Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja rok temu kupiłam pralkę Whirpoola z serii 6-ty zmysł Aqua Steam. Jest ich sporo, dokładnego typu niestety nie wiem, który ja mam. Mam wsad 8 kg, odświeżanie parowe, pranie parą, wirowanie do obrotów 1400 i z tego co pamiętam klasę energetyczną A+. Jestem bardzo zadowolona.

Ten Siemens kosztuje ok. 1300zł, więc trochę trudno dostać sensowną i tańszą pralkę z 7kg wsadem :)

Co do kryteriów - w płycie nie miał dla nas znaczenia slider, więc wygrała Teka.

W zmywarce bardzo istotne było światło w środku zmywarki, co w tej klasie cenowej pozostawiło tylko Electroluxa.

Podobnie było z zamrażarką (mały wybór poniżej 2k), chłodziarki kosztują, ile kosztują.

Ogólnie liczyło się zużycie prądu (szczególnie dla sprzętów które będą używane codziennie) oraz zużycie wody.

Tatarak, pralke niby mamy, ale starą i od 2 miesięcy nam cieknie (ok. pol skzlanki wody wylatuje przy kazdym praniu). Gdy sie przeprowadzimy, powędruje w darze do pobliskiej stajni, stąd plany zakupowe nowej.

adk, dzięki, na Whirlpoola nie zerkaliśmy.

Spirea, kuchnię własciwie mamy. Muszę jeszcze dokupić / podmienić kilka rzeczy w ikei, zamówić agd, fronty do dolnych szafek, blat i tyle (a raczej aż tyle).

Czekamy na ostatnią wizytę glazurnika. I po niej ruszymy z kuchnią i meblami.

Powinnam się zabrać za zamawianie światła i zamówienie mebli do 1 łazienki,garderoby i ze 2 szafki do salonu ale jakoś mi się nie chce.

Słuchajcie, jakie macie zawory do wody. Schell czy coś innego, z filtrem (sitkiem) czy bez.

ojciec mojej przyjaciółki od 20 lat zajmuje się zawodowo serwisowaniem pralek i mówi, że jak klient kupi Siemensa, to jest dla niego stracony ;) wiec my ostatnio kupiliśmy Siemensa :)

Dlatego Anuli Siemens padl juz 2 razy :confused: Dobrze ze na gwarancji

Ja kupowalam zawory w Platformie. Wybieralam jakies posrednie, nie najtansze (za 15zl) i nie najdrozsze (za 60zl) , z filtrem

Zawory przy kurkach :) Niby pierdólka, ale jak policzylam to jakies 17 sztuk potrzebujemy, więc sporo pierdólek, do tego sa w cenie od kilku do kilkudizesieciu zlotych.. Co daje konkretną kwotę.

A syfon do bidetu to macie chromowany czy plastikowy?

Przy pralkach wyprawiam fanaberie :) Połowa pralek odpadla po obejrzeniu szufladki na plyn/proszek. Nie znosze tego czyscic, wiec skoro już jest to najlepiej, zeby byla maksymalnie obła.

Co do Siemensa to mielismy juz i .. pralka jak pralka. Nie zakochałam się, ale też nie skreślam producenta, za to suszarka tej firmy to mnie wręcz irytowała a konkretnie szufladka na kłaki w suszarce - ciągle była zakłaczona i tylko odkurzaczem dalo radę ją czyścić. Każda kolejna suszarka będzie z szufladka na drzwiach, bo wystarczy ją tylko wytrzepać.

Ha, zauważyłam, że zupełnie przypadkiem dążę do tego, żeby mieć sprzety różnych marek.

A teraz szukamy okapu do zabudowy w szafce. Macie jakieś doświadczenia firmami Akpo albo Toflesz?

Zawory przy kurkach :) Niby pierdólka, ale jak policzylam to jakies 17 sztuk potrzebujemy, więc sporo pierdólek, do tego sa w cenie od kilku do kilkudizesieciu zlotych.. Co daje konkretną kwotę.

Zgadza sie, i to wcale niemala :sick:

Plastikowy, taki harmonijkowy, ladnie sie go dalo schowac, co przy tradycyjnym nie bylo wykonalne

Sheenaz, Salik - jeszcze się nie znam na markach ani nie zgłębiałam różnicy między okapami a wyciągami (teraz mam wyciąg). Ale wybierając ten sprzęt zwróćcie uwagę na ilość decybeli jaką okap będzie dawał. U mojej mamy nie da się pogadać w kuchni jak toto ma włączone na 1 biegu. Dlatego też rzadko włącza (przy wentylacji grawitacyjnej słaby pomysł, ale...).

Pralkie tesowałam różniaste: Bosh, Siemens, Ariston. Whirpoola ma moja siostra.

Odkąd w Siemensie mam opcję opóźnionego startu notorycznie z niego korzystam - wstawiam rano i ustawiam włączenie na dwie godziny przed moim powrotem. Jak przychodzę to świeżo wyprane rozwieszam. Ostatnio to nawet nastawiam pranie wstępne rano (rzeczy dzieciaków po wyjazdach mega brudne) i namoknięte zostawiam w pralce na kilka godzin, żeby "brud w odplamiaczach odleżał i odpuścił" i pranie właściwe włącza się po kilku godzinach. Bardzo wygodny dla mnie program.

A pojemnik na proszek raz na jakiś czas wstawiam do umycia w zmywarce;)

ojciec mojej przyjaciółki od 20 lat zajmuje się zawodowo serwisowaniem pralek i mówi, że jak klient kupi Siemensa, to jest dla niego stracony ;) wiec my ostatnio kupiliśmy Siemensa :)

te zawory to w którym miejscu "jakie mamy?"

to zależy co kupi:) ja mam suszarkę bebnową- po dwóch latach użytkowania co chwilę się wyłączała i musieliśmy zadzwonić po serwis-przyjechali wyczyścili ( 20 minutek) i skasowali 200zł

moja mama ma zmywarkę boscha ( to samo co siemens serwis oczywiście też ten sam)- co chwilę myje byle jak ( model o cenie ok 2500zł)