Spirea 10.05.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 fajny motyw na rower Rower może być na hakach. Można też zamontować słupek z Ikea Stolmen i zamontować na nim haki. Też utrzymają rower. Może i dwa się zmieszczą. Jak macie takie potrzeby, to róbcie zamknięte pomieszczenie, ale jestem za dłuższym. A czemu opony nie mogą wisieć? Będę musiała więc robić półki pod sufitem Róbcie umywalkę! Ja nie zrobiłam, wydawało mi się, że nie będzie potrzebna i nie będę potrzebować. Teraz żałuję. Może i dlatego, że na parterze nie mam teraz żadnego kranu zamontowanego i muszę lać wodę z kranu w garażu - (mam tylko kranik przy liczniku, nie mam zrobionej kanalizacji). Sheenaz, Salik bardzo dziękuję za miłą niespodziankę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 A czemu opony nie mogą wisieć? Będę musiała więc robić półki pod sufitem Bo sie odksztalcaja? Ja jestm jak najbardziej za umywalka (toaleta generalnie) przy garazu. Facet zawsze grzebie przy aucie, mniej czy wiecej, ale grzebie, potem brudny i za potrzeba musi biec do domu. A jeszcze kiedy garaz jest wolnostojacy, w ogole bym sie nie zastanawiala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 10.05.2012 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Spirea - to my dziękujemy za całą pomoc 'doradczą' Umywalka będzie tak czy siak, niezależnie od wersji. Natomiast _ten_ facet zupełnie nie grzebie przy samochodzie. Zero, null Samochód jest od tego żeby jeździł, a nie żeby przy nim grzebać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Natomiast _ten_ facet zupełnie nie grzebie przy samochodzie. Zero, null Samochód jest od tego żeby jeździł, a nie żeby przy nim grzebać znam takich ktorzy czerpia przyjemnosc z tego ze np sami wymienia sobie kola i w ogole lubia i podejmuja sie roznych ... recznych robotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.05.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Bo sie odksztalcaja? Ja jestm jak najbardziej za umywalka (toaleta generalnie) przy garazu. Facet zawsze grzebie przy aucie, mniej czy wiecej, ale grzebie, potem brudny i za potrzeba musi biec do domu. A jeszcze kiedy garaz jest wolnostojacy, w ogole bym sie nie zastanawiala chyba jednak nie każdy. Róbcie ścianę, możecie ją wykorzystać z dwój stron - półki/ podwieszenie cokolwiek. Ja mam zlew bezpośrednio w garażu, fajna sprawa - ale nie do grzebania w samochodzie, tylko do mycia butów na przykład czy strasznie brudnej szmaty czy nabierania ciepłej wody do mycia rowerka czy cokolwiek innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 10.05.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 u mnie też nie ma faceta, który grzebie w samochodzie. Jedyne czynności to wlanie płynu do spryskiwacza, no i ewentualnie sporadycznie sprawdzenie oleju, aha i wytrzepanie dywaników co do ściany Madeleine ma rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 10.05.2012 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 u mnie też nie ma takiego facet, co by grzebał przy samochodzie, ale za to grzebie we wszystkimi innym - od kosiarki przez wiertarkę po _wstawić_dowolne_elektronarzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 10.05.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 A kto będzie mył ten wc w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.05.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Moorela, zadałaś kluczowe pytanie Tez sie nad tym zastanawiałam. Do teog wyobraźnia mi pracuje i założyłam, że na grilu ktoś isę upije, pójdzie siusiać do garażu i wszystko zasika, albo co gorsza zarzyga. Być może Pan ogrodnik (czy inny dowolny fachman) będzie musiał skorzystać, Pan strażak , ktory regularnie wypompowuje wodę z rowu retencyjnego przy naszej działce itd Czyli błe. Pewnie możnaby zrobić tak, żeby wszystko Karcherem polać, czyli dodatkowo odpływ liniowy/kratkowy w podłodze zamontować Własnie chyba sie sama zniechęciłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2012 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 znam takich ktorzy czerpia przyjemnosc z tego ze np sami wymienia sobie kola wyważą też sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 wg mnie czas grzebania przy samochodach się skonczył - ilość elektroniki sprawia, ze samemu to mozna poziom oleju i plynu hamulcowego sprawdzić, dolać płynu do spryskiwacza, sprawdzić cśnienie w kołach, posprzatać wnętrze auta.kibel w garażu nawet w wolnostojącym uważam za rzecz zbędną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 wyważą też sami? Nie napisalam "opony" wg mnie czas grzebania przy samochodach się skonczył - ilość elektroniki sprawia, ze samemu to mozna poziom oleju i plynu hamulcowego sprawdzić, dolać płynu do spryskiwacza, sprawdzić cśnienie w kołach, posprzatać wnętrze auta. kibel w garażu nawet w wolnostojącym uważam za rzecz zbędną. oczywiscie ze uogolnilam piszac o grzebaniu w samochodzie. W domach czesto garaz sluzy dodatkowo jako warsztat (vide domowy warsztat forumowego majkiego) i sa takie czynnosci ktore naturalnie idzie sie zrobic do garazu, bo po co fajdac w salonie. Chociazby to co napisala Tatarak o kosiarce. W wolnostojacym bym zrobila na bank, w swoim tez bym dzis myslala nad tym. Bylam u Anuli i ma zrobiony dodatkowy kibelek w garazu (garaz w bryle), taki wolnostojacy po prostu i to tez jest super rozwiazanie w ktorym widze potencjal. Bieganie z ogrodu ufajdanym w ziemi przez pol domu do czysciutkiej toalety nie moze byc wygodne. No a juz grillujacych gosci rzygajacych i wstawionych do tego stopnia ze nie trafiaja w punkt na pewno bym wolala widziec wlasnie w takim roboczym kibelku niz w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.05.2012 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Nie napisalam "opony" wyważa się felgi z oponami, zwane potocznie kołami a nie opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 10.05.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 wyważa się felgi z oponami, zwane potocznie kołami a nie opony ok, Ty wywazasz kola po kazdej ich wymianie, 2 razy w roku, Twoja sprawa. Ani mi sie nie chce w to wnikac ani o tym dyskutowac "Zgodnie z wytycznymi kola zaleca sie wywazac: -zawsze, gdy OPONA jest zdejmowana z felgi (na przykład przy okazji sezonowej wymiany OPON), -warto odwiedzić serwis celem KONTROLI wyważenia raz na 5 tys. km" Tyle mam w temacie do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwerson 11.05.2012 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 sheenaz, salik - gdzie zamawiacie Tikkurilę? w necie? macie namierzony sklep z dobrymi cenami? Tikkurila ma bajerancką stronkę z zestawami kolorów, wzornikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 11.05.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 BeataWernika witamy i zapraszamy. Nas cena Hoermanna tez zwaliła z nóg. Drzwi wybieraliśmy długo i koniec końców zamówiliśmy w Łomiankach super ciepłe otwierane na zewn. w firmie Hardmet. http://hardmet.com.pl/cieple_drzwi.php W sieci nie ma żadnej negatywnej opinii o tej firmie, co mam nadzieję dobrze świadczy. Robią drzwi wg Twojego pomyslu lub możesz skorzystać z gotowych wzorów. Z właścicielem spotkaliśmy sie 3 razy obgadać szczególy techniczne, wrażenia bardzo dobre. Drzwi mamy mieć do końca czerwca, wtedy coś wiecej powiemy. Saliku, bardzo dziekuje! Dostalam wycene i nie umarlam Jeszcze sprawdze ile nasz stolarz od drzwi by wziął za drewniane i bedziemy zamawiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.05.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 wg mnie czas grzebania przy samochodach się skonczył - ilość elektroniki sprawia, ze samemu to mozna poziom oleju i plynu hamulcowego sprawdzić, dolać płynu do spryskiwacza, sprawdzić cśnienie w kołach, posprzatać wnętrze auta. kibel w garażu nawet w wolnostojącym uważam za rzecz zbędną. ja sobie nie bardzo wyobrażam opcję pt. przychodzi listonosz/robotnik/whatever i mówi, że chciałby skorzystać z toalety i prowadzi się go do wolnostojącego garażu Ale może mało asertywna jestem i nie mam wejścia do domu dla służby Albo za mały dom. Aczkolwiek łatwiej jest chociażby wylać wiadro z brudną wodą do toalety niż zlewu, nawet gospodarczego, czy zresztą kratki w podłodze (chociaż ta ostatnia zdecydowanie tańsza, acz problematyczna ze względu na przepisy - bo do kanalizacji kratki garażowej przecież podpiąć nie można). oczywiscie ze uogolnilam piszac o grzebaniu w samochodzie. W domach czesto garaz sluzy dodatkowo jako warsztat (vide domowy warsztat forumowego majkiego) i sa takie czynnosci ktore naturalnie idzie sie zrobic do garazu, bo po co fajdac w salonie. Chociazby to co napisala Tatarak o kosiarce. niektórzy to podobno nawet pranie w garażu suszą No a juz grillujacych gosci rzygajacych i wstawionych do tego stopnia ze nie trafiaja w punkt na pewno bym wolala widziec wlasnie w takim roboczym kibelku niz w domu na pewno da się ich zdyscyplinować, aby chodzili do garażu, nie do domu, zwłaszcza, jak impreza w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 11.05.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 na pewno da się ich zdyscyplinować, aby chodzili do garażu, nie do domu, zwłaszcza, jak impreza w salonie No albo impreza w salonie przy stole, (potem na kanapie ) pelna kulturka, albo grill dworze w buciorach. Dwie imprezy, dwa swiaty, dwa kible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.05.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 fakt, kinderparty wyłącznie w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.05.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2012 dziewczęta, ubawiłam się do łez przy Waszych rozważaniach kibelkowych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts