Barbara74 17.01.2012 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Ja mam abstrakta i nie mam uchwytów z Ikea. Oddałam fronty do podfrezowania stolarzowi i zamontował mi uchwyty jakie sobie upatrzyłam zanim zdecydowałam się na szwedzką kuchnię. Sprzętów też nie mam od nich i wszystko się dało ładnie ułożyć, tak więc wszystko dla ludzi Abstrakt to biały lakierowany front? czy to okleina? jak się go frezuje to się nie niszczy? Toffe masz zdjęcia kuchni możesz pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 17.01.2012 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 No i co ja mam pisać o ich kuchniach jak sama kupiłam:pPrzemyślałam sobie sprawę i stwierdziłam dodatkowo, że poza super ceną, dłuuugą gwarancją, dobrymi zawiasami ze spowalniaczami i fajnym wyglądem (bo mi Arsta bardzo podeszła) i w porządku jakością ma trzy zasadnicze plusy:- full wybór akcesoriów dostosowanych do ich wymiarów- standardowe korpusy, które zapewniają, że jak za parę lat najdzie mnie inna koncepcja wizualna to wystarczy wymienić tylko fronty na nowy wzór ikeowski (lub u stolarza na wymiar ze starych) i mam nową kuchnię- większą pewność (niż u stolarza), że jak coś się wykrzaczy to się nie zwiną z interesem i naprawią w ramach gwarancji, i nie będę musiała szukać i się prosić, żeby ktoś łaskawie przyjechał (mam już dosyć użerania się polecanymi jakby nie było z pseudo fachowcami na budowie).Otwierają mi się też bez problemu:rolleyes:No niestety, nie widzę żadnych minusów...O przepraszam! Jest jeden - nie robią jeszcze szafek na wymiar;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tofee 18.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 (edytowane) Abstrakt to biały lakierowany front? czy to okleina? jak się go frezuje to się nie niszczy? Toffe masz zdjęcia kuchni możesz pokazać? Okleina w wysokim połysku ... Nic się nie zniszczyło, a pewne elementy miałam podcinane przez 3 różne osoby i każda korzystała z innego sprzętu. Panowie z Ikea mieli taki sprzęt do podcinania tych elementów z okleiny że szok (podcinali nam listwy maskujące do bezpiecznych narożników na miejscu, zero problemu). Foty są w moich komentarzach ... ale zabij mnie strony nie podam, nie pamiętam, cofnij się o jakieś 10-15 i pewnie znajdziesz Edytowane 18 Stycznia 2012 przez tofee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 01:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 uffffff Przebrnęłam przez dziennik, bo przez komenty nie mam siły Widzę, że w większości ekipy się u nas pokrywają. Jeżeli to nie problem to proszę napiszcie kto wykonywał u was hydraulikę? Też mamy problem, a chyba przeoczyłam w dzienniku Szklarza polecałam i będę polecać, p. Robert Grzybowski z Brwinowa Fajne te umywalki z ikei, ale ktoś kiedyś pisał że strasznie się z nich chlapie. P.S. U nas podobne przeboje z ekipą p. Huberta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.01.2012 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Hej Venus_m Wyślę Ci zaraz info na priva odnośnie hydraulika. Co do umywalek - wiemy że one są płytkie, ale u nas baterie będą stosunkowo nisko, więc może nie będzie tak źle Plan jest taki żeby zamontować je w naszej łazience, a jeśli się okaże że jest źle - u dzieci podmienić umywalkę na inny model. Tego szklarza znamy, od niego zaczęliśmy wycieczkę, bo polecał go vadiol No proszę, a ja myślałem że jesteśmy jedyni 'niezadowoleni' z pracy ekipy saina... (ciekawe czy robiła u Ciebie ta sama ekipa, czy ktoś inny - u nas niejaki Pan Mirek, zwany Killerem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Salik ja wiem, że Sain ma bardzo dobre opinie ogółem Dlatego właśnie ich wybraliśmy...ale szerzej to mogę wam na priv napisać jak było u nas A co z tym szklarzem? przekonał was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.01.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Witaj Venus! Szklarz z Brwinowa - cenowo nienajgorzej, choć wydawało mi sie, że drogi jest. Od niego zaczeliśmy zbieranie ofert i ceny nas załamały. Ale zdaje się, że do niego wrócimy, bo gdy ceny zaczęłam zbierać z okolicy to ten z Brwinowa wydał się już nie bardzo drogi Oferty od szklarzy wciaż zbieramy. Swoją drogą rozstrzał cenowy jest strrrrraszny między firmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.01.2012 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ok, zabieram się o tego jak do jeża, ale kiedyś trzeba.Czy ktoś z Was samodzielnie wypelniał formularze o zwrot Vatu.Czy laik jest w stanie to sam to przygotować?Poprosze o dobre rady jak uporać się z 150szt. faktur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.01.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 ja właśnie walczę. Do ogarnięcia. Ściągnęłam sobie program z podatki.biz, wypełniłam początek, teraz zostało mi sprawdzić kilkadziesiąt wątpliwych pozycji i wpisać wszystko do formularza. W przyszłym tygodniu wysyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Sheenaz mój mąż walczył właśnie z rozliczeniem Vatu, ale z tego co wiem to wniosek trzeba było złożyć do końca roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 19.01.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Sheenaz mój mąż walczył właśnie z rozliczeniem Vatu, ale z tego co wiem to wniosek trzeba było złożyć do końca roku... a skąd taka wiedza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.01.2012 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 nieprawda, wniosek się składa nie częściej, niż raz do roku (z wyjątkiem kombinowania pt. przez pół roku bierzemy faktury na męża, potem na żonę), nie ma podanego terminu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.01.2012 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ok, zabieram się o tego jak do jeża, ale kiedyś trzeba. Czy ktoś z Was samodzielnie wypelniał formularze o zwrot Vatu. Czy laik jest w stanie to sam to przygotować? Poprosze o dobre rady jak uporać się z 150szt. faktur. ja rozliczałam sama. mąż wczoraj zaniósł do urzędu. formularze etc. pobierałam ze strony mf. warto jest też popatrzeć na stare wersje zestawienia materiałów, ktore można odliczyć, bo ciągle zmieniają terminologię i chwilami trudno zrozumieć, co ustawodawca ma na myśli. dużo wskazówek można też znaleźć w "vatowych" wątkach na fm. z tym że ja miałam tylko 42 faktury (do ssz), więc było mi dużo łatwiej. miałam też namiary na kobietkę z wrocka, która robi takie rozliczenie za 2 zł od faktury. przy zwrocie rzędu kilku/nastu tysięcy może warto zapłacić, żeby nie marnować kilku wieczorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 19.01.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Ja bym chętnie zapłacił i więcej, tylko że nie mogę znaleźć nikogo takiego w okolicach Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.01.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 nie macie jakiejś grupy warszawskiej, żeby popytać? ewentualnie u "własnej" księgowej? w sensie firmowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wojgoc ja się nie upieram przy swoim, ale z jakiegoś powodu mąż się spieszył aby złożyć rozliczenie przed końcem roku 2011. Może mieliśmy złe informacje, w każdym razie już czekamy na zwrot, więc może dobrze że mieliśmy mobilizację nawet jeżeli jej źródło okazało się nie trafne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Madelaine, no wlasnie my mamy taka sytuację, ze częśc faktur jest na mnie a częśc na salika. To co wtedy, mogę w tym samym czasie je wypełnić i wysłać?Czy w jednym rozliczeniu mogę zgłosić FV za 2010 i 2011 rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.01.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Wojgoc ja się nie upieram przy swoim, ale z jakiegoś powodu mąż się spieszył aby złożyć rozliczenie przed końcem roku 2011. Może mieliśmy złe informacje, w każdym razie już czekamy na zwrot, więc może dobrze że mieliśmy mobilizację nawet jeżeli jej źródło okazało się nie trafne pewnie dlatego, żebyście w tym roku też mogli skorzystać z ulgi, a nie czekać do 2013 ze złożeniem kolejnego wniosku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.01.2012 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 Madelaine, no wlasnie my mamy taka sytuację, ze częśc faktur jest na mnie a częśc na salika. To co wtedy, mogę w tym samym czasie je wypełnić i wysłać? Czy w jednym rozliczeniu mogę zgłosić FV za 2010 i 2011 rok?nie ma to znaczenia, jeśli chcecie rozliczyć je razem, mogą być. W jednym rozliczeniu możesz podać wszystkie faktury od początku świata, tj. bodajże 2004, których wcześniej jeszcze nie rozliczyłaś (może jakiś wcześniejszy remont? też można podłączyć od razu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 19.01.2012 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2012 A limity są co roku odnawiane, czy jakoś inaczej?czy na fakturach zaznaczałas jakimś zakreslaczem, ktore pozycje są do odliczenia?Pisałas przy tych, które nie miały PKwIU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts