Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Truskawkowy dom - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dr_au - ja się niedługo chyba dorobię anty-fanklubu na FM, bo nie mam litości dla wielu polecanych ekip... :)

Żałuję tylko że tyle miesięcy dałem się zwodzić za nos i słuchać obietnic "przyszłego tygodnia".

Na szczęście Hekaplast z którym dzisiaj rozmawiałem, wyraża chęć pomocy i zdaje się że nie jestem jedynym klientem jareko pozostawionym samemu sobie...

Nie no, jasne - każdemu się zdarzają obsuwy, poślizgi, niedomówienia.

Ale ROK zwodzenia za nos i obiecywania "już za chwilę, już za momencik", to naprawdę dużo (cierpliwości :)

Co do plastików - jesteśmy bardzo zadowoleni :)

Na razie 0 problemów, ale pewnie też "drewniane z górnej półki", wyglądają inaczej niż to co mieliśmy w starym domu.

• 2 months później...
Salik pamietasz moze jakiej firmy masz odplyw liniowy w swojej łazience? Prubuje skompletowac wyposazenie do siebie i spodobał mi sie rowniez zestaw prysznicowy ( w łazience rodzicow) Jestes zadowolony z tego zestawu? Hansgrohe ma tyle roznych kombinacji ze szczeze mowiac nie mam już sily tego porownywac i patrze na wyglad :-)) CZy ty przy wyborze porownywales parametry bateri termostatycznych czy raczej to jeden pieron ;)

Hej,

Odpływy mamy 2 - Aco ShowerDrain (niski) i Wiper Premium. Oba działają :)

Zestaw prysznicowy bardzo lubimy przede wszystkim za brak zakamarków. Służy jako półka na szampon (wierzchnia warstwa jest ze szkła).

Mamy ten komplet: Hansgrohe Raindance Ecostat Select

http://nokautimg3.pl/p-28-a3-28a38bc2b640346553a19c10bcf78121500x500/hansgrohe-raindance-ecostat-select-termostat-zestaw-prysznicowy-0-65m-bialy-chrom-27036400.jpg

Nie iwem o czym mowisz jesli chodzi o parametry :) Ale napewno nie anazlizowalismy.

Sheenaz tez zobaczywszy ten zestaw pomyslalam o polce ktora bedzie przydatna na szampon itd:) Po Twojej odpowiedzi wezme go na pewno do dolnej łazienki-dzieki :hug:Z tymi parametrami chodzilo mi o porowanie przepływow,zaworow zwrotnych (nie wiem po co to ;)) ale pewnie sobie podaruje te analizy bo nie kumam tematu a wiekszosc produktow raczej ma zblizone parametry :)

ps Na zdjeciu pokazalas zestaw z drazkiem 0,65 a wydaje mi sie ze chyba macie ten 0,95-mozesz sprawdzic?:)

Edytowane przez kakusek

Witajcie ponownie :) . Czy mogłabym się dowiedzieć na jaki kolor fugi zdecydowaliście się do płytek kuchenno - salonowych ? Natknęłam się na wzmiankę o dylemacie odnośnie koloru antracytowego , że będzie się zlewał , ale nic nie znalazłam o odczuciach po zafugowaniu . Jaki kolor wybraliście w stosunku do koloru płytek zbliżony czy jaśniejszy ? Jeśli to nie zbyt wiele , może pamiętać kolor fugi i producenta ?

Dziękuję za odpowiedź . Oglądałam fugi Mapeja. Muszę dobrać do płytek grafit wpadających w granat 60 na 60 . Mapei epoksydowe nie ma idealnych w kolorze płytki , do tego korci mnie jaśniejsza fuga . Podglądałam na jaką Wy się zdecydowaliście :) Wiem , decyzja należy do mnie :) . Pozdrowienia .

• 1 month później...

Witam serdecznie,

Z uwagą przeczytałam Państwa dziennik, bardzo użyteczna lektura :)). Przepiękne i pomysłowe wnętrza. Wielki szacunek :)). Ach, szkoda, że ja nie mam takiego daru :)). Przymierzam się do zrobienia elewacji i mam zapytanie, czy możecie Państwo przesłać namiary na ekipę, która u Państwa wykonała elewację. Czy jesteście Państwo z niej zadowoleni? Nie znalazłam na forum namiarów, chyba, że coś mi umknęło.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Hej . Wracam do Was z zapytaniem o farby . Pamiętałam , że malowaliście Tikkurilą . Przeszukałam dziennik , ale nie znalazłam bardziej szczegółowych informacji . Też będę mallowała białą Tikurillą , pojechałam do sklepu , myślałam , że to prościzna kupić białą farbę , a tu okazało się , że z lateksowych Tiku ma z dziewięć odcieni . Podobno dobiera się w zależności od barwy światła sztucznego w pomieszczeniu . Przejżałam Wasze zdjęcia i macie białą - białą :) . Czy to znaczy , że nie braliście lateksowej ? Jeżeli lateksową to czy pamiętacie symbol Waszej białej ? Jeszcze pytanie czy malowaliście sufity tym samym rodzajem co ściany? Mam nadzieję , że tu jeszcze zaglądacie , bo dla mnie to pilna sprawa :) .

• 1 month później...

witam :)

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=91827&d=1325008935

czy kolor tych plytek na zdjeciu wyglada naturalnie, tak jak w rzeczywistosci ?

czy one wygladaja bardziej jak takie bielone drewno czy np jasna brzoza ?

j jeszcze chcialabym sie dowiedziec cos wiecej o waszych plytach betonowych (namiary, ceny itp ) :)

jesli juz cos pisaliscie to poprosze o wskazanie gdzie