Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć,

Dziękujemy wszystkim za życzenia :)

Moorela, dzięki. Stodoła jest na co dzień nazywana właśnie Stodołą :)

Ostatecznie wybraliśmy drzwi nr 2 w kolorze RAL 7016. Są już zamówione, pomierzone, temat zamknięty. Prosze już nie głosować, bo jeszcze zdanie zmienię :)

Mam pytanie o drzwi między domem a kotłownią. Czy zamawialiście je takie same z wyglądu jak reszta drzwi w domu czy jakieś zupełnie inne. Mamy maly dylemat czy wziąć je już teraz przy okazji drzwi zewn. stalowe, szczelne, czy jednak pozniej razem z wewnętrznymi.

Czy w ogole jest sens robić opaskę przy drzwiach do kotłowni. A jesli tak do do stalwoych drzwi robić stalową, mdf czy drewno. Czy widać różnicę, że drzwi ze stali a opaska z innego matarialu, jesli kolor ten sam?

zdjęcie - źródło Adeco, model Penda

25693A654881173T913z.jpg

Edytowane przez sheenaz

hej zawitałam do Was dziś po raz pierwszy i od razu wyczytałam że macie brodzik Kaldewei:) czy jest on już zamontowany? jeśli tak to czy mieliscie jakis problem żeby zamontować go na równo z podłogą? i w ogóle jakie macie wrażenia odnośnie jego:) no dobra to chyba wszystko co chciałabym wiedzieć:)dzięki za info!

hej zawitałam do Was dziś po raz pierwszy i od razu wyczytałam że macie brodzik Kaldewei:) czy jest on już zamontowany? jeśli tak to czy mieliscie jakis problem żeby zamontować go na równo z podłogą? i w ogóle jakie macie wrażenia odnośnie jego:) no dobra to chyba wszystko co chciałabym wiedzieć:)dzięki za info!

koktajl forumowicz f.5 w moich komentarzach jest-ma kaldewei conoflat możesz też jego podpytać ,z tego co wiem to bardzo zadowolony,z montażem trochę się namęczył-nie miał nóżek ani nośnika styropianowego

Tak, mamy brodzik Kaldewei Superplan.

Mocowany był na... wylewkę robioną specjalnie pod brodzik.

Nie jestem pewien ale chyba niestety nie mamy zdjęć tego etapu mocowania brodzika.

W każdym bądź razie nie ma pod nim ani stelaża ani styropianu.

Co do wrażeń, to będziemy mogli się podzielić nimi dopiero za kilka miesięcy ;)

A można ją według producenta stosować na takim spadku?

Bo np. Lindab podaje minimalny kąt 14 stopni.

Jeszcze pozostaje jeden detal który mnie niepokoi - wykończenie łączenia ogniomurka z ukośnym dachem.

Według projektu ogniomurek ma obróbkę blacharską zachodzącą na dach, ale jak zrobić szczególnie połączenie papy na deskowaniu ze ścianą ogniomurka?

Wywinąć papę na ogniomurek i na to dopiero obróbkę blacharską?

Chodzi o to żeby nie zaciekało na styku ściany ogniomurka z połacią dachu...