Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Ja mam abstrakta i nie mam uchwytów z Ikea. Oddałam fronty do podfrezowania stolarzowi i zamontował mi uchwyty jakie sobie upatrzyłam zanim zdecydowałam się na szwedzką kuchnię.

Sprzętów też nie mam od nich i wszystko się dało ładnie ułożyć, tak więc wszystko dla ludzi ;)

Abstrakt to biały lakierowany front? czy to okleina? jak się go frezuje to się nie niszczy?

Toffe masz zdjęcia kuchni możesz pokazać?

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i co ja mam pisać o ich kuchniach jak sama kupiłam:p

Przemyślałam sobie sprawę i stwierdziłam dodatkowo, że poza super ceną, dłuuugą gwarancją, dobrymi zawiasami ze spowalniaczami i fajnym wyglądem (bo mi Arsta bardzo podeszła) i w porządku jakością ma trzy zasadnicze plusy:

- full wybór akcesoriów dostosowanych do ich wymiarów

- standardowe korpusy, które zapewniają, że jak za parę lat najdzie mnie inna koncepcja wizualna to wystarczy wymienić tylko fronty na nowy wzór ikeowski (lub u stolarza na wymiar ze starych) i mam nową kuchnię

- większą pewność (niż u stolarza), że jak coś się wykrzaczy to się nie zwiną z interesem i naprawią w ramach gwarancji, i nie będę musiała szukać i się prosić, żeby ktoś łaskawie przyjechał (mam już dosyć użerania się polecanymi jakby nie było z pseudo fachowcami na budowie).

Otwierają mi się też bez problemu:rolleyes:

No niestety, nie widzę żadnych minusów...

O przepraszam! Jest jeden - nie robią jeszcze szafek na wymiar;-)

Abstrakt to biały lakierowany front? czy to okleina? jak się go frezuje to się nie niszczy?

Toffe masz zdjęcia kuchni możesz pokazać?

Okleina w wysokim połysku ... Nic się nie zniszczyło, a pewne elementy miałam podcinane przez 3 różne osoby i każda korzystała z innego sprzętu. Panowie z Ikea mieli taki sprzęt do podcinania tych elementów z okleiny że szok (podcinali nam listwy maskujące do bezpiecznych narożników na miejscu, zero problemu).

Foty są w moich komentarzach ... ale zabij mnie strony nie podam, nie pamiętam, cofnij się o jakieś 10-15 i pewnie znajdziesz ;)

Edytowane przez tofee

uffffff :) Przebrnęłam ;) przez dziennik, bo przez komenty nie mam siły :lol:

Widzę, że w większości ekipy się u nas pokrywają. Jeżeli to nie problem to proszę napiszcie kto wykonywał u was hydraulikę? Też mamy problem, a chyba przeoczyłam w dzienniku :o

Szklarza polecałam i będę polecać, p. Robert Grzybowski z Brwinowa :yes:

Fajne te umywalki z ikei, ale ktoś kiedyś pisał że strasznie się z nich chlapie.

P.S. U nas podobne przeboje z ekipą p. Huberta.

Hej Venus_m :)

Wyślę Ci zaraz info na priva odnośnie hydraulika.

Co do umywalek - wiemy że one są płytkie, ale u nas baterie będą stosunkowo nisko, więc może nie będzie tak źle :)

Plan jest taki żeby zamontować je w naszej łazience, a jeśli się okaże że jest źle - u dzieci podmienić umywalkę na inny model.

Tego szklarza znamy, od niego zaczęliśmy wycieczkę, bo polecał go vadiol :)

No proszę, a ja myślałem że jesteśmy jedyni 'niezadowoleni' z pracy ekipy saina... (ciekawe czy robiła u Ciebie ta sama ekipa, czy ktoś inny - u nas niejaki Pan Mirek, zwany Killerem).

Witaj Venus!

Szklarz z Brwinowa - cenowo nienajgorzej, choć wydawało mi sie, że drogi jest. Od niego zaczeliśmy zbieranie ofert i ceny nas załamały.

Ale zdaje się, że do niego wrócimy, bo gdy ceny zaczęłam zbierać z okolicy to ten z Brwinowa wydał się już nie bardzo drogi :)

Oferty od szklarzy wciaż zbieramy. Swoją drogą rozstrzał cenowy jest strrrrraszny między firmami.

Ok, zabieram się o tego jak do jeża, ale kiedyś trzeba.

Czy ktoś z Was samodzielnie wypelniał formularze o zwrot Vatu.

Czy laik jest w stanie to sam to przygotować?

Poprosze o dobre rady jak uporać się z 150szt. faktur.

ja rozliczałam sama. mąż wczoraj zaniósł do urzędu. formularze etc. pobierałam ze strony mf. warto jest też popatrzeć na stare wersje zestawienia materiałów, ktore można odliczyć, bo ciągle zmieniają terminologię i chwilami trudno zrozumieć, co ustawodawca ma na myśli. dużo wskazówek można też znaleźć w "vatowych" wątkach na fm.

z tym że ja miałam tylko 42 faktury (do ssz), więc było mi dużo łatwiej.

miałam też namiary na kobietkę z wrocka, która robi takie rozliczenie za 2 zł od faktury. przy zwrocie rzędu kilku/nastu tysięcy może warto zapłacić, żeby nie marnować kilku wieczorów.

Wojgoc ja się nie upieram przy swoim, ale z jakiegoś powodu mąż się spieszył aby złożyć rozliczenie przed końcem roku 2011. Może mieliśmy złe informacje, w każdym razie już czekamy na zwrot, więc może dobrze że mieliśmy mobilizację nawet jeżeli jej źródło okazało się nie trafne :lol:

Wojgoc ja się nie upieram przy swoim, ale z jakiegoś powodu mąż się spieszył aby złożyć rozliczenie przed końcem roku 2011. Może mieliśmy złe informacje, w każdym razie już czekamy na zwrot, więc może dobrze że mieliśmy mobilizację nawet jeżeli jej źródło okazało się nie trafne :lol:

pewnie dlatego, żebyście w tym roku też mogli skorzystać z ulgi, a nie czekać do 2013 ze złożeniem kolejnego wniosku.

Madelaine, no wlasnie my mamy taka sytuację, ze częśc faktur jest na mnie a częśc na salika.

To co wtedy, mogę w tym samym czasie je wypełnić i wysłać?

Czy w jednym rozliczeniu mogę zgłosić FV za 2010 i 2011 rok?

nie ma to znaczenia, jeśli chcecie rozliczyć je razem, mogą być. W jednym rozliczeniu możesz podać wszystkie faktury od początku świata, tj. bodajże 2004, których wcześniej jeszcze nie rozliczyłaś (może jakiś wcześniejszy remont? też można podłączyć od razu)