Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ok, kwestia cięcia wyjaśniona - nie ma potem podobno problemu z farbą i przebiciami, a do tego u nas był problem cięcia tanich kafli do kotłowni, które nie były barwione w masie (stąd czerwony pył ceramiki).

Pytanie do posiadaczy Subwaya - na jakiej wysokości nad gotową podłogą, wyszła Wam góra deski na ubikacji (części na której się siedzi, nie pokrywy)?

Wychodzi na to że V&B ma wysoką ceramikę i śruby montażowe muszą być na wysokości 32cm (podczas gdy standard to podobno 34cm).

Monia - właśnie po wizycie u Ciebie nabrałem wątpliwości co do wysokości u nas.

Pomijając bzdurne 49cm (nie wiem skąd mi się to wczoraj wzięło), to u nas i tak było za wysoko.

W obecnym montażu góra deski (bez pokrywy) by była na... 48cm

Vadiol właśnie rozbiera zabudowę stelaży (która notabene jest fatalna) i będzie całość przerabiał.

Przy okazji się pochwalę że mamy już zamontowany jeden odpływ liniowy :)

Spirea - gratuluję naprawy Kludi :)

Do nas wczoraj przyszły 2 na wymianę i ... jedną odesłaliśmy z powrotem.

Poprzednia miała zatarte i uszkodzone pokrętło, a w tej z kolei latało luźno....

Ech, oni chyba mają jakiś problem z kontrolą jakości.

Z innych informacji - udało się chyba znaleźć winnego mokrej ściany na poddaszu.

Wygląda że sączyło się z jednej z rurek w naszej górnej łazience, ale na tyle subtelnie że ciężko było to wypatrzeć.

Za to po kilku tygodniach sączenia się, zamokła cała podłoga, ściana na wylot (do drugiego pomieszczenia) i nie wiadomo co jeszcze.

Będziemy też wymieniali rotametry na wersję nowszą - z kręceniem na zaworach, a nie nakładkami na górze rotametrów.

Hydraulik przyznał że te co mamy są coś nie halo, bo niektórych się prawie nie do odkręcić.

Zasobnik też odpięty (będziemy mogli zrobić kafle na podłodze w kotłowni), reszta prac w toku :)

Vadiol dzisiaj poprawia stelaże w naszej łazience (za co mu jesteśmy bardzo wdzięczni), na montaż czekają też stelaże w naszej łazience.

Gratulacje z postępu prac!

Też jestem stanowczo za wyższym grzejnikiem.

U nas też cięli kafle w domu i nie ma problemu.

A w nawiązaniu do dyskusji umywalkowych to u nas też dzisiaj wyszedł problem z szafkami Godmorgonami - montażysta powiedział, że syfon będzie za duży i odpływ z kolankiem nie zmieści się w przewidzianym odstępie pomiędzy ścianą a szufladą i trzeba będzie wyciąć część szuflady:o Oczywiście zabroniłam:mad:

Mieliście takie problemy???

taaa... też mu mówiłam o zwykłym i mi by on (chyba?) nie przeszkadzał. Chyba go nie widać?

Tylko coś mówił o możliwości zapychania w związku z nienależytym spływem wody.

Ale pomyślałam, że to bez sensu, bo chyba w Ikei wiedzą jak robić szafki łazienkowe.

Ale wychodzi, że nie bardzo wiedzą...?

Balbina - teoretycznie zdjęcie syfonu masz tutaj:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00180812/

A tutaj dokładniejszą instrukcję pokazującą jak wygląda syfon i jak się go montuje.

Spójrz szczególnie na stronę 8.

Mam nadzieję że to coś się _da_ zamontować do Godmorgona, bez wycinania jakichś szuflad itp.

Edytowane przez salik