę o niej powiedzieć na razie to, że kafelkarz dostaje szału żeby ją zmyć z płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.12.2011 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Myszonik - to jest właśnie jeden z powodów dla których rozważam zrobienie zwykłych cementowych, a potem jeśli będzie taka potrzeba wydłubanie ich i zrobienie od nowa.Jeśli coś się stanie z fugą epoksydową (pisałem wcześniej że na forum kilka osób pisało że im się w epoksydowej Mapei zrobiły mikro pory, w które wlazł brud) to umarł w butach i nic się z tym nie zrobi.Czyli mówicie że fugi jednak przed przeprowadzką?Te na ścianach też?W łazience musi częściowo, bo będzie zabudowana wanna, która będzie stała na kaflach (czy wtedy wannę się stawia na kafle, czy jednak na wylewkę?) Monia - udało Ci się doczyścić swoje kafle z tych pozostałości fugi epoksydowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.12.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Zabudowaną wannę zdecydowanie na wylewkę Ja bym też epoksydowej nie robiła, a normalną fugę słyszałam że można zaimpregnować coby brudu nie łapała. Fugi na ścianach chyba spokojnie możecie robić, one tak brudu nie złapią. To kiedy ta przeprowadzka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.12.2011 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Za rok Normalną fugę (cementową) da się jak najbardziej zaimpregnować. Cronin - a u Ciebie co tak pusto w dzienniku i komentarzach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 11.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Bo u mnie nic konkretnego się nie dzieje Co prawda byliśmy wczoraj u architektki, będzie nam robiła projekt indywidualny, ale i tak zaczynamy w przyszłym roku. Za rok? ale nie w styczniu? bo mam nadzieję że jak już zacznę budowę to coś mi jeszcze doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 11.12.2011 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Wojgoc - odnośnie fug, zerknij tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.12.2011 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 ja do grzejnika - ten wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.12.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Fugować ściany możecie spokojnie teraz.Podłogi z cementową fugą zrobiłabym przed samym wprowadzeniem się. Można zaimpregnować, ale moi kafelkarze mówią, że na jasnym kolorze ta impregnacja doprawdy niewiele da.Trochę bałabym się w ogóle mieć we wszystkich pomieszczeniach użytkowych jasne kafle z jasną fugą - jestem ciekawa jak się Wam to będzie sprawdzać.A grzejnik zdecydowanie wyższy - i tak macie mikro ten grzejniczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.12.2011 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 myszonik - ale ten grzejnik jest tylko ręcznikowy, pamiętaj że my mamy wszędzie podłogówkę Co do fugi - o kolorach jeszcze w ogóle nie rozmawialiśmy, ale jasne kafle mamy tylko na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 12.12.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Ja wiem, że ręcznikowy, ale mimo to niewielki:)Na wizualizacjach bardziej pasuje mi ten większy. A poza tym jak chcesz powiesić większy ręcznik (lub dwa) to też potrzeba ciut większego grzejnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 12.12.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 (edytowane) Ktoś tu pytał o odpływ liniowy poza nami (Spirea?)Kupiliśmy 3 - Wiper, Aco i Aquadomo. Na żywo oglądałam jeszcze Kesmeti Kessel Classic Linearis. Aco wygląda świetnie. Bardzo dokladnie zrobiony, z porządnym syfonem, płytka do wklejenia opiera się na stalowych podporach. Nic nie ma szansy się połamać, zniszczyć, wykruszyć, zgubić. Do tego jest chyba najniższy na rynku - 65mm.W zestawie kluczyk do unoszenia rusztu.Za 100cm płaciliśmy 600zl. Są 2 typy, ja pisalam o modelu "C" z owalnym syfonem: http://aquatio.pl/files/originals/1286896398.jpg Wiper Premium.Jakość bardzo dobra, syfon z tworzywa, ale nie tandentny. Można wybrać różne rodzaje wykończenia powierzchni - szlif, poler, mat.Ruszt wkładany na wcisk - stabilny. Cena za zestaw z kołnierzem dł. 120cm - 760zł http://img803.imageshack.us/img803/7374/syfonztulej.jpg Aquadomo - w porownaniu do 2 poprzednich to ubogi krewny.Kanał ok, choć spawy bardzo widoczne i trochę niedbale wykonane. Ruszt fatalny - wkładany w kanał na wcisk przy pomocy plastikowych ograniczników, które wyglądają jakby od razu miały się rozpaść. Syfon plastikowy, tandeta za 2 zł z chińskiego sklepu.Odesłalismy od razu po dokładnym obejrzeniu.Cena 400zl za 100cm na allegro. http://briks.nazwa.pl/aqua/fotoprod.png Edytowane 12 Grudnia 2011 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.12.2011 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 dzieki Sheenaz, ja pytałam, to ściągnę od Was to Aco.Słuchaj, wiesz może jaki macie przekrój rury odpływowej przy umywalkach w łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 12.12.2011 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Prawie na 99% 50-ka.A co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts