Moorela 13.05.2012 01:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Do teog wyobraźnia mi pracuje i założyłam, że na grilu ktoś isę upije, pójdzie siusiać do garażu i wszystko zasika, albo co gorsza zarzyga. Być może Pan ogrodnik (czy inny dowolny fachman) będzie musiał skorzystać, Pan strażak , ktory regularnie wypompowuje wodę z rowu retencyjnego przy naszej działce itd Sheenaz, jeszcze może być kominiarz z rotawirusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ze zlewającą sie fugą, to chyba kwestia gustu daj znac, jak westfire będzie gotowy, bo mi kciuki potrzebne do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.05.2012 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Czy ktoś z Was, z już pomalowanymi ścianami, dawał np. Śnieżkę jako grunt pod inną farbę?Nasz wykończeniowiec poleca Śnieżkę, bo jest o 40% tańsza niż np. podkład Tikkurili Optiva Primer, a podobno tak samo dobrze kryje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.05.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 ktoś na grupie wrocławskiej tak robił i sobie chwalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.05.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 (edytowane) Salik czyli planujesz dać jeden raz Śnieżkę ,a potem dwa razy Tikurillę?A gruntujecie jakimś gruntem?Salik wy macie w prysznicu odpływ liniowy aco? zadowolenie jaka wysokość,muszę dzisiaj zamówić i wybrać między nim a kesselem.Nie wiem jaka jakościowa różnica ,czy wogóle istnieje Edytowane 18 Maja 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 18.05.2012 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Czy ktoś z Was, z już pomalowanymi ścianami, dawał np. Śnieżkę jako grunt pod inną farbę? Nasz wykończeniowiec poleca Śnieżkę, bo jest o 40% tańsza niż np. podkład Tikkurili Optiva Primer, a podobno tak samo dobrze kryje. No u nas tak bylo pod Kabe (pod Ralstona tez) Oczywiscie w Kabe mowili ze tak nie mozna, wykonawca twierdzil ze to czcze gadanie. I takie odbijanie pileczki, a inwestor jak zwykle zapedzony w kozi rog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.05.2012 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Monia - czyli podkład robiliście Śnieżką?I jakieś wrażenia? Co do odpływów, to muszę poprosić żonę żeby zerknęła, bo ja muszę pilnować panów z Tapisu (którzy np. nie przywieźli jakieś elementu, który umożliwi podłączenie dopływu powietrza z zewnątrz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.05.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Monia - czyli podkład robiliście Śnieżką? I jakieś wrażenia? Co do odpływów, to muszę poprosić żonę żeby zerknęła, bo ja muszę pilnować panów z Tapisu (którzy np. nie przywieźli jakieś elementu, który umożliwi podłączenie dopływu powietrza z zewnątrz). Salik to poproś żonkę ,bo ja już chcę klikać kup teraz;);, zależy mi aby go mieć w poniedziałek. Czyli rozumiem ,że montują Wam kozę, to cykajcie zdjęcia. Powiedz mi jeszcze z tym doprowadzeniem powietrza znaczy ,że rura musi wejść pod kozę -trochę tak to nieelegancko zabrzmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.05.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Basia,Mamy Aco, ten płytki, bo musiał leżec na rurach. Jakościowo wygląda bardzo dobrze.Dokładnie ten model:http://allegro.pl/aco-odplyw-liniowy-prysznicowy-h-65mm-tile-l-785-i2345022772.html Drugi mamy Wiper - tez ok. Co do farb. to ma byc tak jak napisalaś 1x grunt Sniezka, 2x farba Tikkurila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 18.05.2012 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 No i jest zonk. Poza brakiem kroćca do podpięcia powietrza z zewnątrz, okazało się że rura stalowa z systemu Westfire nie pasuje do rury od komina. Wykonałem więc tzw. szybki telefon do przyjaciela czyli producenta komina Jeremias i okazało się że brakuje nam złączki redukcyjnej. Pan powiedział że złączkę się zamawia pod konkretną kozę, więc nie montuje się jej standardowo z kominem. Można oczywiście tę złączkę zamówić - standardowe rozmiary leżą w magazynie. No ale na dzisiaj nic nie będzie. Panowie z Tapisu sobie przypomnieli że znają kogoś w okolicy kto takie rzeczy sprzedaje, więc pojechali poszukać. Jak nie da rady, to dzisiaj nici z montażu, bo nie mając złączki nie można zbudować całości komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.05.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 kurcze, fatalnie może coś skombinują. Szkoda, że Jeremias wcześniej takich informacji nie podał. Nam z Pary mówili, że można dać Śnieżkę. Farbami BM maluje Basia KRK. Co do fug, tak jak napisała Tatarak - kwestia gustu i jak było planowane. U nas wszystkie są jak najbardziej zbliżone kolorystycznie, ale w łazience do cegiełek damy takie, które będą się odróżniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 18.05.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Właśnie tak to zawsze wygląda,a powinni mówić i informować- to tak odnośnie kominka-wkurzam się,bo czekałam na foty Z fugami popieram kwestia gustu,niestety czasami nie wiemy co by lepiej wyglądało.Moje obecnie kładzione kafle gdyby były 30x60 i chciałabym uzyskać efekt naturalna podłoga i wyglad kafla jak kamień to bym dała odrózniającą się fugę -szarą.Przy obecnym rozmiarze daję czarną-a w zasadzie muszę się zastanowić To samo z cegiełkami ,które idą do chłopców,gdybym dała je czarne to zarówno mam na zdjęciu z czarnymi fugami i szarymi-tak jak na zdjęciu producenta-zapraszam do mojego dziennika tam te same kafle cegiełki są z różnymi fugami. Sheenaz a odpływ wipera jest ok?jaką macie jego wysokość ,szukam max. 8 cm i chyba wipera ją też mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 19.05.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 Odpowiem Ci tutaj co by u Anuli nie zaśmiecać. Drzwi robił stolarz wg naszych wytycznychhttp://images45.fotosik.pl/1149/13547ddee1a03762.jpg Szparka jest naprawde minimalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 21.05.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Odpowiem Ci tutaj co by u Anuli nie zaśmiecać. Drzwi robił stolarz wg naszych wytycznych http://images45.fotosik.pl/1149/13547ddee1a03762.jpg Szparka jest naprawde minimalna. Witaj Makul, O ile dobrze zajarzyłam to Salikowi chodzi o drzwi wewnetrzne - masz takie jak Annula ? Zlicowane ze sciana ale otwierane do wewnatrz nie do zewnątrz. BTW drzwi zew sliczne - drewniane i malowane na szaro tak? Skoro stolarz wam je robil? Mozna wiedziec ile z takim świetlikiem kosztowały Was takie drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 21.05.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 o kurka feluś to nie zjarzyłam , myślałam że chodzi o zew. . Reszta poszła na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 21.05.2012 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Ano chodziło o drzwi wewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.05.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Barbara, Wiper jest z wygladu bardzo ok, ale my mamy ten gleboki. Wykończenioweic nie miał żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.05.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 Sheenaz, Salik, o co chodzi z tą imitacją betonu? Jak to jest robione? Fototapeta jakaś, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 22.05.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 (edytowane) Moorela, jakaś farba strukturalna czy coś - nei wnikałam w technologię. Nakłada sie warstwę ok 2mm na ścianę i wychodzi takie coś:http://www.art-malarz.pl/index.php?option=com_phocagallery&view=category&id=40&Itemid=43Jeśli sie nie wie, że to nie oryginalne płyty betonowe to się nie kapniesz nawet w dotyku. Edytowane 22 Maja 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 22.05.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 No żartujesz!! Świetnie to wygląda i nie ma zabawy z montażem ciężkich kloców betonowych!! Miałam sprawić sobie płyty betonowe wokół kominka i do kuchni między szafkami, ciekawe, czy to zdałoby egzamin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts