salik 20.04.2012 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 No spadek będzie i tak zasłonięty, ale właśnie on miał iść na stronę 'reprezentacyjną' (czyli w lewy bok, tam gdzie będzie ścieżka do domu). I właśnie chodziło o to żeby tam nie było tak że świeci papa goła na wierzchu. Jak zmienimy kąt dachu, to nie dość że trzeba będzie pisać w sprawie zgody na taką zmianę do projektanta, to jeszcze trzeba będzie podnieść boki żeby zasłoniły wyższy dach z jednej strony. Rynny muszą być po obu stronach dachu (wyższej i niższej), inaczej ryzykujemy solidne zaciekanie po wyższej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 ale podniesienie boków (sciany attykowej) o paręnaście cm (u nas tyle wystarcza, żeby zasłonić dach płaski od strony reprezentacyjnej) to nie jest zmiana istotna, c'mon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 nie możecie zrobić lustrzanego odbicia? wtedy wyjdzie rynna z drugiej strony, a od domu ładna attyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.04.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Ok, to jeszcze raz. Od strony południowej (ulicy) - attyka. Od strony zachodniej (dojście do domu) - dolna krawędź dachu. Od strony północnej (dom) - attyka. Od strony wschodniej (sąsiad) - górna krawędź dachu. Dla mnie częścią 'reprezentacyjną' jest dojście do domu, bo od strony ulicy i tak nie będzie dachu widać. I nie chcę tam akurat widzieć attyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2012 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 no to ja bym zrobiła takie "lustro": Od strony południowej (ulicy) - attyka.Od strony zachodniej (dojście do domu) - górna krawędź dachu.Od strony północnej (dom) - attyka.Od strony wschodniej (sąsiad) - dolna krawędź dachu i rynna attyka zostaje tak jak jest, gdzie jej nie chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 20.04.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Nie chcę od strony zachodniej pionowego muru z górną krawędzią dachu. Chcę widzieć dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.04.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 aaaa, czyli chcesz mieć koniecznie rynnę na oku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.04.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 bardzo się cieszę, że wybraliście westfire też się do niego przymierzam, a nie mogłam znaleźć nikogo, kto już użytkuje. w salonie też zrobiły na mnie b. dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dpo 25.04.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Witam ja tu 1 raz. Przeczytalem dziennik, ale chyba mi cos umknelo.Chcialem to znalezc w komentarzach ale te 163 strony mnie zdemotywowaly..........W sumie nic dziwnego ze ludzie komentuja bo ladny macie domek. Moje pytanie jest nastepujace (jesli gdzies bylo to prosze o wybaczenie i o linka:) : -Jak udalo sie Wam zbudowac dom tak blisko granicy dzialki (ze wschodniej strony) ? (ja tez sie chce na maxa przysunac do plotu, ale podobno sie nie da blizej niz 3m - stad moje pytanie do Was. Byloby fajnie jakby sie okazalo, ze jednak sie da:) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dziękujemy Tutaj sprawa jest trochę zafałszowana, bo faktyczna granica nie pokrywa się z płotem. Ale i tak istnieje przepis pozwalający na przysunięcie się do granicy działki na 1.5m (ścianą bez okien), w sytuacji kiedy działka ma mniej niż 16m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 25.04.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Salik, wysłałam link na domowy. Nie wrzucam tu, bo mogą być ograniczone ilości. Pasowałyby idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 25.04.2012 14:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2012 Dzięki - widziałem. I posłałem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.04.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Użytkuje ktoś z Was aktualnie garaż wolnostojący?Jak rozwiązaliście problem ciepłej wody w takim garażu?Czy da się żyć tylko z zimną, zakładając że garaż ma też jakieś pomieszczenie gospodarcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.04.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Salik a prąd w tym garażu masz? to może mały przepływowy piecyk do podgrzewania, bo ciągnięcie rur z domu to bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.04.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mam i tak właśnie myślałem, pytanie tylko czy to w ogóle potrzebne (stąd moje pytanie czy można żyć z samą zimną wodą w garażu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 26.04.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Milej z ciepłą, zwłaszcza w chłodne okresy, jak coś grzebiesz przy samochodzie czy majsterkujesz czy co tam faceci robią w garażu , oczywiście że da się żyć z zimną, ale skoro koszty przepływowego piecyka są niewielkie, to wydaje mi się że warto. Zresztą to samo jest z wodą w ogrodzie, sporo osób grzebiących w ogródkach chwali sobie wyprowadzenie ciepłej wody na zewnątrz. Ja w każdym razie zrobię ten podgrzewacz. Rzuciłam szybko okiem na ceny, za 140 zł można już kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 26.04.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mam i tak właśnie myślałem, pytanie tylko czy to w ogóle potrzebne (stąd moje pytanie czy można żyć z samą zimną wodą w garażu). mozna zyć, ale Ty jesteś z gatunku pedantów, więc będzie ciężko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 26.04.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Mam i tak właśnie myślałem, pytanie tylko czy to w ogóle potrzebne (stąd moje pytanie czy można żyć z samą zimną wodą w garażu). Można, ale jeżeli garaż jest nieogrzewany to zimą ręce zamarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.04.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 wojgoc, prawdopodnie salik w ogóle nie zauważy kranu z wodą, on z garażu korzysta tylko wtedy gdy wysiada z samochodu Garaż jest bardziej dla mnie - kosiarka, grabie,m odkurzanie auta. I ja obstawiam, ze na razie zrobimy zimną, a jesli się okaże że ciepła woda może się przydać, to wtedy założymy. Hmm, a może by kibelek w garażu postawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.04.2012 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 pomysł z kibelkiem - rewelacja:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts