monsanbia 13.07.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2012 No tak, ale silikon to nie uszczelki Ale uszczelnienie silikon wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 16.07.2012 01:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ja rok temu kupiłam pralkę Whirpoola z serii 6-ty zmysł Aqua Steam. Jest ich sporo, dokładnego typu niestety nie wiem, który ja mam. Mam wsad 8 kg, odświeżanie parowe, pranie parą, wirowanie do obrotów 1400 i z tego co pamiętam klasę energetyczną A+. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Salik, nie zgłębiałam tematu pralek. Pamiętam jedynie, że swoją pralkę (chyba Siemensa) mocno zachwalała Efilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Pamiętam jedynie, że swoją pralkę (chyba Siemensa) mocno zachwalała Efilo. Tak, to byl Siemens Tez mam S i nie narzekam, natomiast nie widze roznicy miedzy nia a pralka w poprzednim mieszkaniu ponad 3 razy tansza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.07.2012 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ten Siemens kosztuje ok. 1300zł, więc trochę trudno dostać sensowną i tańszą pralkę z 7kg wsadem Co do kryteriów - w płycie nie miał dla nas znaczenia slider, więc wygrała Teka. W zmywarce bardzo istotne było światło w środku zmywarki, co w tej klasie cenowej pozostawiło tylko Electroluxa. Podobnie było z zamrażarką (mały wybór poniżej 2k), chłodziarki kosztują, ile kosztują. Ogólnie liczyło się zużycie prądu (szczególnie dla sprzętów które będą używane codziennie) oraz zużycie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 no to fajnie, że macie już wybór za sobą. Kiedy planujecie zakup i montaż kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 16.07.2012 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 No właśnie nie do końca mamy wszystko jeszcze wybrane Choćby ta pralka... No i okap. Zakup kilka dni przed montażem kuchni, żeby nie stało. Montaż kuchni - wstępnie pod koniec lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 ale jeśli macie starą pralkę, to chyba nie ma musu, żeby do nowego domu koniecznie od razu kupować nową? możecie się jeszcze pozastanawiać, dopóki nie odmówi współpracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.07.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Tatarak, pralke niby mamy, ale starą i od 2 miesięcy nam cieknie (ok. pol skzlanki wody wylatuje przy kazdym praniu). Gdy sie przeprowadzimy, powędruje w darze do pobliskiej stajni, stąd plany zakupowe nowej. adk, dzięki, na Whirlpoola nie zerkaliśmy. Spirea, kuchnię własciwie mamy. Muszę jeszcze dokupić / podmienić kilka rzeczy w ikei, zamówić agd, fronty do dolnych szafek, blat i tyle (a raczej aż tyle).Czekamy na ostatnią wizytę glazurnika. I po niej ruszymy z kuchnią i meblami. Powinnam się zabrać za zamawianie światła i zamówienie mebli do 1 łazienki,garderoby i ze 2 szafki do salonu ale jakoś mi się nie chce. Słuchajcie, jakie macie zawory do wody. Schell czy coś innego, z filtrem (sitkiem) czy bez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2012 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 ojciec mojej przyjaciółki od 20 lat zajmuje się zawodowo serwisowaniem pralek i mówi, że jak klient kupi Siemensa, to jest dla niego stracony wiec my ostatnio kupiliśmy Siemensa te zawory to w którym miejscu "jakie mamy?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 ojciec mojej przyjaciółki od 20 lat zajmuje się zawodowo serwisowaniem pralek i mówi, że jak klient kupi Siemensa, to jest dla niego stracony wiec my ostatnio kupiliśmy Siemensa Dlatego Anuli Siemens padl juz 2 razy Dobrze ze na gwarancji Ja kupowalam zawory w Platformie. Wybieralam jakies posrednie, nie najtansze (za 15zl) i nie najdrozsze (za 60zl) , z filtrem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 16.07.2012 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 nie wiem, o jakich zaworach mówicie. Chodzi o te kurki przy ujęciach wody? Jeśli tak, to ja mam jakieś Arko. Brał wykończeniowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2012 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 nie wiem, o jakich zaworach mówicie. Chodzi o te kurki przy ujęciach wody? Jeśli tak, to ja mam jakieś Arko. Brał wykończeniowiec. Ja mowie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.07.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Zawory przy kurkach Niby pierdólka, ale jak policzylam to jakies 17 sztuk potrzebujemy, więc sporo pierdólek, do tego sa w cenie od kilku do kilkudizesieciu zlotych.. Co daje konkretną kwotę. A syfon do bidetu to macie chromowany czy plastikowy? Przy pralkach wyprawiam fanaberie Połowa pralek odpadla po obejrzeniu szufladki na plyn/proszek. Nie znosze tego czyscic, wiec skoro już jest to najlepiej, zeby byla maksymalnie obła. Co do Siemensa to mielismy juz i .. pralka jak pralka. Nie zakochałam się, ale też nie skreślam producenta, za to suszarka tej firmy to mnie wręcz irytowała a konkretnie szufladka na kłaki w suszarce - ciągle była zakłaczona i tylko odkurzaczem dalo radę ją czyścić. Każda kolejna suszarka będzie z szufladka na drzwiach, bo wystarczy ją tylko wytrzepać. Ha, zauważyłam, że zupełnie przypadkiem dążę do tego, żeby mieć sprzety różnych marek. A teraz szukamy okapu do zabudowy w szafce. Macie jakieś doświadczenia firmami Akpo albo Toflesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dlatego Anuli Siemens padl juz 2 razy Dobrze ze na gwarancji a mojemu znajomemu w Toyocie Avensis rozleciał się silnik po przejechaniu 80 tysięcy kilometrów - był pierwszym właścicielem, miał auto niecały rok, kochał je i hołubił. ale takie rzeczy się zdarzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.07.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 nie wiem, o jakich zaworach mówicie. Chodzi o te kurki przy ujęciach wody? Jeśli tak, to ja mam jakieś Arko. Brał wykończeniowiec. przy ujęciach wody, czyli przed wężykiem do każdej umywalki itp.? to jeszcze jestem na etapie korków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 16.07.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Zawory przy kurkach Niby pierdólka, ale jak policzylam to jakies 17 sztuk potrzebujemy, więc sporo pierdólek, do tego sa w cenie od kilku do kilkudizesieciu zlotych.. Co daje konkretną kwotę. A syfon do bidetu to macie chromowany czy plastikowy? Zgadza sie, i to wcale niemala A syfon do bidetu to macie chromowany czy plastikowy? Plastikowy, taki harmonijkowy, ladnie sie go dalo schowac, co przy tradycyjnym nie bylo wykonalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 17.07.2012 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 Sheenaz, Salik - jeszcze się nie znam na markach ani nie zgłębiałam różnicy między okapami a wyciągami (teraz mam wyciąg). Ale wybierając ten sprzęt zwróćcie uwagę na ilość decybeli jaką okap będzie dawał. U mojej mamy nie da się pogadać w kuchni jak toto ma włączone na 1 biegu. Dlatego też rzadko włącza (przy wentylacji grawitacyjnej słaby pomysł, ale...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 18.07.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Pralkie tesowałam różniaste: Bosh, Siemens, Ariston. Whirpoola ma moja siostra.Odkąd w Siemensie mam opcję opóźnionego startu notorycznie z niego korzystam - wstawiam rano i ustawiam włączenie na dwie godziny przed moim powrotem. Jak przychodzę to świeżo wyprane rozwieszam. Ostatnio to nawet nastawiam pranie wstępne rano (rzeczy dzieciaków po wyjazdach mega brudne) i namoknięte zostawiam w pralce na kilka godzin, żeby "brud w odplamiaczach odleżał i odpuścił" i pranie właściwe włącza się po kilku godzinach. Bardzo wygodny dla mnie program.A pojemnik na proszek raz na jakiś czas wstawiam do umycia w zmywarce;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 18.07.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 ojciec mojej przyjaciółki od 20 lat zajmuje się zawodowo serwisowaniem pralek i mówi, że jak klient kupi Siemensa, to jest dla niego stracony wiec my ostatnio kupiliśmy Siemensa te zawory to w którym miejscu "jakie mamy?" to zależy co kupi:) ja mam suszarkę bebnową- po dwóch latach użytkowania co chwilę się wyłączała i musieliśmy zadzwonić po serwis-przyjechali wyczyścili ( 20 minutek) i skasowali 200zł moja mama ma zmywarkę boscha ( to samo co siemens serwis oczywiście też ten sam)- co chwilę myje byle jak ( model o cenie ok 2500zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts