Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Do teog wyobraźnia mi pracuje i założyłam, że na grilu ktoś isę upije, pójdzie siusiać do garażu i wszystko zasika, albo co gorsza zarzyga. Być może Pan ogrodnik (czy inny dowolny fachman) będzie musiał skorzystać, Pan strażak , ktory regularnie wypompowuje wodę z rowu retencyjnego przy naszej działce itd :)

Sheenaz, jeszcze może być kominiarz z rotawirusem ;)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Salik czyli planujesz dać jeden raz Śnieżkę ,a potem dwa razy Tikurillę?A gruntujecie jakimś gruntem?

Salik wy macie w prysznicu odpływ liniowy aco? zadowolenie jaka wysokość,muszę dzisiaj zamówić i wybrać między nim a kesselem.Nie wiem jaka jakościowa różnica ,czy wogóle istnieje

Edytowane przez Barbara74

Czy ktoś z Was, z już pomalowanymi ścianami, dawał np. Śnieżkę jako grunt pod inną farbę?

Nasz wykończeniowiec poleca Śnieżkę, bo jest o 40% tańsza niż np. podkład Tikkurili Optiva Primer, a podobno tak samo dobrze kryje.

No u nas tak bylo pod Kabe (pod Ralstona tez)

Oczywiscie w Kabe mowili ze tak nie mozna, wykonawca twierdzil ze to czcze gadanie. I takie odbijanie pileczki, a inwestor jak zwykle zapedzony w kozi rog

Monia - czyli podkład robiliście Śnieżką?

I jakieś wrażenia?

Co do odpływów, to muszę poprosić żonę żeby zerknęła, bo ja muszę pilnować panów z Tapisu (którzy np. nie przywieźli jakieś elementu, który umożliwi podłączenie dopływu powietrza z zewnątrz).

Monia - czyli podkład robiliście Śnieżką?

I jakieś wrażenia?

Co do odpływów, to muszę poprosić żonę żeby zerknęła, bo ja muszę pilnować panów z Tapisu (którzy np. nie przywieźli jakieś elementu, który umożliwi podłączenie dopływu powietrza z zewnątrz).

Salik to poproś żonkę ,bo ja już chcę klikać kup teraz;);, zależy mi aby go mieć w poniedziałek.

Czyli rozumiem ,że montują Wam kozę, to cykajcie zdjęcia.

Powiedz mi jeszcze z tym doprowadzeniem powietrza znaczy ,że rura musi wejść pod kozę -trochę tak to nieelegancko zabrzmiało :)

Basia,

Mamy Aco, ten płytki, bo musiał leżec na rurach. Jakościowo wygląda bardzo dobrze.

Dokładnie ten model:

http://allegro.pl/aco-odplyw-liniowy-prysznicowy-h-65mm-tile-l-785-i2345022772.html

Drugi mamy Wiper - tez ok.

Co do farb. to ma byc tak jak napisalaś 1x grunt Sniezka, 2x farba Tikkurila.

No i jest zonk.

Poza brakiem kroćca do podpięcia powietrza z zewnątrz, okazało się że rura stalowa z systemu Westfire nie pasuje do rury od komina.

Wykonałem więc tzw. szybki telefon do przyjaciela czyli producenta komina Jeremias i okazało się że brakuje nam złączki redukcyjnej.

Pan powiedział że złączkę się zamawia pod konkretną kozę, więc nie montuje się jej standardowo z kominem.

Można oczywiście tę złączkę zamówić - standardowe rozmiary leżą w magazynie.

No ale na dzisiaj nic nie będzie.

Panowie z Tapisu sobie przypomnieli że znają kogoś w okolicy kto takie rzeczy sprzedaje, więc pojechali poszukać.

Jak nie da rady, to dzisiaj nici z montażu, bo nie mając złączki nie można zbudować całości komina :(

kurcze, fatalnie :(

może coś skombinują. Szkoda, że Jeremias wcześniej takich informacji nie podał.

Nam z Pary mówili, że można dać Śnieżkę.

Farbami BM maluje Basia KRK.

Co do fug, tak jak napisała Tatarak - kwestia gustu i jak było planowane. U nas wszystkie są jak najbardziej zbliżone kolorystycznie, ale w łazience do cegiełek damy takie, które będą się odróżniać.

Właśnie tak to zawsze wygląda,a powinni mówić i informować- to tak odnośnie kominka-wkurzam się,bo czekałam na foty :bash:

Z fugami popieram kwestia gustu,niestety czasami nie wiemy co by lepiej wyglądało.Moje obecnie kładzione kafle gdyby były 30x60 i chciałabym uzyskać efekt naturalna podłoga i wyglad kafla jak kamień to bym dała odrózniającą się fugę -szarą.Przy obecnym rozmiarze daję czarną-a w zasadzie muszę się zastanowić :)

To samo z cegiełkami ,które idą do chłopców,gdybym dała je czarne to zarówno mam na zdjęciu z czarnymi fugami i szarymi-tak jak na zdjęciu producenta-zapraszam do mojego dziennika tam te same kafle cegiełki są z różnymi fugami.

Sheenaz a odpływ wipera jest ok?jaką macie jego wysokość ,szukam max. 8 cm i chyba wipera ją też mają?

Odpowiem Ci tutaj co by u Anuli nie zaśmiecać. Drzwi robił stolarz wg naszych wytycznych

http://images45.fotosik.pl/1149/13547ddee1a03762.jpg

Szparka jest naprawde minimalna.

Witaj Makul,

O ile dobrze zajarzyłam to Salikowi chodzi o drzwi wewnetrzne - masz takie jak Annula ? Zlicowane ze sciana ale otwierane do wewnatrz nie do zewnątrz.

BTW drzwi zew sliczne - drewniane i malowane na szaro tak? Skoro stolarz wam je robil? Mozna wiedziec ile z takim świetlikiem kosztowały Was takie drzwi?

Moorela, jakaś farba strukturalna czy coś - nei wnikałam w technologię. Nakłada sie warstwę ok 2mm na ścianę i wychodzi takie coś:

http://www.art-malarz.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=40&Itemid=43

Jeśli sie nie wie, że to nie oryginalne płyty betonowe to się nie kapniesz nawet w dotyku.

Edytowane przez sheenaz