Balbina200 11.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ale ja stanowczo nie robiłabym piekarnika przy ścianie.Jeśli nie chcesz, żeby się stykała z lodówką to ja bym zamieniła je miejscami, no chyba, że lodówka musi się otworzyć na oścież, żeby wysunąć szufladę.Wydaje mi się, że nie musi:no: A z czego chcecie zrobić blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 11.01.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Balbina - ramki w sensie gniazdka, czy ramki w sensie plastikowe zewnętrzne ramki? Wnętrze. Zewnętrze po wszelkich malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) Ja chcę zamontować osprzęt przed malowaniem I nawet nie próbuj po, dobrze Ci radzę Jak wiesz, u nas robił to pan mąż. Wcześniej zastanawiał się dlaczego niby robi się*to przed. Wrócił do domu i powiedział - już*wiem dlaczego robi się*to przed. Mianowicie - nie ma bata żeby śrubokrętem, brudnymi paluchami (a brudne są*bardzo) nie zrobić dookoła pstryczków/gniazdek śladów. I wiesz jak się robi dla siebie? Bardziej ostrożnie, dokładnie, prościutko ... Jakby to robił ktoś obcy, bez uwagi byłoby jeszcze gorzej edit: Ramki, nawet nie po malowaniu, a już*po sprzątaniu i generalnie tuż przed przeprowadzką. Po co latać ze szmatą i wycierać jeszcze ranty pstryczków. Wystarczy reszta sprzątania Edytowane 11 Stycznia 2012 przez monsanbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a jak się maluje agregatem malarskim to też 2x? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ja miałam 2x, ale nie w odstępach czasowych, tylko od razu po wyschnięciu 1-wszej warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Ja miałam 2x, ale nie w odstępach czasowych, tylko od razu po wyschnięciu 1-wszej warstwy a widzisz róznice miedzy malowaniem wałkowym a agregatem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.01.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Sheenaz, a jest jakiś powód, żeby dawać piekarnik z brzegu? bo nie wyłapałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a widzisz róznice miedzy malowaniem wałkowym a agregatem? agregatem szybciej? Teoretycznie mniej farby. Dużo więcej akcesoriów malarskich (rękawów), żeby pomalować ściany, trzeba zakryć cały sufit, agregat robi mgłę Mam wałek w kilku miejscach (czarna ściana w sypialni, małe powierzchnie innego koloru - w kuchni, w pokoju dziecka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 no właśnie ta mgiełka. ale rozumiem, że jesteś zadowolona i jest dokładnie pomalowane.nabyłem okazyjnie agregat malarski i zastanawiam się czy go oddać czy tez jednak spróbować podziałać nim.a kurka tych m2 do malowania to mam sporo, ponad 1200m2czarna ściana w sypialni? brzmi nieźle:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 że jesteś zadowolona i jest dokładnie pomalowane Bardzo dokładnie Technika malowania agregatem jest taka, że ma się wrażenie, że na ścianie jest tyle mokrej farby że za chwilę zacznie płynąć czarna ściana w sypialni? brzmi nieźle:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Monsanbia,nie odwiedzając Twojego dziennika możesz mi powiedziec jakie masz materiały na podłodze - kafle, dechy czy może drewno warstwowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Monsanbia, nie odwiedzając Twojego dziennika możesz mi powiedziec jakie masz materiały na podłodze - kafle, dechy czy może drewno warstwowe? rozejm? gres (casalgrande metalwood argento) w kuchni, jadalni, holu, wiatrołapie i garderobie wejściowej lite duże dechy dębowe olejowosk w salonie deski palisandrowe lakierowane w sypialni teak olejowany w łazienkach finishparkiet jesion bielony w pokojach dzieci i gabinecie żywicę w garażu i kotłowni i to wsio a, zapomniałam 9m2 wykładziny w naszej garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 rozumiem, ze nie masz podlogówki pod litmi dechami?rozejm? a była jakaś wojna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 nie mam. W solonie grzejnik kanałowy, w pokojach grzejnikiPodłogówka wszędzie pod gresem i w łazienkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a jak sie sprawdza drewno w lazience mimo podlogówki?moja Malż naciska na takie rozwiązanie a ja nie jestem przekonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.01.2012 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 a jak sie sprawdza drewno w lazience mimo podlogówki? moja Malż naciska na takie rozwiązanie a ja nie jestem przekonany. Czyli taka sytuacja jak u nas. Ja naciskałam, mąż był przeciwny. Zgodził się*ale był pewny że po pierwsze będzie zimno, a po drugie z drewnem zacznie się*coś dziać Mamy tam tylko podłogówkę (grzejniki czekają na hydraulika) i jest ciepło tak samo jak wszędzie, bez żadnego rozkręcania na rozdzielaczu, podłoga przyjemna Z drewnem wszystko w porządku, ale też*jest to początek grzania. Natomiast są tu osoby (reni1980, 78mysz) które mają*takie rozwiązanie już przez dłuższy czas i mówią że nic się nie dzieje Dziś mąż mówi, że zrobiłby jeszcze raz tak samo a pod finishparkietem bez zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 11.01.2012 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 ja chce pozostała część parteru oraz korytarz na poddaszu polozyc w deske finishdeska jatoba,pokoje w finishdeska dąb - ja mam calą chate w podlogówce łazienke jedna myslalem o teaku lub merbau, druga tradycyjnie w płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.01.2012 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 no jak miło się to czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 11.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Wracamy do kuchni - 3 wersja - dla studia/stolarza. Szafki to 60-tki, 70-tki, 100-tki. Górne szafki dzielone w polowie wysokosci i otwierane do góry. mnie sie bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.01.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Już myślałam, że zabłądziłam, bo gospodarzy nie widzę . Tymczasem Goście miło spędzają czas - to dopiero gościnny dom . Korzystając z miłego zaproszenia Sheenaz zajrzałam do Waszej kuchni w etapie prenatalnym i… nie wiem czy pomogę czy namieszam . Z góry przepraszam jeśli jakieś tematy już poruszaliście, a ja ponownie do nich powrócę. Nie jestem w stanie przeczytać całości komentarzy . Zajrzałam tylko do 2-3 ostatnich stron. Biorąc pod uwagę dwie ostatnie wersje – w pierwszej podoba mi się symetria szafek – szczególnie tych górnych. Nie mam przekonania do łączenia zamrażarki z piekarnikiem, ale jak już wspomniałam (w wątku o wizualizacjach) nie znam się i wcale nie musi to stanowić problemu . Piekarnik też sam przestawia mi się w oczach na środek słupkowej zabudowy, ale szacunek dla zasad popieram, więc nie nalegam . Nie wiem jaki piekarnik planujesz / cie, ale myślę, że biały świetnie uspójniłby optycznie całość słupków i wówczas optycznie nie prosiłby się tak o zmianę miejsca Lodówkę zostawiłabym na swoim miejscu. Widzę, że przybyło pół komory w zlewie i ociekacz – na pewno się przydadzą . W drugiej wersji widać lepsze wykorzystanie przestrzeni (bez pustych miejsc). Ciekawie przełamałaś słupki tym rozwiązaniem na 2 cargo po 30 cm. Pomysł na dwa węższe dobrze wygląda optycznie, ale zastanawiam się - będzie chyba droższy? Zgrzewki wody raczej się zmieszczą, ale jak będziecie chcieli tam włożyć skrzyneczkę z… oranżadą ? Nie wiem co planujesz tam przechowywać, więc tak tylko gdybam . Obie wersje są ergonomiczne, więc różnice dotyczą głównie szczegółów wizualnych, a wiadomo tu musicie sami zdecydować, bo to Wam ma się podobać . Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł na Waszą kuchnię , raczej nie ładniejszy, ale… inny. Póki dzieje się to wirtualnie, to chyba można kombinować (?). Nie chciałabym wszystkiego przewracać nogami, choć pomyślałam o nim pod względem funkcjonalności i ergonomii – tylko nie wiem co na to feng shui , więc pomysł może pójść na łąkę . Mam ważne pytanie - którym wejściem będzie się wnosić zakupy? No i jeszcze ważniejsze - chcecie to zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts