Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powtórzę tutaj pytanie z wątku AGD - może ktoś będzie miał jakieś uwagi :)

Szukamy piekarnika parowego z funkcją pieczenia (ciast).

Znaleźliśmy takowe Electroluxa i Siemensa, ale albo mają mało opinii/negatywne opinie albo w ogóle nic na ich temat nigdzie nie ma.

Macie może jakieś doświadczenie z takowymi piekarnikami i możecie polecić jakiś model/producenta?

Wysokość standardowa albo kompakt (uwaga - większość piekarników parowych, jest tylko parowa).

Łazienki faktycznie fajnie się zapowiadają:yes:

A ta mozaika do obudowy to będzie ta co kawałek jej leży? Chcieliście taką jasną?

Podłączam się do pytania Salika o piekarnik:D

I spytam od razu czy ktoś wie czy są takie ustrojstwa, które mają też funkcję mikrofali w sobie?

A najlepiej: piekarnik plus parowy plus mikrofalka???

Balbina - są zwykłe piekarniki z funkcją mikrofali.

Monsanbia ma taki (o ile dobrze pamiętam).

My też rozważaliśmy takie combo (w końcu wygrała opcja osobnej mikrofalówki), ale odrzuciliśmy kiedy się okazało że te piekarniki z mikrofalą używają też mikrofali przy pieczeniu...

Tak - mozaika na wannie będzie taka turkusowa, jak na zdjęciu.

I ja dołączam się do życzeń :)

Szczęśliwego roku 2012 :) Oby był łaskawy :)

A czym się różni piekarnik parowy od takiego zwykłego piekarnika, który ma opcję gotowania na parze? Oświecicie laika?

Sheenaz, dziękuję za pokazane Meteory. Łazienka zapowiada się bardzo fajnie, lekko i świeżo. Ciekawa jestem końca :)

Spirea, monsanbia, Balbina dzięki! łazienka jak na razie nam się bardzo podoba. Najbardziej stresujące momenty w tej łazience mamy za sobą (tak myślę) czyli wybór wanny i brodzika i ich ustawienie.

Balbina, mozaika jest jasna? Mi sie wydawało, że całkiem ciemna :) Zależało nam, żeby była w intensywnym kolorze i taka jest:

http://mozaika-sklep.home.pl/_var/gfx/8b25b412235de0fb69241cca457398cf.jpg

Meteory jak na razie super do czyszczenia. Przez to, że mają nierówną powierzchnie i brudno biały kolor, nic na nich nie widać:)

Ostatecznie zdecydowaliśmy sie na niższy grzejnik. W wyższym śruby mocujące do ściany wchodziły nam na pęk przewodów w ścianie, także musialibysmy go przesunąć do góry co skutkowaloby tym, że by wystawał ponad płytki, a to już nie wyglądałoby fajnie.

Spirea, łazienka nie jest cała w płytkach choć tak może sie wydawać. Umywalka iwokół niej jest bez płytek.

No dobra, prawe cała :)

Balbina, są takie pierkaniki 3w1. Zdaje sie, że Miele taki ma albo miał. I o ile pamiętam to raczej była mikrofala z funkcja pieczenia i gotowania na parze.

My nie chcemy piekarnika, który do pieczenie wykorzystuje mikrofale. Wiem, że szybciej wszystko się wtedy robi, ale ja jestem przeciwniczką uzywania mikrofal do gotowania/pieczenia i w ogóle używania dłużej niż przez 2-3 minuty. Nawet wtedy staram się nie przebywać w tym samym pomieszczeniu.

Mikrofala będzie u nas jako osobne urządzenie tylko do podgrzewania.

Merenwen tu o gotowaniu na parze http://www.miele.pl/index.php?mnu=494

W skrócie piekarnik parowy tylko gotuje przy uzyciu pary.

Piekarnik z funkcją parowego, piecze i oprócz tego gotuje na parze.

I dziękujemy wszystkim za życzenia :))))

Zbiorczo życzymy samych cudownych chwil we własnych 4 kątach :)

Edytowane przez sheenaz

Tutaj mozaika wygląda zupełnie inaczej.

Faktycznie jest żywa:)

Ale zmartwiłaś mnie tą mikrofalą:(

Ja jej używam w 90% do podgrzewania mleka i też nie chciałabym aby się znalazła w moich ciastach:(

Czyli też zostaje oddzielnie...

A Wy chcecie jeden typowych rozmiarów piekarnik czy planuje dwa, z czego kompakt z pieczeniem na parze?

Piszcie na co trafiliście i za ile. Ok?

Balbina. PRzeglądałam wczoraj sieć.

Decydujemy sie na 2 urządzenia - piekarnik i mikroaflę.

Piekarnik albo standard, albo z funkcją gotowania na parze.

Z piekarnikiem z funkcją pary w wersji compact nie ma większych problemów.

Cena to min. 3000zł. Niestety nie tafiłam na tańsze, tzn, trafiłam, ale wtedy piekarnik nie miał termoobiegu ani osobnego podgrzewania spodu lub góry, a ja z tych funkcji korzystam, więc odpadł.

Najchętniej kupiłabym piekarnik o standardowym wymiarze czyli H=60cm, ale tych jak na lekarstwo.

Jak na razie trafiłam tylko na Electroluxa, w cenie 3300zł, ale full wypas jeśli chodzi o funkcje. W necie ma jedna negatywną opinię na kilka pozytywnych.

Zapytałam autorkę tej opinii o szczegóły i czekam na odpowiedź.

Mikrofala do niego to 1300zl. Co daje łącznie 4600zl.

W tej cenie można mieć też piekarnik Siemens ale compact i mikrofalę. Bosch, nie ma piekarników z funkcja pary (a przynajmniej an ich stronie nie ma), ma tylko parowe. Na inne marki na razie nie patrzyłam no moze poza Miele, ale te ceny to kosmos - piekarnik ok 9000 zł! Zerknę jeszcze na pewno na Gorenje.

Electrolux o którym pisałam to ten model EOB98000X:

http://newsroom.electrolux.com/tr/wp-content/common/photos_turkey/electrolux-eob-98000-x.jpg

Edytowane przez sheenaz

Najchętniej kupiłabym piekarnik o standardowym wymiarze czyli H=60cm, ale tych jak na lekarstwo.

Mikrofala do niego to 1300zl. Co daje łącznie 4600zl.

Bosch, nie ma piekarników z funkcja pary

Faktycznie, standardowych nie jest wiele.

A mikrofala zabudowana czy nie?

W Saturnie powiedzieli mi, że Bosh nie ma z punkcją pary.

Czy ktoś z Was widział ustawioną mikrofalę w słupku pod standardowych wymiarów piekarnkiem. Czy to wygląda jakoś znośnie?

Rozaważam takie ustawienie, ze względu na dzieci, cztyli, żeby im umożliwić dostę p do mikrofali.

Nie widziałam:-(

Ja planuję kompaktowy i mikrofalę w jednym słupku, a standardowy z ew. szufladą (do wyrównania poziomów) w drugim.

Edytowane przez Balbina200

Wlaśnie trafiłam na stronie Amici na fajny zestaw.

Piekarnik z funkcja pary standardowych wymiarów 2000zl, do tego mikrofala 800-1000zl :)

się boję czy to nie za tanie, żeby było porządne.

http://www.awa24.pl/data/gfx/pictures/large/2/4/15142_5.jpg

Jesty jeszcze Samsung FQV113T001 za 2000zl, tyle ,że compact:

http://www.samsung.com/pl/system/consumer/product/2009/11/27/fqv113t001xeo/s2.jpg

Edytowane przez sheenaz

Czy ktoś z Was widział ustawioną mikrofalę w słupku pod standardowych wymiarów piekarnkiem. Czy to wygląda jakoś znośnie?

Rozaważam takie ustawienie, ze względu na dzieci, cztyli, żeby im umożliwić dostę p do mikrofali.

Hej sheenaz:-)

Zaraz Ci wkleję zdjęcie ;)

tu było zdjęcie, ale nie na temat

Edytowane przez Magda 34

Magda34 dzięki, ale mi się wydaje, ze tam jednak mikrofala jest u góry..

A chodzi mi o odwrotną sytację, czyli że mikrofala jest na dole w takim ustawieniu i do tego jest niższa niż piekarnik.

jw

Moja znajoma ma mikrofalę która nie pasuje nijak do piekarnika i ma ją wstawioną do szafki i z przodu normalny front jak w reszcie mebli

rzucam, nie ma strony, więc mogę co najwyżej dać link do galerii internetowej

http://www.touchofart.eu/Andrzej-Gorecki/galeria/

w większości są to obrazy posprzedawane, brakuje ostatnich, bo nie zostały jeszcze opisane przez admina.

Nie mogę się powstrzymać chociaż temat już starszawy ... Francuzka - przepięny!!! zakochałam się !!! szkoda że już w cudzych rękach :(

Co do piekarników, efilio ma kompakty siemensa zarówno piekarnik z mikrofalą jak i parowy możesz podpytać ale do tej pory czytałam u niej same ochy i achy z dokonanego wyboru.

Edytowane przez tofee