myszonik 21.05.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Modelu pieca nie znam za chiny, nie moja działka, ale zapytam przy okazji instalatora:)co do banku to może przemówi im do rozsądku argument ze zmianą kredytodawcy? Możesz go w ostateczności użyć. Obawiam się tylko, że jak beton bankowy jest betonowy to już pozamiatane i niewiele może pomóc, czasami oni mają tak, że to nie leży w gestii doradcy czy pracownika liniowego, z którym masz kontakt tylko takie mają wytyczne lub za sznurki pociąga jakiś enigmatyczny analityk, do którego normalny śmiertelnik nie ma dostępu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 21.05.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Co do pieca nie mam pojęcia.Co do banku, już się przekonałam przy uruchamianiu 2. transzy, że betonu nic nie ruszy, to są debile i tyle. Ruszaliśmy niebo i ziemię od początku, włącznie z wysoko postawionymi osobami w centrali i nic. Jak coś sobie obmyślą, tak ma być i już, nawet jeśli nie ma w tym za grosz logiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Czy wstawilibyście okna przed zakończeniem prac murarskich w środku?Mamy jeszcze do wymurowania ścianę z gazobetonu i podmurowanie murłaty, co nastąpi dopiero za 2 tygodnie, natomiast jareko ma wolny termin na montaż okien w piątek i się zastanawiamy.Boję się że później okna się zniszczą przy murowaniu ściany (na poddaszu, między 2 oknami) i wnoszeniu materiałów na poddasze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 23.05.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Materiały to jeszcze Ci będą wnosić 10000 razy po oknach. Niech Ci zabezpieczą taśmą i folią i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.05.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 też myślę, że można te okna już montować - a potem zabezpieczyć i po każdej ekipie sprawdzać, czy im nic nie jest, a w razie czego... wiadomo - wyciągać konsewkencje :/ czy też tak macie, że nie możecie dodać postów na grupach, a niektóre linki do nowych wpisów od wczoraj się nie otwierają tylko wyskakuje database error? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Tatarak - tez tak mamy Wczoraj wlasciwie nic nie dzialalo. Dziewczyny - dzieki za opinie odnosnie okien. Miejmy tylko nadzieje ze ciesle wyrobia sie najpozniej do czwartku z jetkami - zreszta ekipa od reku tez na nich czeka (mieli dzisiaj wchodzic...) Mamy jeszcze mala zagwozdke z salonem, ale to najpierw musze wrzucic projekt (co nie bedzie latwe, bo w tym tygodniu sie szkole). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Pytanie do tych ktorzy maja reku na poddaszu pod sufitem - mieliscie kanaly mocowane do jetek nad poddaszem, czy do scian na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.05.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Salik, a jak masz rury do wm puszczone po parterze? bo myśmy sobie właśnie uświadomili, że wylewkę na poddaszu mamy wg projektu tylko 5 cm, więc nic się w niej nie schowa, i chyba najlepiej byłoby jednak puścić te rury pod sufitami podwieszanymi na parterze, ale że parter ma 2.6, to chyba go trzeba podnieść o jeden pustak. dobrze myślę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Na parterze mamy pod sufitem, tak samo bedziemy mieli na poddaszu.U nas sufit na dole ma chyba 2.8 i bedzie tylko obnizony na rury na malym kawalku.U gory troche nizej bedzie sufit, ale tak samo rury pojda 'jednym ciagiem' i w zabudowie GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.05.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) a miałeś taką wysokośc parteru (2,8m ) od razu w projekcie, czy podnosiłeś? Edytowane 23 Maja 2011 przez Tatarak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Mieliśmy w projekcie, bo już wtedy wiedzieliśmy że będziemy mieć WM. Ale taka wysokość byśmy chcieli nawet bez WM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.05.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Salik - obiektywnie - niech montuje okna. Subiektywnie - nie, bo zwolnisz termin i Jareko przyjedzie zamontować mi rolety Dzisiaj dowiedziałam się, że jestem w grafiku na 2 czerwca! U mnie tez był ciągle error. Nie tylko na grupach. Dzisiaj rano ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 23.05.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 U mnie w kwestii okien istotna byłaby ocena ekipy, która stawia ścianki. Jeśli solidna i zobowiąże się, że nie zniszczy to bym wstawiała.Jeśli nie miałabym zaufania to bym odpuściła. Za drogie byłoby dla mnie ryzyko.A u nas reku idzie w podłodze na piętrze - 10 cm styropianu i 6 cm wylewek i firma od wm oceniła, że nie ma kłopotu. Mam nadzieję, że tak będzie, bo teraz zasialiście mi ziarno niepewności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Okna monotowałałabym raczej bez obaw - jeśli murarze mają choć trochę oleju w głowie to nie uszkodzą, poza tym jest jeszcze mnóstwo prac przy których mogą się uszkodzić, jakoś trzeba wykonawcom zaufać, że będą się pilnować...Co do rur wm to u mnie są montowane do elementów konstrukcji więźby - w zależności jak przebiegają, a tam gdzie schodzą w dół to po ścianie - w narożnikach tak żeby jak najłatwiej było je zabudować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Do wszystkich którzy mają rury od reku w podłodze - rozumiem że macie płaskie kanały sztywne?Uważajcie na prowadzenie instalacji jeśli planujecie odkurzacz centralny (no i trzeba uważać na wodę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Jeszcze odnośnie kosztorysu bankowego - złożyłem dzisiaj reklamację w ING z prośbą o wydzielenie i przesunięcie urządzeń instalacyjnych z etapu II (instalacje) do etapu III (wykończeniówka). Zobaczymy czy to coś da - mam nadzieję że tak, bo inaczej będziemy w kropce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Ja mam rury w podłodze i płaskie to one nie są. Wyglądają tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 23.05.2011 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Dobrze widzę że ta rura to jakieś fi50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.05.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 chyba 60 albo 70, nie jestem pewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 24.05.2011 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Dzisiaj mam dostac oczekiwana wycene instalacji elektrycznej z ostatniej firmy i pewnie wybierzemy elektryka.Moze dzisiaj uda sie tez wyjasnic ostatnie kwestie z 2 hydraulikami, ktorzy zostali na placu boju i uda nam sie tez wybrac hydraulika (a przez to i okreslona firme produkujaca kociol).Z DeDietrich widze taki problem ze nie maja zbiornika dwuwezownicowego o pojemnosci 300L (a przynajmniej nie widze na ich stronie WWW). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts