Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziewczyny skoro lubicie betony zobaczcie sobie fotorelacje z ich wykonywania u Edyty http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131091-Moja-CHOMICZOWKA/page101

Z tego co wiem robil to inny fachura ale efekt rownie znakomity :yes:(sheenaz mam nadzieje ze sie nie gniewasz za te reklame :D) Z jakich rejonow jest ten Twoj Pan od betonu?

TEraz zobaczylam ze u was wiecej tego betonu-super efekt :yes: Sheenaz a gsoc tez naklejal wam plyty g-k zeby pozniej moc zrobic te dziurki i podzialy?

Kusi mnie taki betonik do łazienki i salonu ale moj maz nie jest JESZCZE przekonany :no: Wczesniej pokazywalam mu plyty wiec pewnie i cena go odstarszyla .Teraz jest bardziej przyjazna mozliwosc wykonania tego wiec moze sie skusi .Mozesz podac na priv jak Twoj artysta liczyl sobie swoja prace?

kakusek, nie mamy pod betonem plyt g-k.

Dziury sa wycinane w ścianie. Są dośc płytkie. Efekt glebokości uzyskany przez pomalowanie dziur ciut ciemniejszym tynkiem.

Nie ma problemu z kablami w ścianie a ni innym ustrojstwem, podczas wycinania dziur się do nich nie dociera.

Edytowane przez sheenaz

Dzięki wszystkim :)

Mayland, nie mam takiego zdjęcia, postaram sie dziś coś pstryknąć i podesłać.

Balbina, tak to My Waye.

wojgoc, nie oczekuję, że każdego zachwyci :) Przyzwyczajona jestem, że większość ludzi w realu na mój dom reaguje jednak chłodno. Ważne, że jest tak jak chciałam, żeby było :)

Co do garazy podziemnych. Lubię te klimaty. Zwłaszcza gdy są na tyle długie i płaskie, żeby na rolkach i hulajnodze jeżdzić :)

wojgoc, chyba nie zazdrość, raczej to że w okolicy się wyróznia. U nas na około są same dworki i prl-owskie kostki. Zachwyt wzbudzją domy z mansardowym dachem.

A jesli już 2-spadowy sie jakiś trafi to z 1m okapem.

Już kilka osób nas pytalo dlaczego dach bez okapu, przeciez bedzie sie brudzić/ zaciekać/ śnieg nas zimą zabije* :)

No i jak można dom bez balkonów wybudować - gdzie ja kwiatki powieszę :)

Ot, tak wygląda budowanie się w najstarszej wsi w okolicy

*) proszę sobie wybrać

jak chodzę po brukselskich ulicach to 90% domów ma dachy bez okapów, a z tego 60% schowane rynny. a ilosc opadów jest co najmniej 2x taka jak w Polsce i nic się nie brudzi - fakt, ze wiekszość domów ma wykończenie z cegiełek.

sam sie teraz dziwię, czemu u nas tyle dachówma te chore okapy - sam mam taki zresztą

Już kilka osób nas pytalo dlaczego dach bez okapu, przeciez bedzie sie brudzić/ zaciekać/ śnieg nas zimą zabije* :)

dobre :) jak nam cieśle zaczęli więźbę stawiać, to na ulicę wybiegł do mnie przejęty sąsiad i zmartwiony doniósł, że nam krokwie coś za krótko przycięli i gdzie my teraz podbitkę damy ;)

Tatarak, niezłe :lol2:

Ja też okapu nie mam, ale szczerze mówiąc żałuję. Cóż, next time.

Sheenaz, nie pytajcie ludzi o zdanie ;)

My mamy w sumie podobnie, jak u Was - i beton, i układ ścian z wejściem i strefą wejściową. I ja zrobiłam u nas inaczej - mniej betonu, bo potraktowałam go jako akcent, nie motyw przewodni. A kozę większą. Wygląda - inaczej :) Ale to przecież nie znaczy, że u Was brzydko.