sheenaz1719505693 20.02.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 O widzisz, dzięki, to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 20.02.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2012 Sheenaz takie minimalne pekniecie przy dylatacji to raczej nic groznego.Chodzilo mi o takie glebokie pekniecia w roznych miejscach na wylewce.Tutaj na str 74 i dalej masz pokazane jak to wygladalo u Eleny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?120329-Komentarze-do-M20-niedzienny-dziennik-)/page74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Salik - a nadzorowaliście panów przy układaniu ocieplenia pod kg, czy byli puszczeni samopas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Nadzorowaliśmy, ale też niemożliwym było siedzenie 2 tygodnie całymi dniami na budowie Jak widać tam gdzie inwestor nie patrzył, tam wyszło 'tak sobie'. A tak swoją drogą ta ekipa (Paweł Hawrylak i jego pomocnik) to lekka porażka Najpierw się okazało że mamy źle obrobione wszystkie połaciówki (na tzw. trumnę, bo "Pani tak wybrała"), potem się okazało że mamy totalnie skopaną zabudowę skosów w 2 pomieszczeniach (i przez to wełna była ściśnięta) i ruszt na suficie (powinna być kratownica, a była zrobiona pojedyncza warstwa), a na koniec Pan Paweł się nie kwapił do przyjechania i poprawienia rzeczy, prowadząc mailową polemikę że tak się robi i 'się czepiam'. To zresztą ulubione hasło wszelkich ekip, które nie mają pojęcia jak wykonywać swoją pracę i inwestor musi im tłumaczyć i pokazywać jak co ma być zrobione. A potem jeszcze taki jeden z drugim obdzwania bezczelnie innych wykonawców i 'ostrzega' przed wykonywaniem prac u tego inwestora. Trzeba mieć niezły tupet żeby coś takiego robić, biorąc ciężką kasę za swoją pracę i wykonując ją nierzetelnie. Zdarzyła Wam się taka sytuacja że ktoś do Was przychodził i mówił że 'ostrzegano go przed przyjściem na tą budowę'? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 21.02.2012 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 nie miałam takiej sytuacji, pamiętam jak o swoje pisałeś. Świadczy to wszystko o ekipie.Ale fajnie, że zrobiliście badanie. Też się nad tym zastanawiałam. Jeśli teraz nie zrobimy, to dopiero kolejnej zimy. Musi być poniżej -5 czy 5 stopni? Ile płaciłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Płaciliśmy 500zł netto, musi być różnica temperatur bodajże przynajmniej 12 stopni.Oczywiście im większa różnica tym lepiej, bo wychodzi lepszy kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.02.2012 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Tego sie obawiałam - choćbyś nie wiem jak pilnował, nie upilnujesz mnie się jeszcze nie zdażyło, żeby się wykonawcy ostrzegali, ale ilu ich tam u mnie było... jedyne co, to jak dachowcy przyszli, to im chyba murarze zwrócili uwagę, że my jesteśmy czepialscy i zażądaliśmy wymiany lekko ryśniętego skrzydła okiennego ale to akurat im liczę na plus - może się trochę bardziej starali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 21.02.2012 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Saliku, poproszę o namiar ekipy z kamerą termowizyjną, zbieram się do tego od dluższego czasu i jakoś nie mogę. Zmobiizowałeś mnie.Paweł Hawrylak to niestety nie ta sama jakość i klasa co Robert. U mnie też był, jako podwykonawca Roberta w zakresie gładzi gipsowych, no i 3 dni Robert po nim poprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 21.02.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Rozumiem że robiąc te badania elewacja powinna być zrobiona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 21.02.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 A potem jeszcze taki jeden z drugim obdzwania bezczelnie innych wykonawców i 'ostrzega' przed wykonywaniem prac u tego inwestora. Ale chamstwo, no bo bezczelność to mało powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 U nas Robert Hawrylak się niestety wypiął na poprawki i stanęło na tym że wcale nie polecał brata, tylko po prostu przerzucił prace na niego w całości.A było tak że termin uzgadnialiśmy z Robertem, musieliśmy przesunąć wykonanie prac ze względu na opóźnienia z wylewkami, więc Robert powiedział że Paweł przyjedzie do nas wykonać prace.Ogólnie mam żal do Roberta że tak potraktował swojego klienta (jeśli nie mógł wykonać prac, mógł powiedzieć że wypadliśmy z grafika i mamy sobie znaleźć kogoś innego). Badania kamerą robiliśmy z ludźmi z http://www.kameratermowizyjna.waw.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Basia - tak, inaczej nie ma to sensu (elewacja w sensie że musi być zrobiona izolacja domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.02.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 o kurczę a ja o "misiaczkach" mam bardzo dobre zdanie nawet na moje zrzędzenie pan robert chciał rozwalić cały podwieszany sufit w salonie, a mały nie jest i zrobić mi wnękę na zasłonę gratis, ale było mi głupio i uznałam że przeżyję...a za poprawki to chyba 20 razy przepraszał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.02.2012 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Venus_M - no to niestety Ci zazdroszczę.Jedna z ostatnich rzeczy jakie usłyszałem z jego ust, to że 'nie bierze odpowiedzialności za pracę brata' oraz że 'piszę nieprawdę i go oczerniam na forum'.Co mnie w sumie trochę zaskoczyło jak na kogoś kto naprawdę jest polecany w wielu miejscach na forum i przez wielu ludzi.Niestety ekipa Saina też była polecana, a jak pieniądze zostały wypłacone to potem się zaczęły problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.02.2012 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 eh no to przykro mi, ja mam jak najlepsze wspomnienia co do pracy misiaczków, co do Huberta to pisałam Ci na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 22.02.2012 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Venus_M - no to niestety Ci zazdroszczę. Jedna z ostatnich rzeczy jakie usłyszałem z jego ust, to że 'nie bierze odpowiedzialności za pracę brata' oraz że 'piszę nieprawdę i go oczerniam na forum'. Co mnie w sumie trochę zaskoczyło jak na kogoś kto naprawdę jest polecany w wielu miejscach na forum i przez wielu ludzi. Niestety ekipa Saina też była polecana, a jak pieniądze zostały wypłacone to potem się zaczęły problemy. myślę, że rzeczywiście nie bierze odpowiedzialności za brata, u mnie sytuacja była inna, ja się z Pawłem wcale nie umawiałem, został zatrudniony jako podwykonawca Roberta, nawet na początku nie zorientowałem się, że to on robił u Ciebie. Ja na całość zakresu umawiałem się z Robertem i on bardzo honorowo naprawił co było do zrobienia po bracie i jeszcze zrobił coś ekstra w ramach przeprosin. Słowa złego powiedzieć nie mogę. Niestety układy rodzinne mu nie sprzyjają, ale chyba po ostatnich razach wyciągnął wnioski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 22.02.2012 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 No to jestem pewien że się nasłuchałeś o naszej budowie i jakimi to niedobrymi ludźmi jesteśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 23.02.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Układy rodzinne nikomu nie służą. Moje SSO szło po grudzie oraz w konflikcie archi-wykonawca. I tu przyczyną również był brat wykonawcy . edit wykonawca również polecany (nie tylko na forum) I umawiałam się z szefem, a potem brat nie wiedząc jakie były ustalenia "mieszał". Efekt - nadpłacone około 20 000 za robociznę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azakrzew 23.02.2012 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 No to jestem pewien że się nasłuchałeś o naszej budowie i jakimi to niedobrymi ludźmi jesteśmy nic podobnego, słowa złego o inwestorach nie było, raczej tylko żal, że nie udąlo się zgrać terminów i wysżlo jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.02.2012 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Ciekawe jaki będzie rynek gazu w przyszłym roku: http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,11233592,Czy_konkurencja_na_rynku_gazu_doprowadzi_do_wzrostu.html Dzisiejszy wieczór sponsoruje literka M jak Merlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts