Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

masz więcej czasu? to inaczej niż ja. Tylko nie pisz nic w stylu: "a nie mówiłem" ;) No ale praca od 8 do 21 - fakt, że z jedzeniem pomiędzy - mało zostawia czasu na cokolwiek. Pozdrowienia z drugiej strony gór.

Magda, a jak w domu? chyba lepiej, że masz teraz dużo pracy, to nie masz czasu na "głupie" rozterki.

pozdrowienia z pierwszej strony gór! :)

Himalaje, rzecz jasna.

Dziś już była mowa, żebym przyjechała znowu w poniedziałek na tydzień... byłam stanowcza, no bez przesady. Ale tak, zaczęłam dziś o 7:30 i siedzę w robocie i czekam na to, aż wszyscy skończą i pójdą jeść.

Salik, raczej więcej niż mniej pracy, takie stanowisko. Ale mogę brać robotę do domu, więc luz.

• 3 weeks później...

Na razie mamy mały zastój na budowie.

Przeprowadzkę planujemy w okolicach lipca/sierpnia i do tego terminy dopasowujemy resztą prac.

W tej chwili z istotnych rzeczy musimy powoli zadecydować coś odnośnie kuchni (Ikea, czy stolarz a może mix), znaleźć wykonawcę kabin prysznicowych, barierek nad klatką schodową, drzwi szklanych i... wykończeniowców, czyli kogoś kto nam wykończy różne rzeczy i pomaluje ściany.

No i wypadałoby w końcu zamówić drzwi zewnętrzne, bo będą nam niedługo potrzebne, a czas oczekiwania to ok. 6 tygodni.

Poza tym na budowie nie będzie się działo za dużo...

Spirea - tak naprawdę jedyną niepewną sprawą wizualną jest kuchnia (i kotłownia).

Ale sheenaz rozrysowała już kilka wariantów jednego i drugiego, więc jest z czego wybrać, tylko na razie brak nam motywacji do podejmowania decyzji.

Szklarz jest za to jakby pilniejszy, ale tutaj też już mamy zebrane różne oferty i musimy po prostu którąś wybrać.

Tatarak. Bardzo duży. Za całą robotę od ok 12 do 22 tys. (2 kabiny, szyba, 3 pary drzwi, 5.5m balustrady).

Spirea, Kuchni na razie nie ruszam, bo mnie stolarze zirytowali cenami. Ikea przynajmniej w części spełniłaby nasze oczekiwania - korpusy, ale znowuż z frontami nie jest różowo. Te frezowane są za bardzo matowe i przy najmniej w sklepie wydawały mi się brudno-białe. Na błyszczących (chyba Rubrik) widać rysy po przejechaniu paznokciem. Nie podobają mi się tez systemu narożne, a gdybym chciała coś innego tam wsadzić to pękają ekstra 2 tys.

Kuchnię na razie odłożyłam, żeby się nie irytować, nie jest to priorytet.

Dla rozrywki rysowałam kotłownię i choć myślałam, że plan jest z góry ustalony od początku, to się właśnie zawalił, bo okazało się, że pralka z suszarką na niej wchodzą w światło i tak już niewielkiego okna. W związku z tym pralkę z suszarką trzeba postawić obok siebie, co znowuż zabiera miejsce innym rzeczom, wiec o komforcie w kotłowni już tylko mogę pomarzyć :)

Co do ścian to czytam, czytam i dalej nie wiem czy wydać te kilka tys. na gładzie czy jednak dać sobie spokój, a ta decyzja to aktualnie priorytet.

Edytowane przez sheenaz