Spirea 14.12.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Salik, miałam dzisiaj spotkanie z Panem od Kludi w sprawie baterii. Naprawa trwała ...5 sekund. Jeśli nie styka ten zaworek, trzeba za niego pociągnąć mocno i on się zsuwa. Potem dokręcić taką śrubkę na końcu i nałożyć uchwyt. Bateria działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.12.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 nie, płytki były cięte na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 14.12.2011 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ech, no to mnie pocieszyłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.12.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 szczerze mówiąc raczej praktykuje się cięcie na dworze - trochę doświadczeń z wykończeniówką mam, na różnych osiedlach się mieszkało - i wszędzie cięcie płytek ma miejsce poza domem. Teraz to już przepadło, ale zmuście panów do poprawy zachowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.12.2011 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 A ja miałam w domu. Był jeden fragment ściany czerwony (ale nie okno i nie sufit) Nie wiem, nie pamiętam bym się tym martwila. Teraz nie ma po tym śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 15.12.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 U mnie cięli w domu. Nic się nie stało. Może za blisko ściany Twoi kafelkarze to cięcie urządzili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.12.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Ok, kwestia cięcia wyjaśniona - nie ma potem podobno problemu z farbą i przebiciami, a do tego u nas był problem cięcia tanich kafli do kotłowni, które nie były barwione w masie (stąd czerwony pył ceramiki).Pytanie do posiadaczy Subwaya - na jakiej wysokości nad gotową podłogą, wyszła Wam góra deski na ubikacji (części na której się siedzi, nie pokrywy)?Wychodzi na to że V&B ma wysoką ceramikę i śruby montażowe muszą być na wysokości 32cm (podczas gdy standard to podobno 34cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 15.12.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 salik, a propos Twoich wysokich sanitariatówOdwiedziła mnie wczoraj Anula i mówiła że jej deska sedesowa uderza przy podnoszeniu w przyciskSprawdź czy przy Waszym wysokim ustawieniu sanitariatów nie będzie się tak działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.12.2011 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Monia - właśnie po wizycie u Ciebie nabrałem wątpliwości co do wysokości u nas. Pomijając bzdurne 49cm (nie wiem skąd mi się to wczoraj wzięło), to u nas i tak było za wysoko. W obecnym montażu góra deski (bez pokrywy) by była na... 48cm Vadiol właśnie rozbiera zabudowę stelaży (która notabene jest fatalna) i będzie całość przerabiał. Przy okazji się pochwalę że mamy już zamontowany jeden odpływ liniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 15.12.2011 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 Spirea - gratuluję naprawy Kludi Do nas wczoraj przyszły 2 na wymianę i ... jedną odesłaliśmy z powrotem. Poprzednia miała zatarte i uszkodzone pokrętło, a w tej z kolei latało luźno.... Ech, oni chyba mają jakiś problem z kontrolą jakości. Z innych informacji - udało się chyba znaleźć winnego mokrej ściany na poddaszu. Wygląda że sączyło się z jednej z rurek w naszej górnej łazience, ale na tyle subtelnie że ciężko było to wypatrzeć. Za to po kilku tygodniach sączenia się, zamokła cała podłoga, ściana na wylot (do drugiego pomieszczenia) i nie wiadomo co jeszcze. Będziemy też wymieniali rotametry na wersję nowszą - z kręceniem na zaworach, a nie nakładkami na górze rotametrów. Hydraulik przyznał że te co mamy są coś nie halo, bo niektórych się prawie nie do odkręcić. Zasobnik też odpięty (będziemy mogli zrobić kafle na podłodze w kotłowni), reszta prac w toku Vadiol dzisiaj poprawia stelaże w naszej łazience (za co mu jesteśmy bardzo wdzięczni), na montaż czekają też stelaże w naszej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.12.2011 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Gratulacje z postępu prac!Też jestem stanowczo za wyższym grzejnikiem.U nas też cięli kafle w domu i nie ma problemu. A w nawiązaniu do dyskusji umywalkowych to u nas też dzisiaj wyszedł problem z szafkami Godmorgonami - montażysta powiedział, że syfon będzie za duży i odpływ z kolankiem nie zmieści się w przewidzianym odstępie pomiędzy ścianą a szufladą i trzeba będzie wyciąć część szuflady:o Oczywiście zabroniłam:mad:Mieliście takie problemy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.12.2011 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Balbina, są syfony giętkie. Mnie na razie glazurnik na szybko założył zwykły, ale będę zmieniać Faktycznie zwykle trzeba wycinać. Widziałam już kilka "wyciętych" godmorgonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.12.2011 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 taaa... też mu mówiłam o zwykłym i mi by on (chyba?) nie przeszkadzał. Chyba go nie widać?Tylko coś mówił o możliwości zapychania w związku z nienależytym spływem wody.Ale pomyślałam, że to bez sensu, bo chyba w Ikei wiedzą jak robić szafki łazienkowe.Ale wychodzi, że nie bardzo wiedzą...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.12.2011 00:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 A to nie jest po prostu kwestia użycia innego rodzaju syfonu?Żona podpowiada że podobno dostaliśmy syfon razem z umywalką (kupowaną też w Ikei), więc mam nadzieje że będzie pasował i nagle się nie okaże że coś nie halo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 16.12.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 A możesz pstryknąć zdjęcie tego syfonu?Bo ja mam nie ikeowską umywalkę i sama muszę kupić syfon, a nie chciałabym ciąć szafki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.12.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 (edytowane) Balbina - teoretycznie zdjęcie syfonu masz tutaj:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00180812/ A tutaj dokładniejszą instrukcję pokazującą jak wygląda syfon i jak się go montuje.Spójrz szczególnie na stronę 8. Mam nadzieję że to coś się _da_ zamontować do Godmorgona, bez wycinania jakichś szuflad itp. Edytowane 16 Grudnia 2011 przez salik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Ja w jednej szafce mam zamontowany ichni syfon (ale bateria bez cięgła, bo nie dało rady zmieścić), w drugiej normalny, elastyczny. Bez podcinania czegokolwiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.12.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Madeleine bardzo ladny ten szary berniny-jeszcze raz wielkie dzieki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.12.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ależ żaden problem, to ja dziękuję wiesz za co :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 17.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 witam oglądami i podziwiamwszystko ładnie wygląda, będę podczytywać dziennik i... może coś ściągnę do naszego domu jeżeli chodzi o szkło to mój Małżonek 13 lat już w szkle pracuje ... może coś podpowiedziećw jakim regionie Polski budujesz?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts