Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

No spadek będzie i tak zasłonięty, ale właśnie on miał iść na stronę 'reprezentacyjną' (czyli w lewy bok, tam gdzie będzie ścieżka do domu).

I właśnie chodziło o to żeby tam nie było tak że świeci papa goła na wierzchu.

Jak zmienimy kąt dachu, to nie dość że trzeba będzie pisać w sprawie zgody na taką zmianę do projektanta, to jeszcze trzeba będzie podnieść boki żeby zasłoniły wyższy dach z jednej strony.

Rynny muszą być po obu stronach dachu (wyższej i niższej), inaczej ryzykujemy solidne zaciekanie po wyższej stronie :(

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ok, to jeszcze raz.

Od strony południowej (ulicy) - attyka.

Od strony zachodniej (dojście do domu) - dolna krawędź dachu.

Od strony północnej (dom) - attyka.

Od strony wschodniej (sąsiad) - górna krawędź dachu.

Dla mnie częścią 'reprezentacyjną' jest dojście do domu, bo od strony ulicy i tak nie będzie dachu widać.

I nie chcę tam akurat widzieć attyki :)

Witam ja tu 1 raz. Przeczytalem dziennik, ale chyba mi cos umknelo.Chcialem to znalezc w komentarzach ale te 163 strony mnie zdemotywowaly..........

W sumie nic dziwnego ze ludzie komentuja bo ladny macie domek.

Moje pytanie jest nastepujace (jesli gdzies bylo to prosze o wybaczenie i o linka:) :

-Jak udalo sie Wam zbudowac dom tak blisko granicy dzialki (ze wschodniej strony) ? (ja tez sie chce na maxa przysunac do plotu, ale podobno sie nie da blizej niz 3m - stad moje pytanie do Was. Byloby fajnie jakby sie okazalo, ze jednak sie da:) .

Milej z ciepłą, zwłaszcza w chłodne okresy, jak coś grzebiesz przy samochodzie czy majsterkujesz czy co tam faceci robią w garażu :) , oczywiście że da się żyć z zimną, ale skoro koszty przepływowego piecyka są niewielkie, to wydaje mi się że warto. Zresztą to samo jest z wodą w ogrodzie, sporo osób grzebiących w ogródkach chwali sobie wyprowadzenie ciepłej wody na zewnątrz. Ja w każdym razie zrobię ten podgrzewacz.

Rzuciłam szybko okiem na ceny, za 140 zł można już kupić.

wojgoc, prawdopodnie salik w ogóle nie zauważy kranu z wodą, on z garażu korzysta tylko wtedy gdy wysiada z samochodu :D

Garaż jest bardziej dla mnie - kosiarka, grabie,m odkurzanie auta. I ja obstawiam, ze na razie zrobimy zimną, a jesli się okaże że ciepła woda może się przydać, to wtedy założymy. Hmm, a może by kibelek w garażu postawić :)