Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Prawie na 99% 50-ka.

A co?

wczoraj wykończeniowiec uświadomił mnie, że nie zrobimy umywalek z widocznymi syfonami, bo mamy odpływ z 50. Trzeba zrobić przejściówkę, która będzie widoczna. Do tego rura wystaje poza ścianę na ok. 2-3cm. Byłam przekonana, że to jakaś zaślepka i ją się zlicuje ze ścianą. A okazuje się, że nie. Do tego przejrzałam wczoraj syfony chromowane i wszystkie mają rurę odpływową w okolicach 33mm.

wojgoc, a jaki u Ciebie ma przekrój rura odpływowa, która jest na podejściu umywalki w łazience?

Jeśli wiecie, jak sobie z tym poradzić, to napiszcie, bo mnie wczoraj szlag trafił. Jeśli nie będę mogła zostawić odsłoniętych syfonów, to albo muszę kupić godmorgona w ikei z ich umywalką (wydatek ok. 1700 zł) albo na gwałt znaleźć stolarza, który zrobi mi szufladę do końca roku.

tę redukcję musi zastosować, ale teraz wyjdzie daleko od ściany, a więc na widoku. Będizemy pytać, czy można rurę schować. Po obejrzeniu zdjęć sprzed tynków, wydaje się, że trzeba byłoby kuć ścianę do miejsca, gdzie rura łączy się z kanalizacją, aby wymienić odcinek na krótszy. Ale może fachowcy mają inne sposoby.

Czy Wasi glazurnicy cięli kafle na mokro w domu?

U nas mamy mały problem - stała sobie maszyna do cięcia w gabinecie na dole, gdzie po cięciu kafli do kotłowni został czerwonawy ceramiczny osad na wszystkim (ściany, okno, sufit, podłogi).

Problem z doczyszczeniem ścian i sufitu jest taki że przy wycieraniu, wyciera się piasek z tynków (cementowo-wapiennych).

Pogodziliśmy się już z tym że to pomieszczenie będzie do gładzi, czy coś.

A dzisiaj maszyna do cięcia przewędrowała do górnej sypialni i zaraz tak samo będzie wyglądała górna sypialnia :(

Chyba że jest jakiś inny magiczny sposób na doczyszczenie tynków z tego osadu, bez uszkadzania samej warstwy tynku?