Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

Madelaine, nie pytamy ludzi o zdanie. Po prostu tuż obok ktoś sie buduje i widzę i słyszę, że tam się ludzie w kolejce ustawiają do oglądania gołych murów :)

Nasze domy z tej samej pracowni wyszły, układ wewnętrzny prawie taki sam, ale mój jest stodołowaty ,a tamten ma metrowe okapy i ogromniastą lukarnę.

Idę oglądać zdjecia u Ciebie :)

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja też lubię kolory :) widzieliście gdzieś podobne rozwiązanie na żywo?

pokrzywy świadczą o tym, że macie żyzną ziemię (zasobną w azot). Wyrwanie chwastów to może być dobry początek, ale ile macie powierzchni? bo to jest moim zdaniem najlepszy sposób walki z chwastami (wyrywanie), ale na hektarach - nie do wykonania. Napisz coś więcej o tej ziemi - sprawdź, czy jest gliniasta, czy piaszczysta (pisałam ostatnio chyba u Mooreli). jeśli masz konkretne oczekiwania (np chcesz wrzosowisko), to trzeba też sprawdzić odczyn ziemi. Oczywiście sprzątnąć wszelki gruz itp. Czy po tym ogródku jeździły ciężkie maszyny, czy wcześniej był np. warzywniak?

Tatarak, no co ja poradze na to, ze lubię kolory :)

A przy okazji, poradż jak przygotować ogrodek do sadzenia roślin. Zakładam, że wyrwanie chwastów nei wystarczy, bo zachwaszczony totalnie - dorodne pokrzywy, babka, mlecz, maliny i coś tam jeszcze.

Właśnie sheenaz ja też ostatnio stwierdziłam, że trzeba zacząć coś myśleć o tym ogrodzie i molestuję Tataraka.