Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bo wysoko :) Widać na przejściach. Na schodach jest 100, a na górze 110 cm. I ta wysokość jest idealna. Można bezpiecznie się oprzeć, wychylić.

Biorę niską Stuvę. Obok tego będzie tej samej wielkości komoda albo komoda na dole, a na górze szafka z drzwiczkami. Nie wiem jeszcze jak zrobić. Może drzwiczki, a w środku zamontuję kosze wysuwane. Mamy też kupioną ławę Stuva. Skręciłyśmy w weekend, ale na razie bez przodu. Kupiliśmy zielony, a Mała stwierdziła, że chce biały. Chyba przekonała się do białego, bo jak zobaczyła pokój nawet się nie zająknęła o różowej ścianie :)

nie ma. Jest tapeta do kolorowania już z paroma rysunkami. Dlatego właśnie napisałam, że nie ma i nawet nie pytała o nią. Wybierała ustawienia mebli i wybrała sobie lampę - http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90211263/ Nie wiem na ile to światło będzie mocne w tych taśmach.

fajne to światełko :) a ja wypatrzyłam w Julu (to się odmienia?) taką żarówkę ledową, co może mieć jakies miliardy kolorów zmieniane na pilota, kosztuje ok. 100 i zastanawiam się, czy nie namówić Juniora na taką żarówkę i zwykły prosty klosz (jako alternatywę dla różowych kryształów ;) w końcu takie zmienianie kolorów i jasności pilotem to jest niezły szpan ;)

większy na pewno niż kryształki ;)

Taki gadżet powinien robić wrażenie :) Wytłumacz mu, że żarówka będzie zmieniać kolory w zależności od decyzji kapitana statku pirackiego ;)

A co w ogóle jest w tej Juli (to chyba rodzaj żeński).

Światełko fajne, tylko ten środek mocno się błyszczy, ale pal sześć. Byle świeciło na tyle mocno, że będzie jasno.

Witam,

jesteśmy na etapie budowy ścian nośnych (porotherm) i zastanawiamy się nad materiałem na ściany działowe, po intensywnych przeszukiwaniach internetu trafiłam na wasz dziennik i ścianki z silki. Nasz majster powiedział że wybuduje z czego chcemy, ale wg niego najlepszy pod względem wytrzymałościowym jest porotherm. Ważne dla nas jest aby ścianki były dobrą izolacją akustyczną a to przy poro podobno ciężko uzyskać no i wiadomo z wierceniem dziur też może być różnie. Czy ścianki z silki były waszym wyborem czy tak zasugerował architekt w projekcie? generalnie moje pytanie czy mieliście rozterki co do ścianek działowych z poro? Trochę się rozpisałam ale już sama nie wiem jaką decyzję podjać:confused:

Hej, Zadałam to pytanie na forum wnętrzarskim ,ale nikt nie odpisuje, więc może tu ktoś pomoże.

Chcemy zamówić kabiny na wymiar u szklarza mocowane bezpośrenio do płytek na podłodze i ten proponuje nie dawać żadnych uszczelek, twierdząć, że one z czasem się pobrudzą i to będzie niestetycznie wygladać przy zupełnie przezroczystym szkle.

Czy tak się robi?

Czy kabina bez uszczelek w ogole się sprawdzi.

Edytowane przez sheenaz

justkas,

Silkę wybraliśmy sami i więcej nie wybralibysmy. Fatlanie się w tym kuje, do tego jest cholernie ciężka.

Teraz działówki chyba postawilibysmy z ytonga. nie chceliśmy ceramiki na dzialowych, z powodu jej kruchości. Podono trudno się na nich wiesza szafki i inne cięzkie meble.

Bezposrednio do plytek czy w szynie?

Chociaz chyba tak czy tak musi to byc uszczelnione.

Nie kojarze jak ma Anula, ale ma kabiny na zamowienie montowane do podlogi . Wiem ze na poczatku miala problemy z podciekajaca woda w jednym prysznicu

Ostatnio Balbina mi tez o tym opowiadala. Popytaj u nich

Chcemy zamówić kabiny na wymiar u szklarza mocowane bezpośrenio do płytek na podłodze i ten proponuje nie dawać żadnych uszczelek, twierdząć, że one z czasem się pobrudzą i to będzie niestetycznie wygladać przy zupełnie przezroczystym szkle.

Czy tak się robi?

Sheenaz, u nas kabina bezpośrednio na płytkach stoi, bez uszczelek, tylko przezroczysty silikon jako uszczelnienie, ale zrobione tak, że go w ogole nie widać.