ivy17 15.10.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 domek już taki domowy się staje, razem fajnie to wygląda kuchnia jest super, mega dużo szafek sie udało wam umieścić na takiej powierzchni . Mam pytanie do dolnych szafek , pisaliście ze robil Wam je stolarz do korpusów z Ikei - czy to w stosunku do szafek gotowych duży bardzo koszt. Zastanwiam sie nad taki rozwiązaniem bo zadne szafki w ikea nie śa dla mnie idealne a u was to wyszło bardzo bardz fajnie. Trochę mnie razi tylko biały cokół w szafkach łazieneczki miodzio..takie jak lubię, bez zbędnych ozdobników . Prysznice rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.10.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 (edytowane) Moorela, dzieki Czarna ściana w kuchni ma prawie 3m, ale nie cała widać, bo cześciowo zasłania ją inna ściana. Wydaje mi się za ciemna, ale poczekam z jakimiś zmianami, bo fronty zjaśnieją w ciągu kilku miesięcy (to fornir z orzecha amer.) i pewnie trochę ocieplą kuchnię. Blat to granit, taki sam jak u Balbiny, z tego samego jest parapet. W garderobie drzwi nei będize - mąż się ugiął. Szklane drzwi do garderoby i łazienki to efekt błędów w projekcie. Te otwory dzwiowe miały tylko 80cm szer i żeby ich nie pomniejszać trzeba było dać coś bezfutrynowego. Drewniane drzwi bez futryny jakoś mi nie pasowaly, szklane są ok, choć nie sądziłam, że aż tak w zielony będą wpadać. Ten plus że są otwierane wahadlowo i każdym momencie można je zatrzymać. U dzieci z zielonkawa kabiną wyszło strasznuie zielono, ale mam nadzieję, że da się to przełamać innymi kolorami. To co tam wystaje to jest drewniany taboret brudownik. Brzoza pojawia się jeszcze na półce Geberita i jako oboduwa szafek na kosmetyki. Nasza łazienka najbardziej w lesie jest, bo coś nam nie idzie wieszanie szafek pod umywalki Ta poprzeczka w szarej łazience trzyma szkło, też się zastnawiam czy je nie zmienić na taką montowaną po skosiem, ale tu jeszcze zobaczymy jak się sprawdzui w użytkowaniu. W każdym razie trochę razi. Ivy, za fronty fornirowane zapłaciłalam w sumie 500zl wiecej niz gdybym w ich miejsce kupila ikeowe. Jasny cokół też mi trochę przeszkadza, właśnie się zastanawiam czy jednak na szary go nie wymienić, ale tutaj też poczekam do czasu aż fronty zjasnieją i zobaczę jaki będzie wtedy efekt. Edytowane 15 Października 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.10.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 To co tam wystaje to jest drewniany taboret brudownik. . a moge jakies dodaakowe foto, bo chyba coś takiego mi bedzie potrzebne , bo nie mam gdzie w łazience dać brudownika a ma być ławeczka/taboret. Ivy, za fronty fornirowane zapłaciłalam w sumie 500zl wiecej niz gdybym w ich miejsce kupila ikeowe. . super to wygląda, chyba skusze sie na takie rozwiązanie bo oferta bardzo atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.10.2012 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ten brudownik to Ikea Molger:http://www.ikea.com/hk/en/images/products/molger-storage-stool__0095666_PE234542_S4.JPG A stolarza bardzo polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.10.2012 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 A stolarza bardzo polecam. a czy moge prosic o namiar, to chyba ten sam co robil u Balbiny, tak ?? mialam gdzies namiar ale nie mogę odszukac w magicznych zapiskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 15.10.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ivy, stolarz ten sam co u Balbiny. Namiary poszły na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.10.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Dla mnie najładniejsza zdecydowanie Wasza łązienka,uwielbiam na podłodze drewniane klimaty,to chyba Paradyż jak pamiętam?Dzieci łazienka też fajna,ale drażni mnie prysznic,chyba jednak dałąbym przeźroczyste szkło,to wygląda ciężkawo.Poza prysznicem też-białe,jasne łazienki dla mnie zawsze są najładniejsze.Co macie w garderobie na podłodze?I na czym polegała przeróļka paxów pod schodami?czy Wy coś tam cieliście?Kuchnia choć nie w moim stylu,podoba mi się,gratuluję,czy ściana za ciemna?jak kuchnie zagospodarujecie ,dacie inne dodatki może się okazać,że jest ok,to taki mały kawałek,że pół godziny i jest inny kolor.Ciekawa jestem ceny drzwi szklanych,jak nie jest to tajemnicą to poproszę,do czego zawiasy tych drzwi mocowali?do ściany?Drzwi bardzo fajne,szklane ,bezfutrynowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 16.10.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Basia, dzięki.Płytki na podłodze w łazience i garderobie to PaRADYŻ NOCE BY MY WAY. Paxy te przy ściance kolankowej cięliśmy z wysokości - 2m szafy przerabialiśmy na 1.2m Raszta wpasowała się idealnie w wnęki. co prawda między szafami jest trochę wąsko - ok 95cm, ale dla 1 osoby miejsca wystarczy. Trochę żałuję, że wzięlam szronione drzwi. nie sądziłam, że t zabudowa wyjdzie taka ciężka. Z drugiej strony, to łazienak dzieci i chciałam, żeby miały minimum intymności w łazience, czyli gdy jedno będzie sie kąpać, żeby drugie w tym czasie mogło np. w toalety skorzystać.Co prawda to na razie problem przyszlości, bo wciaż kąpią się razem, ale założyłam, że łazienka będzie stała ciut dłużej niż 5 lat. Szklane drzwi - 1500zl sztuka, zawiasy mocowane bezpośrednio do muru. W kuchni chyba jednak cokół pódzie do wymiany na grafitowy albo srebrny.Zastnawiam się co dać na okno, chciałam drewniane żaluzje 5cm białe albo orzechowe. Miałam też już ustaloną lampę nad zlew, coś w tym stylu: http://www.rojswiatel.pl/files/322771956/531594810p0_xht_620_small.jpg ale teraz zastanawiam się czy nie poszaleć i jakiegoś akcentu kolorstycznego nie dołożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 No własnie wiedziałam,że mieliście dać te kafle,ale efekt jest naprawdę super,na zdjęciu wygląda jak drewno,do tego biel,ta łązienka zawsze się będzie podobać.Co do tej szyby prysznicowej u dzieci,no trudno może sobie kiedyś zmienicie jak Was będzie razić,U mnie teraz pomimo 6 lat dalej się kąpią razem.no a drzwi to jak ,zamawialiście szybę, kupiliście zawiasy i sami montowaliście czy firma?cena bardzo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 17.10.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Basia, ze szronioną kabiną trudno. Szkoda mi teraz wywalac kase w bloto, moze za kilka lat. Co do drzwi szklanych to jest to cena kompletna czyli z okuciami i montażem. Jakby co bardzo polecam tego szlarza - są z Giżycka ale najwięcej pracy mają w Warszawie i Wrocławiu właśnie. Za łazienkę - dzięki. Na razie jest taka jak miala być a anwet ciut ładniejsza. Mam nadzieję, że efekt końcowy będzie podobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.10.2012 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Sheenaz, Salik - macie już tyle zrobione, że czas na przeprowadzkę Kuchnia wyszła elegancko. Bardzo podobają mi się te wąskie równe szafki wiszące. Ktoś napisał o tym cokole. Chyba faktycznie może dać inny niż biały. Teraz niepotrzebnie wprowadza podział. Ciemna ściana jakoś mnie nie razi, ale może przeróbcie zdjęcie i zmieńcie kolor, to będzie łatwiej ocenić, czy warto coś zmieniać. Na tej ścianie nie ma gładzi, tak ? Super wyszła mozaika. Ta u dzieci na wannie jest taka energetyzująca. Mnie jakoś ta kabina nie razi. Wasza łazienka też ładnie wyszła. Świetnie wygląda ten beton Natomiast nie wiem, czy nie lepiej było Wam zrobić drzwi przesuwne zamiast tych szklanych. Widzę, że otwierają się do wewnątrz garderoby i może to utrudniać korzystanie z niej w środku. A i tak jest tam dość wąsko. Ale ok, zajrzałam jeszcze raz i widzę, że nie ma tam miejsca na przesuwanie drzwi. Z zewnątrz wyglądają bardzo ładnie. no, to zaczynajcie pakowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.10.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 (edytowane) Spirea, dzieki. Ścianę na razie zostawimy. Będziemy kombinowac gdy dojdą dodatki i kuchnia stanie się mniej sterylna. Kabinę u dzieci też zostawiamy. Ciesze sie, że skuliśmy mozaike z wierzchu wanny, bo teraz przy zielonkawej kabinie zrobiłoby się za zielono. Drzwi w garderobie w niczym nie przeszkadzją bo otwierają się na ścianę (tą część wnęki mamy krótszą), poza tym są wahadlowe, więć można je otworzyć również w drugą stronę. Mysleliśmy o przesuwnych, ale ściana między drzwiami ma inne przeznaczenie i nie chcieliśmy jej zasłaniać. Co do przeprowadzki, to hmm przed Świętami powinno się udać Edytowane 18 Października 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 18.10.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 A mnie się ciemna ściana w kuchni bardzo podoba I ogólnie cała kuchnia rewelacja, podobnie Wasza łazienka. Szklane drzwi bardzo oryginalne. Dopiero na święta przeprowadzka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 26.10.2012 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Mnie też się ciemna ściana w kuchni podoba. Z czego to? Cała kuchnia wyszła bardzo dobrze. Dobrze zrozumiałam, że pudła kupiliście w ikei a fronty zrobił stolarz? Tak to było? Łazienki fajne - wszystkie. Ale liczę na więcej zdjęć tej z "drewnianą" podłogą - sama zrobiłam podobną, tzn. "drewniana" podłoga + białe ściany, i jestem ciekawa końcowego wyglądu obu. A mnie jest żal, że skuliście mozaikę z poziomej części obudowy wanny w łazience dzieci. Obudowa w starej wersji bardzo mi się podobała. Cieszę się, że trafiłam na Wasz dziennik. To jeden z moich ulubionych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 26.10.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Madelaine, dzię-ku-je-my! Przeprowadzka jeszcze w listopadzie - nie ma wyjścia, bo w obecnym domu media nam odetną 1 grudnia Merenwen, dzięki. Ściana w kuchni jest pomalowana farbą do tablic. Z kuchnią jest dokładnie tak jak napisałaś, wszystko poza orzechowymi frontami, blatem i agd pochodzi z ikei. Mozaike w łazience trzeba było skuć, bo nie wyszło ułożenie jej. Po położeniu poziomicy były tam góry i doliny. Do tego (czego nie było widać na zdjęciach), w kilku miejscach przy samej wannie musiała być cięta i fatalnie to wyglądało. Teraz jest bardzo dobrze i szczelnie. Łazienek nie pokażę jeszcze. bo się robią. Szara, jest prawie skończona, poza oświetleniem, a bez oświetlenia to zdjęcia nie zrobię Edytowane 26 Października 2012 przez sheenaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 17.11.2012 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 O rany!! To już?? Fantastycznie!! Trzymam mocno mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.11.2012 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 no proszę, nie było mnie trochę na forum, a tu takie wieści. Trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 17.11.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 SUper Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merenwen 17.11.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Ale fajnie Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamka 17.11.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Pieknie! Kuchnia super! Chcialam zapytac co to za szare kafle na podlodze? http://sal.pl/dom/kuchnia1.jpg Edytowane 17 Listopada 2012 przez Kamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts