Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja mogę dopytać się jeszcze o sposób montażu szyby prysznicowej w łazience rodziców. Chodzi mi o połączenie szyby z obudową wc. Czy ten fragment szyby masz docinany do kształtu obudowy i opiera się na niej (na kleju, ceowniku?) czy szyba jest dostawiona do obudowy i jak wtedy jest uszczelniona przestrzeń między obudową i szybą żeby tam sie nic nie brudziło? Dziękuję

bpestka - Szyba jest dostawiona do obudowy kibelka, ale nei do końca. Między nią a obudową jest ok 1 cm szczelina, żeby ewentualnie czymś to wyczyścić. Jest tam też folia naklejona na szybę, żeby nie było widać brudu, który ewentualnie tam wpadnie.

asiazett - dzięki za lampę, bardzo ładna jest, ale już po ptakach :)

Lampę wybierała córka - to do jej pokoju i skoro odpadła tamta, którą pokazywalam u spirei to wybrała inną. Decyzja podjęta. Koniec :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Mila, dziękujemy :) Córka wciąz ma mi za złe, że na ścianie są kropki a nie rózowe kucyki :)

merenwen - listwy są sosnowe 9cm malowane na RAL9016, znalazłam wzór w internecie i zaniosłam stoalrzowi. Cena 20zl/mb z montażem (i wykończeniem akrylem). Jesli wciąż chcesz namiar na stolarzy (są z podkarpackiego) to chętnie podam na priv.

Sharlotka - dziękujemy, ale już sie przybrudziła :)

To jest Caparol silikonowy, kolor biały bazowy - czyli dokładnie to co mają wiaderkach bez żadnych domieszek.

Edytowane przez sheenaz

• 2 weeks później...
Hej . Trafiłam z wątku drzwi zewnętrznych i przejrzałam cały dziennik . Super wnętrza , bez zadęcia tak jak lubię i mam nadzieję mieć będę . Ja z pytaniem : Wasze drzwi zewnętrzne i brama , jaki to kolor ? Czy to ral 7016? Wygląda super grafitowo i jakby ciemniej niż 7016 . Mam jeszcze pytanie o łazienki . Jakie to kafle jasnoszare ( łazienka dzieci - chyba) no i zauważyłam , że masz ścianę geberitową w małej łazience obudowaną płytą meblową - chyba , dobrze widzę ? Jeżeli tak , jak to się sprawdza w użytkowaniu , nic się z tym nie dzieje ? ( wilgoć ) . Z góry dzięki z info.

Na fali Waszych drzwi zewnętrznych :) . Pisaliście , że to drzwi stalowe . Znalazłam niemieckie drzwi firmy Adeco identico jak Wasze . Czy to te ? i jeszcze raz prośba o kolor . Nazwy płytek znalazłam w komentarzach ale dalej prośba o rozwiązanie obudowy geberita . Czy to płyta mdf , czy malowanie ? Pozdrowienia z Katowic :)

on oa, dziękujemy :)

Bramy jeszcze nie mamy ,ale drzwi to RAL7015, stalowe, ciepłe, zamawiane u podwarszawskeigo producenta, wzorowane na Adeco.

Te z Adeco odstraszyły nas ceną.

Płytki w łazience dziecięcej (te brudne białe) to Casalgrande Padana Meteor Bianco.

Hmm. nie wiem o którą oboudowę stelaża chodzi, bo mamy 3 obudowy. 2 z nich obudowane są karton gipsem, w łazience dziecięcej na karton gipsie dodatkowo są perzymocowane płytki i do nich dopiero miski.

Jeden stelaż (w pomarańczowej łazience) mamy wmurowany w ścvane i zalany betonem - stelaż do cięzkiej zabudowy Geberit. CValośc otynkowana i pomalowana. Na razie nic się z tym nie dzieje.

Bardzo dziękuję za odpowiedź . Chodziło mi o pomarańczową łazienkę. Wiem już , że miska wisi na pomalowanej ścianie . Bałabym się kropeczek wiadomego pochodzenia ( mam trzech chłopaków w domu :)) i problemów z likwidacią tychże :D Zależy mi na powierzchni bez płytek i myślę o płycie MDF . Myślałam , że macie podobne rozwiązanie , ale teraz już wszystko jasne :)) . Jeszcze raz dzięki . Cena Adeco rzeczywiście zaporowa . Znalazłam taki sam model w Calu , tylko one drewniane....Zastanawiam się :))