Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Madeleine, dzięki za uświadomienie.

Poczytałam trochę i rezygnuję ze święcących typowo do góry lamp. Choć nie planowałam włączać światła na cała noc, a raczej tylko wieczorem.

Malkul, tu do poczytania:

http://www.astro.uni.wroc.pl/ciemna_strona_swiatla/css1/css1.html

Morela, nie zwóciłabym uwagi na odcień bieli gdybyś nei zapyta.

Mamy Godmorgon z umywalkami Norrviken, czyli te:

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRGFmYKZxvm0PKNcmXy5tebibtqDr7I-VKwccLpVRggc5ZiIuH

Odcień bieli umywalki jest raczej mleczny niż śnieznobiały. W każdym razie rózni się od miski Roca Meridien

Nie wiem czy Odensvik to ta sama biel, Norvikken jest z pokruszonego marmuru (czy czegoś tam).

ja mam umywalkę odensvik na białym godmorgonie i są to dwa różne odcienie bieli,ale dla mnie różnica nie jest rażąca, na przeciwległej ścianie mam wc/bidet z linea blue i nawet pomimo prób nie jestem w stanie stwierdzić, czy one są bardziej w kolorze szafki czy umywalki, czy jeszcze innym ;)

ja mam umywalkę odensvik na białym godmorgonie i są to dwa różne odcienie bieli,ale dla mnie różnica nie jest rażąca, na przeciwległej ścianie mam wc/bidet z linea blue i nawet pomimo prób nie jestem w stanie stwierdzić, czy one są bardziej w kolorze szafki czy umywalki, czy jeszcze innym ;)

Czyli bez przesady? :) dzięki Tararak :) wrzucisz do siebie jakieś zdjecie szafki z umywalka? Ale, ale!! To Ty Tatarak chyba "fujowalas" na białą szakfe, hę? ;)

Za dużo tego nawrzucaliście, nie wiem na co mam patrzeć. To po kolei:

- kuchnia wyszła imponująco, zdecydowanie moje klimaty :yes:, ciemna ściana dla mnie faktycznie ciut za ciemna, ale - o ile się łapię w Waszym układzie - to chyba jedna dość krótka ściana w skali całej kuchni, drewniane front bardzo eleganckie - gratuluję efektu! (sąsiad będzie zawiedziony, że wymieniliście kuchnię z niebieskiej na białą ;)), zdecydowanie powalił mnie blat - kamienny jak się domyślam - REWELACJA!;

- garderoba wygląda fajnie, liczę Sheenaz, że jednak się nie ugniesz przed montażem drzwi ;)

- cudna wprost szara mozaika pod prysznicem, do czego służy ta rurka w prysznicu? Ma być powieszona kotara?

- łazienka dzieci też tka, jak lubię, jasna, prosta, kątem oka widzę tam jakąś drewnianą ławeczkę czy co? :D a kabina prysznicowa przy morskiej wannie jest matowa, tak?

- oczywiście najładniejszą łazienkę zrobili sobie rodzice spryciuchy... :yes:

- szklane drzwi efekciarskie, ale to nie moje klimaty, nie mogę piać nad wszystkim, bo brzmiałoby to nieszczerze ;)

Generalnie wszystko tworzy bardzo ładną całość, nie ma tu chyba przypadków. Efekt jest fenomenalny. To zdecydowanie jeden z moich ulubionych domów! GRATULUJĘ i trzymam kciuki za przeprowadzkę.

-